Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2011 - Anul XVI, nr. 49 (4647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD şi PNL au încheiat protocol parlamentar cu prevederi privind suspendarea preşedintelui

Marţi, 1 Martie 2011 (16:24:02)

 Grupurile parlamentare din Senat şi Camera Deputaţilor ale PSD şi PNL au semnat, marţi, un protocol de colaborare, care conţine prevederi privind votul în cazul suspendăriii şefului statului sau învestitura Guvernului, deşi are valabilitate până în 2012.

"Senatorii şi deputaţii partidelor membre ale USL vor vota în mod similar, ca urmare a deciziei politice a Uniunii, în cazul moţiunilor simple sau de cenzură, în cazul solicitărilor privind suspendarea preşedintelui, în cazul votului privind învestitura Guvernului, în voturile privitoare la structura de conducere a celor două Camere şi în orice altă situaţie în care Uniunea decide astfel", se precizează în protocolul de colaborare parlamentară semnat marţi de liderii grupurilor parlamentare ale PSD - Ilie Sârbu (Senat) şi Mircea Duşa (Cameră) şi cei ai PNL - Puiu Haşotti (Senat) şi Eugen Nicolăescu (vicelider de grup la Cameră).

Protocolul interzice negocierea cu PDL pentru susţinerea proiectelor de lege promovate de Guvern ori de către parlamentarii puterii şi prevede că proiectele legislative care vizează probleme fundamentale de politici economice, fiscale sau sociale sau privind modificarea legislaţiei electorale se comunică de către iniţiatori Uniunii şi nu pot fi depuse sau susţinute fără aprobarea acesteia.

Protocolul de colaborare parlamentară prevede că la nivelul grupurilor parlamentare se constituie, atât la Senat, cât şi la Cameră, Consiliul de Coordonare a Grupurilor Parlamentare (CCGP), format din liderii de grup şi din câte doi reprezentanţi în Biroul permanent.

Potrivit protocolului de colaborare parlamentară, CCGP ia decizii cu privire la poziţiile comune ale grupurilor parlamentare în plen, la şedinţele de Birou permanent şi la şedinţele de comisie.

Protocolul prevede ca, în principiu, parlamentarii partidelor semnatare să voteze împotriva iniţiativelor legislative promovate de actuala putere, cu excepţia tratatelor internaţionale.

Totodată, protocolul prevede ca liderii grupurilor parlamentare ale partidelor semnatare să asigure prezenţa tuturor parlamentarilor la şedinţele de plen şi ale comisiilor, având, de asemenea, obligaţia de a-i informa pe aceştia cu privire la decizia de vot. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD şi PNL au încheiat protocol parlamentar cu prevederi privind suspendarea preşedintelui.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD şi PNL au încheiat protocol parlamentar cu prevederi privind suspendarea preşedintelui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Salvati tara!! trimis de
( 1 mar 2011, 16:39:54
salvati-ne odata de P.D.L-UL  ☭ ,va rugam,ca suntem la capatul rabdarii,ne mor indata copii de foame.daca puteti,alungatii odata ca ne-au imbolnavit de nervi,nu mai putem rabda in halul asta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei