Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2011 - Anul XVI, nr. 49 (4647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste o mie de sindicalişti din Dâmboviţa protestează faţă de prevederile din Codul Muncii

Marţi, 1 Martie 2011 (14:35:31)

Peste o mie de sindicalişti protestează, marţi, în faţa Prefecturii Dâmboviţa şi la sediul organizaţiei judeţene a PDL, faţă de prevederile Codului Muncii care, în opinia lor, reprezintă un dezastru pentru salariaţii din România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit secretarului general al filialei Dâmboviţa a Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa, Gheorghe Dincă, protestatarii, între care şi pensionari, sunt nemulţumiţi de "Codul Sclaviei".

Ei au aşezat un carton cu ouă pe treptele din faţa sediului filialei PDL Dâmboviţa şi au huiduit, fluierat şi au scandat "Jos Guvernul".

"Simbolistica acestui gest este că noi vrem să manifestăm paşnic, nu violent, deşi unii dintre noi ar fi tentaţi să arunce cu ouă în sediul filialei Dâmboviţa a PDL. Nu vrem să aruncăm cu ouă în sediu, noi suntem civilizaţi, le lăsăm aici, poate calcă în ele când vor ieşi", a declarat Gheorghe Dincă.

Ulterior, câţiva protestatari au aruncat totuşi cu două ouă în zidul organizaţiei PDL Dâmboviţa şi cu câţiva bulgări de zăpadă în geamurile clădirii, fără a provocă pagube.

"Am pornit de la Casa Sindicatelor, unde s-a cântat imnul României în marş pe strada Libertăţii, la Prefectura Dâmboviţa, unde s-a scandat şi protestat câteva minute, iar ulterior am mers pe Bulevardul Independenţei pentru a ajunge la sediul PDL Dâmboviţa, unde are loc mitingul propriu-zis. Este o primă măsură. Sperăm să fim ascultaţi. Nu ne vom opri aici. Vor urma alte acţiuni de protest. Noile prevederi vor fi un adevărat dezastru pentru orice salariat. Practic, rămânem fără drepturi. Ne transformăm în servitori. Atragem atenţia guvernaţilor că trăim într-un stat democratic. Mitingul la care participă sindicalişti de la toate confederaţiile sindicale din judeţ este începutul unei campanii de proteste, marşul şi protestul urmând să fie repetate pe 8 martie, dată la care sindicaliştii vor fi însoţiţi şi de o coloană de câteva zeci de maşini", a declarat secretarul general al filialei Dâmboviţa a Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa.

Mitingul s-a încheiat la ora 13.30, fără incidente.

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe noul Cod al Muncii marţi, 8 martie, la ora 10.00, iar parlamentarii pot depune amendamente până vineri, la ora 20.00.

Proiectul a fost aprobat în şedinţa de luni a Executivului.

În ziua în care Guvernul îşi angajează răspunderea pe Codul Muncii, sindicaliştii vor intra în grevă de avertisment şi vor picheta intrările în sediul Parlamentului. De asemenea, confederaţiile sindicale au anunţat că sindicaliştii vor intra în grevă generală din prima zi în care preşedintele primeşte pentru promulgare noul Cod al Muncii.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o mie de sindicalişti din Dâmboviţa protestează faţă de prevederile din Codul Muncii.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o mie de sindicalişti din Dâmboviţa protestează faţă de prevederile din Codul Muncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei