Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2011 - Anul XVI, nr. 57 (4655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 500 de sindicalişti participă la un marş în centrul Aradului,nemulţumiţi de Codul Muncii

Joi, 10 Martie 2011 (15:04:21)

Aproximativ 500 de sindicalişti participă, joi după-amiază, la un marş de protest faţă de Codul Muncii, în centrul municipiului Arad, ei fluierând şi scandând lozinci împotriva Guvernului şi a şefului statului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestul este organizat de confederaţiile CNSLR Frăţia, Cartel Alfa, BNS, CSDR şi Meridian, iar participanţii mărşăluiesc fluierând, nemulţumiţi de Codul Muncii.

Participanţii scandează "Jos Guvernul pitic", "Jos Băsescu" şi "Hoţii, hoţii", iar unii au pancarte cu mesaje precum "Nu eutanasiaţi salariaţii şi pensionarii", "Somnul din Parlament naşte monştri în Guvern", "PDL-iştii îşi fac concedii pe la Cannes, Hawai, ca regii, pensionarii şi pedagogii au ajuns precum milogii".

Protestatarii au pornit în marş din faţa Casei Sindicatelor şi parcurg Bulevardul Revoluţiei, pe şosea, blocând traficul rutier între zona Podgoria şi Teatrul de Stat.

Liderii sindicali spun că au solicitat de la Primărie, pentru joi, o autorizaţie atât pentru marş, cât şi pentru un miting în Piaţa Revoluţiei, însă organizarea mitingului a fost respinsă.

"S-a invocat deja celebra dispoziţie a primarului din cauza căreia în Arad n-am mai avut de câţiva ani acţiuni de protest în Piaţa Revoluţiei, unde au murit oameni în 1989 pentru libertate", a declarat Dănuţ Ieneşescu, preşedintele Sindicatului Democratic din Învăţământ Arad.

La rândul său, preşedintele CNSLR Frăţia Arad, Petre Toma, a declarat că "noul Cod al Muncii legalizează munca la negru".

"Noul Cod prevede că patronii unei firme care are mai mult de cinci angajaţi la negru vor face închisoare. Ne întrebăm ce se întâmplă cu cei care au doar patru angajaţi la negru? Înseamnă că aş putea să am zece firme cu câte patru angajaţi la negru şi să fac averi colosale riscând doar amenzi", a spus Toma.

Marşul este autorizat să se desfăşoare până la ora 16.00, iar acţiunea este supravegheată de zeci de poliţişti şi jandarmi.

Traseul participanţilor este cuprins între Casa Sindicatelor - Piaţa Revoluţiei - Teatrul de Stat şi retur.

Premierul Emil Boc a venit, marţi, în faţa Parlamentului, pentru a angaja răspunderea Guvernului asupra proiectului noului Cod al Muncii.

Tot marţi, opoziţia a depus moţiunea de cenzură intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate", semnată de 210 parlamentari USL. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 500 de sindicalişti participă la un marş în centrul Aradului,nemulţumiţi de Codul Muncii.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 500 de sindicalişti participă la un marş în centrul Aradului,nemulţumiţi de Codul Muncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei