Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2011 - Anul XVI, nr. 57 (4655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botiş a prezentat aprecierile faţă de noul Cod al Muncii primite de la patroni

Joi, 10 Martie 2011 (13:51:20)

 Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă a PDL, opiniile favorabile pe care le-a primit din partea unor patroni cu privire la noul Cod al Muncii, arătând că nu a primit aprecieri din partea angajaţilor, dar noul Cod va duce la crearea a 90.000 de locuri de muncă.

"Am sesizat intervenţii pro-Cod din toate zonele de business, dar şi o campanie în mass-media pozitivă pe Cod, cu intervenţii ale oamenilor de afaceri în care se regăsesc reprezentanţi ai marilor companii", a afirmat Botiş.

El a spus că a fost plăcut surprins de faptul că foarte mulţi întreprinzători i-au trimis aprecieri faţă de modificările Codului Muncii. Botiş a citat, în acest sens, "o doamnă I.S, conducătoare a unui grup din industria uşoară", care a considerat că "acest Cod al Muncii este un pas înainte".

Ioan Botiş a mai citat "o doamnă, A.I, director general al unei firme de construcţii", care a spus că "acest nou Cod al Muncii este mult mai flexibil, dând posibilitatea de a lucra cu mână calificată în zona construcţiilor".

Botiş a menţionat că şi un "domn Stanciu, patron al unei firme din Oradea", care a apreciat că "modificările la Codul Muncii sunt OK", mai ales introducerea criteriilor de evaluare a performanţei la angajaţi.

El a arătat că actualul Cod al Muncii prevedea ca în cazul concedierilor colective să primeze criteriul social şi nu profesional, arătând că în modificarea propusă de el, angajatorul nu mai are "încărcătura socială", pe care o va prelua statul.

"Această atitudine faţă de angajator este cea corectă. Cred că fiecare Guvern este responsabil de creşterea bunăstării cetăţenilor, dar cred şi în două lucruri: în liberatate şi în responsabilitate", a afirmat Botiş.

Întrebat dacă a primit mesaje şi din partea angajaţilor sau şomerilor, Ioan Botiş a răspuns: "Nu am primit mesaje de la angajaţi, ci am fost eu în fabrici pentru a lua opinia pe loc".

Ministrul Muncii a adăugat că, în perioada următoare, prin aplicarea modificărilor la Codul Muncii, se vor crea 90.000 de noi locuri de muncă, dând ca exemplu faptul că vor creşte locurile de muncă prin introducerea modalităţii de a angaja persoane pe perioadă determinată.

El a adăugat că a avut întâlniri cu oameni de afaceri care au afaceri în derulare în zona de Nord a Africii şi vor să-şi mute afacerile în România ca urmare a condiţiilor create prin modificările la nou Cod al Muncii.

Ioan Botiş a mai spus că, dacă la modificările Codului Muncii se va adauga şi aplicarea legilor zilierilor şi ucenicilor, aflate în dezbaterea Parlamentului, se va ajunge ca, în acest an, să se creeze 200.000 de noi locuri de muncă.

Potrivit lui Botiş, în perioada actuală, rata şomajului este de 6,45%- 6,46%, iar, la sfârşitul anului, media ratei şomajului va fi de 6% deoarece, în perioada de vară, aceasta va scădea la 5,7%- 5,8%.

Ioan Botiş a mai spus că este un "ministru responsabil" şi că toate deciziile le ia pe baza unor analize. El a adăugat că are în vedere ca, în aprilie, să promoveze legea economiei sociale.

Guvernul şi-a asumat, marţi, răspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL şi PC au depus o moţiune de cezură care va fi dezbătută şi votată în 16 martie.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, că "opoziţia socialistă" nu crede nici ea în reuşita acestei moţiuni de cenzură şi că "liderii socialişti" sunt "resemnaţi" şi fac un "exerciţiu steril" şi "par plictisiţi". "Moţiunea de cenzură are un text propagandistic şi gol", a adăugat Voinescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botiş a prezentat aprecierile faţă de noul Cod al Muncii primite de la patroni.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botiş a prezentat aprecierile faţă de noul Cod al Muncii primite de la patroni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei