Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2011 - Anul XVI, nr. 57 (4655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BCR acordă IMM-urilor credite garantate în proporţie de 80% prin Fondul European de Investiţii

Joi, 10 Martie 2011 (15:05:43)

 BCR acordă întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) credite în lei sau euro, cu o garanţie de 80% din valoarea împrumutului solicitat, pusă la dispoziţie de către Fondul European de Investiţii, prin intermediul iniţiativei JEREMIE.

Iniţiativa JEREMIE este implementată în România în cadrul programului operaţional sectorial "Creşterea Competitivăţii Economice", cu fonduri puse la dispoziţie de Fondul European de Dezvoltare Regională.

Creditele sunt acordate pentru investiţii, capital de lucru şi/sau stocuri către IMM-urilor (inclusiv celor nou înfiinţate) cu până la 250 angajaţi, cifră de afaceri de până la 50 milioane de euro şi/sau o valoare anuală totală a activelor de până la 43 milioane de euro.

Activităţile care vor putea fi finanţate în cadrul acestei facilităţi sunt în principal cele din industrie, comerţ, construcţii, turism, servicii.

Împrumuturile sunt acordate în lei şi/sau euro, cu scadenţe cuprinse între 12 luni şi 6 ani, pentru finanţarea unor activităţi desfăşurate pe teritoriul României.

BCR are la dispozitie 212,5 milioane de euro pentru a acorda credite în cadrul acestei facilitati, care va fi disponibilă pe o perioadă de doi ani.

Creditele se acordă IMM-urilor pentru dezvoltarea afacerilor pe termen mediu şi lung, cum ar fi investiţiile în active corporale şi necorporale, capital de lucru legat de activităţi de dezvoltare sau extindere direct legate de investiţie sau auxiliare acesteia ori capital de lucru pentru achiziţia de materii prime, stocuri necesare în activitatea de dezvoltare sau expansiune a IMM-urilor.

Comisionul pentru acordarea garanţiei JEREMI este zero.

Fondul European de Investiţii a încheiat, în luna februarie, cu Banca Comercială Română şi Raiffeisen Bank acorduri de garantare pentru finanţări bancare de până la 315 milioane euro pentru IMM-uri, care fac parte din iniţiativa JEREMIE. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BCR acordă IMM-urilor credite garantate în proporţie de 80% prin Fondul European de Investiţii.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BCR acordă IMM-urilor credite garantate în proporţie de 80% prin Fondul European de Investiţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei