Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2011 - Anul XVI, nr. 49 (4647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezamorsare pe moment

Scandalul de la biserica din Vicov, cercetat de o comisie de la Arhiepiscopie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sutele de credincioşi care l-au reclamat la Arhiepiscopie pe preotul paroh al Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Vicovu de Sus, Vasile Schipor, acuzându-l de atragere de foloase financiare şi de lipsă totală de implicare în problemele duhovniceşti, au amânat demersul de blocare a lăcaşului de cult, după ce o comisie formată din trei preoţi le-a ascultat doleanţele şi a promis un răspuns urgent la acestea.

S-a întâmplat la slujba de duminică, la discuţii participând preotul Petru Lupaştean, protopop de Rădăuţi, precum şi preoţii Nicolaie Horga şi Vasile Baltag, inspector eparhial, respectiv consilier administrativ în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

„Oamenii şi-au exprimat dorinţa ca preotul paroh să plece de la biserică. Cercetăm situaţia şi vom încerca să găsim soluţia care să fie cea mai bună. Totuşi, acest preot are şi nişte realizări la parohie, trebuie să cântărim foarte bine situaţia”, a declarat protopopul Petru Lupaştean, evitând să sugereze care ar fi soluţia şi subliniind că decizia finală îi va aparţine lui ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Reamintim că într-un memoriu semnat de peste 660 de oameni, părintele paroh al Bisericii Adormirea Maicii Domnului, Vasile Schipor, este acuzat că a făcut afaceri cu grâul ce trebuia să ajungă la sinistraţi ori că a plecat cu toată familia la Ierusalim, pe banii enoriaşilor. Oamenii spun totodată că părintele ar fi refuzat să împărtăşească mai mulţi oameni aflaţi pe patul de moarte şi că, în general, le vorbeşte foarte urât, declanşând deja o migraţie a ortodocşilor spre alte culte.

De cealaltă parte, preotul spune că acuzaţiile nu au nici un fel de suport real şi se încearcă ştirbirea imaginii sale.

În opinia sa totul pleacă de la faptul că părintele cu care a slujit, Gabriel Chiaburu, a plecat, iar unii oameni, obişnuiţi cu acesta, îl regretă şi cred că el nu este străin de îndepărtarea sa, deşi, chiar Chiaburu ar fi solicitat Arhiepiscopiei să fie transferat.

În privinţa protestatarilor, aceştia nu acceptă decât o variantă. Schimbarea preotului Vasile Schipor, în caz contrar ameninţând că vor bloca biserica, înainte de începerea slujbelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandalul de la biserica din Vicov, cercetat de o comisie de la Arhiepiscopie.
 Vizualizări articol: 2173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Scandalul de la biserica din Vicov, cercetat de o comisie de la Arhiepiscopie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt.monitorul trimis de
( 1 mar 2011, 12:49:17
dc nu dati voie sa se posteze comentariile deja 2 comentarii nu le-ati postat si s-a folosit un limbaj adecvat
2.   Rusineeeee!!!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
( 1 mar 2011, 12:59:38
PREA INALTUL A FOST DUMINICA LA STRAJA DAR NU A BINEVOIT SA INTRE PE LA VICOV DESI A FOST SOLICITAT IN SCRIS DE ATATA LUME.D-LOR.."PE BANI SI URSUL JOACA"ASTA E TOT INTERESUL.EXISTA INREGISTRAREA CU CE S-A DISCUTAT DUMINICA IN BISERICA,MACAR ODATA SPUNE-TI ADEVARUL A DOUA CA PUTERE IN STAT ESTE PRESA SCRISA SI AUDIO-VIDEO DUMINICA VOM FACE UZ DE EA CA INTREAGA NATIUNE SA INTELEAGA CUM INTERESUL BANULUI ESTE MAI MARE DECAT INTERESUL CETATEANULUI LA BISERICA DIN VICOVU DE SUS NU MAI UMBLATI CU AMENINTARI, SANTAJ SI BLESTEME
3.   Ptr.monitorul trimis de
( 1 mar 2011, 15:35:53
domnule Florin Paiu, si noi va reamintim sa verificati cele 660 de semnaturi. NU SUNT TOATE DIN PAROHIA CENTRU. acuzatiile cu graul care trebuia sa ajunga la sinistrati, trebuia intai sa verificati daca sunt adevarate.
4.   Comentariu trimis de
( 1 mar 2011, 21:46:30
Cica in zilele noastre ar trebui sa avem incredere in Institutia Biserici..........cum doamne iarta-ma sa ai incredere cand vezi ce se intampla ,cand ajung si fetele bisericesti sa se manance intre ele ;cica acest scandal ii afecteaza imaginea lui pr Vasile ....ha ha asta mai are imagine dupa tot ce a facut si inca ceva cica are realizari la biserica''daaaaaaaa foarte mari'' ma nesimtirea e f f mare in zilele noastre si la cine chiar nu te astepti;dupa ce a venit cand toate erau aproape gata.Cand pr Gabiu se zbatea sa faca biserica asa zisu pr vasilica facea scoala facea liceu atat el cat si consoarta ajutandu-i pe amandoi dupa ce au terminat liceu pr Gabiu.......ma cica acu e pr paroh!!!!!!!!or sa plateasca toti pt aceste marsavii atat el cat si tot neamu lu pitigoi........si comisia cica verifica ......ce cine da mai multi bani la INPS PIMEN ......nu ii ajung bani facuti din afacerea cu padurile OF DOAMNE!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei