Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2011 - Anul XVI, nr. 49 (4647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Construcţii

Fosta uzină de frig a patinoarului va fi demolată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Fosta uzină de frig a patinoarului primăriei, de pe strada Universităţii, va fi demolată, pe locul acesteia urmând să se construiască Centrul pentru susţinerea tradiţiilor populare. Firma Muha, care a câştigat licitaţia pentru realizarea investiţiei, a început în cursul zilei de ieri primele lucrări pentru amenajarea terenului pe care va fi construit centrul. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că primele lucrări presupun mutarea unui transformator electric, după care va fi demolată clădirea în care era amenajată uzina de frig a patinoarului. Lungu a precizat că demolarea acestei clădiri nu ridică probleme de mediu, în condiţiile în care în respectiva clădire au funcţionat vechile compresoare frigorifice cu amoniac, care în momentul de faţă sunt dezafectate.

Licitaţia pentru construcţia Centrului pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene a fost câştigată de firma Muha SA Suceava, în asociere cu SC Electromontaj SA, cu suma de 4,9 milioane de lei, fără TVA. Noua construcţie va avea demisol, parter, două etaje şi mansardă. În incinta centrului vor fi amenajate două puncte de informare turistică, săli multimedia pentru conferinţe, şapte ateliere de olărit, ţesătorie, pictură pe icoane, pielărie, ceramică sau pentru încondeierea ouălor, care vor putea fi închiriate de meşteşugari. De asemenea, în incinta clădirii vor fi amenajate şi două săli expoziţionale. Proiectul este realizat atât din fonduri ale Primăriei Suceava, cât şi din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fosta uzină de frig a patinoarului va fi demolată.
 Vizualizări articol: 1727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Fosta uzină de frig a patinoarului va fi demolată4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Demolari trimis de
( 1 mar 2011, 12:58:14
este bine sa se faca ceva util, dar se distruge acel minuscul parculet din zona.....ce mai facem noi , si cei mici, si cei mai maturi, unde mai poposim putin pt. a sta la soare, la aer...... la fiintele umane nu se gindeste nimeni.......
2.   MOE pdl ! trimis de
( 1 mar 2011, 13:05:18
pai cum sa "castige" si prelipcanul un ban "cinstit"?
3.   Ar fi cazul trimis de
( 1 mar 2011, 13:50:30
Daca tot faceti o ditamai cladire cu de toate, aruncati-va ochii si alaturi, la patinoar, ca e jalnic. Macar daca faceti o treaba, alocati ceva banuti si patinoarului, ca sa arate locul ala mai frumos. E si parc, daca faceti si Centrul asta, ocupati-va putin si de patinoar, sa arate misto. Parerea mea. Solutii sunt, chiar si pe bani putini. Doar ca trebuie gandit putin.
4.   Taranu... trimis de
( 1 mar 2011, 14:53:26
Taranu tot taran, a demolat cinematografu face centru popular, la Dom Polski e centru popular, acu si acolo face centru popular... la Prelipca sa faca centru popular, sa ne lase pe noi astia de la oras in pace!
5.   Incotro? trimis de
( 1 mar 2011, 16:17:28
Doamne fereste sa se fi facut acolo un "Centru al tehnologiei moderne", sau macar un chiosc de umplut cartuse de imprimanta...
Astept cu nerabdare deschiderea fierariei de vizavi, ca n-am unde sa-mi potcovesc caii.
Si poate vine vreun dezvoltator imobiliar sa faca in zona un cartier nou de bordeie.
6.   Si,prostimea’ tace, nu se baga, ca nu e treaba ei! trimis de
( 1 mar 2011, 17:46:26
In loc sa se amenajeze parcuri noi, ca e nevoie de ele, putin cite putin vor dispare si ultimile spatii verzi, din orasul asta si asa prost conceput...
Nu s-a mai gasit alt loc in afara orasului pentru cladirea asta, sau sa se fi luat caldirea CEC-ului, pentru a fi lasat parculetul!?
De ce nu se vrea si la noi un oras de perspectiva, cu parcari moderne, spatii aerisite!?
…Conducerea noastra este mediocra, conducatori, marunti, care distrug in loc sa construiasca si pe la noi ceva trainic.
Mai, mai ...numai bani pe usor?!
....Si ,,prostimea’’ tace, nu se baga, ca nu e treaba ei!!!.....
7.   Intrebare trimis de
( 1 mar 2011, 19:29:00
Doamne cand veti fi multumiti de ceva. Nu sunteti in stare sa observati ca se demoleaza o cladire care nu mai folosea la nimic si curtea in care se depozitau materiale ale domeniului public. Auz idee sa se demoleze CEC-ul. LAATU-le mereu ai scris numai tam.....ii, chiar ar trebui sa taci! Singura idee care merita aplicata este sa se refaca patinoarul pentru a arata cum trebuie.
8.   Patinuar trimis de
( 1 mar 2011, 22:29:31
Consider ca lucrarea trebuia facuta. Un spatiu statea nefolosit. Ceea ce ma intriga este faptul ca nu facem lucrurile firesc. De ce nu se acopera, izoleaza si reabiliteaza instalatiile patonuatrului. S-ar aduce bani la bugetul local din exploatare pe timop de 11 luni si am da ocupatie tinerilor care ar dori sa practice hocheiul, care a fost sport de traditie in acest judet.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei