Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2011 - Anul XVI, nr. 49 (4647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ialomiţianu: MFP susţine capitalizarea profitului CEC din 2010 şi va discuta acest scenariu cu CE

Marţi, 1 Martie 2011 (13:38:17)

MFP susţine capitalizarea profitului CEC Bank din 2010 şi va discuta cu Executivul UE despre acţiunile pe care statul trebuie să le ia pentru majorarea capitalului social al băncii, a declarat ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, reiterând că statul nu discută privatizarea băncii.

"Capitalizarea profitului este o primă soluţie pe care am găsit-o astăzi. Vom căuta soluţii pentru consolidarea acestei bănci. Vom avea discuţii şi la Comisia Europeană să vedem în mod concret ce trebuie să facă statul român pentru majorarea capitalului social şi vom căuta şi alte soluţii împreună cu Gheţea (Radu Gheţea, preşedintele CEC, n.r.) pentru că, spun încă o dată, banca are nevoie de consolidare financiară", a declarat Ialomiţianu într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă statul a notificat CE privind capitalizarea profitului CEC Bank, Ialomiţianu a spus că încă nu, dar MFP urmează să lanseze această procedură.

El a adăugat că după cea mai recentă misiune a FMI şi CE în România s-a afirmat "foarte clar" că la nivelul Guvernului nu se discută privatizarea CEC Bank în această perioadă.

Totodată, Gheţea consideră că trecerea CEC Bank în proprietate privată acest moment ar fi o greşeală, în condiţiile în care preţul băncii ar fi mai mic decât cel din 2006, la precedenta încercare de privatizare, din cauza modificării condiţiilor pieţei.

"Predecesorul meu, Eugen Rădulescu, spunea că preţul CEC Bank din acest moment este mai mic decât preţul băncii din 2006. Şi eu spun acelaşi lucru pentru că este altă piaţă. Dacă analizezi şi vezi cât a crescut banca în această perioadă, vezi care este valoarea acesteia, dar valoarea de piaţă nu există pentru că nu există piaţă. Instituţiile precum BERD/IFC nu pot porni la drum decât dacă există un plan de privatizare. Statul român a exprimat clar că nu se pune problema privatizării şi eu spun clar că, în acest moment, ar fi o greşeală şi nu va avea un sfârşit pozitiv pentru statul român. Nu cred că statul este într-o asemenea situaţie în care stă în vânzarea unei participaţii la CEC. Vom căuta să consolidăm banca", a spus Gheţea.

El a amintit că la prezentarea strategiei de dezvoltare a băncii din iunie 2007 s-a menţionat că începând cu anul 2010-2011 acţionarul ar putea lua orice decizie privind structura acţionariatului, respectiv atragerea unui investitor de genul BERD/IFC, listarea pe bursă, începerea unui proces de privatizare sau reluarea procesului de privatizare din trecut, sau o combinaţie între aceste variante.

"Ce am spus atunci este valabil şi acum. Totuşi, sunt puţin diferite lucrurile pentru că avem pe lângă voinţa acţionariatului şi nişte reguli ale Uniunii Europene", a încheiat preşedintele CEC Bank.

Profitul înainte de impozitare al CEC Bank a crescut cu 30,16% anul trecut, la 65,13 milioane lei. Provizioanele pentru credite au avansat anul trecut cu 8,63%, la 365, 04 milioane de lei, iar rezultatul operaţional brut (exclusiv provizioanele) a avansat cu 11,4%, la 430,17 milioane de lei.

Activele băncii au urcat anul trecut cu 4,2%, la 21,7 miliarde de lei, instituţia ocupând locul patru în topul BNR realizat în funcţie de cota de piaţă după active. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ialomiţianu: MFP susţine capitalizarea profitului CEC din 2010 şi va discuta acest scenariu cu CE.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ialomiţianu: MFP susţine capitalizarea profitului CEC din 2010 şi va discuta acest scenariu cu CE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei