Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2011 - Anul XVI, nr. 49 (4647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Respectarea postului este o datorie a bunului credincios

 

Respectarea Postului este o datorie a bunului credincios, cuprinsă în porunca a doua a Bisericii.

În vremea noastră, postul a devenit pentru unii o povară supărătoare, alţii îl întâmpină cu indiferenţă sau chiar cu nemulţumire, pentru unii este pricină de murmur, dar adevăraţii credincioşi îl primesc cu bucurie.
Pentru creştinul formal, scopul vieţii se mărgineşte la egoismul lui senzual, el trăieşte numai pentru sine şi pentru plăcerile lui. El nu cunoaşte renunţarea, înfrânarea, jertfa pentru cauza superioară, pentru binele altuia. Pentru un astfel de creştin postul este un chin.

Unii creştini nu cunosc decât postul de necesitate, când medicul le recomandă un regim vegetarian, de aceea sunt trişti ori de câte ori sunt nevoiţi să postească. Sensul postului însă este altul, nu un sens medical, că este sănătos să ţii un regim alimentar, şi din când în când vegetarian, ci sensul adevărat al postului trebuie să fie spiritual, un exerciţiu care întăreşte voinţa şi arată stăpânirea asupra poftelor.

Postul trebuie să fie o jertfă liber acceptată din iubire faţă de Dumnezeu. Cel ce îl iubeşte pe Dumnezeu se bucură că-I poate aduce această jertfă şi arată lumii doar bucuria ce izvorăşte din post. Jertfa lui este discretă şi rămâne necunoscută altora, ea înfrânează poftele, simţurile, impulsurile trupeşti, pentru a-L auzi şi simţi pe Dumnezeu în inimă.

Ca să auzi vocea lui Dumnezeu în sufletul tău va trebui să aduci linişte în viaţa ta, să opreşti strigarea poftelor, să porunceşti patimilor să tacă, să stingi aprinderea plăcerilor, să stăvileşti risipirea gândurilor şi răvăşirea simţurilor ... să fie linişte în viaţa ta şi-n sufletul tău, şi-n tăcerea aceasta să asculţi vocea lui Dumnezeu.

Iată, două mentalităţi creştine: una superficială pentru care postul este doar o schimbare de regim alimentar, şi de aceea e neplăcut, şi cealaltă mentalitate, care este disciplină, prin care Hristos trăieşte în noi.

Primii cred că îşi fac datoria dacă îşi schimbă felul mâncărilor, ceilalţi pun început bun prin spovedanie şi prin Sfânta Împărtăşanie, însoţesc postul de mâncare cu o înfrânare de la toate plăcerile şi păcatele, intensifică rugăciunea şi meditaţia, bunătatea, iubirea şi fapta cea bună.

Aceştia se simt uşori pentru că ştiu valoarea postului, sunt plini de bucurie şi simt că numai prin spinii înfrânării înfloresc trandafirii cerului.

 

(Părintele Arhimandrit Nikodim Bibart)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Respectarea postului este o datorie a bunului credincios.
 Vizualizări articol: 4680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Respectarea postului este o datorie a bunului credincios5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei