Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2011 - Anul XVI, nr. 49 (4647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Membrii unei grupări infracţionale cu baza în România, puşi sub acuzare în SUA pentru fraudă online

Marţi, 1 Martie 2011 (17:35:26)

 Şapte membri ai unei grupări infracţionale cu baza în România, printre care trei fugari daţi în urmărire, au fost puşi sub acuzare în SUA pentru fraudă online, după ce au înşelat mai multe persoane prin intermediul unor site-uri de cumpărături.

Pedro Pulido, de 41 de ani, Ivan Boris Barkovic, de 19 ani, Beand Dorsainville, de 19 ani, Sergiu Petrov, zis "Serogia," de 27 de ani, din Republica Moldova, Oleg Vîrlan, de 32 de ani, tot din Republica Moldova, Marian Cristea, de 22 de ani, din România şi Adrian Olăriţa, de 23 de ani, stabilit în Sunny Isles Beach au fost puşi sub acuzare în urma unei anchete a FBI Miami, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

În acelaşi dosar au fost puşi sub acuzare, anterior, Vadim Gherghelejiu, de 24 de ani, din Republica Moldova, Anatolie Bisericanu, de 24 de ani, din Republica Moldova, Jairo Osorno, de 21 de ani şi Jason Eibinder, de 21 de ani.

Petrov, Vîrlan şi Cristea nu au fost găsiţi de autorităţile americane, fiind daţi în urmărire internaţională.

Agenţii FBI au stabilit că acuzaţii, sprijiniţi de alţi complici neidentificaţi, au înşelat mai multe persoane prin intermediul unor site-uri de cumpărături. Membrii grupării cu baza în România postau pe internet oferte de vânzări, inclusiv de autoturisme, însă păstrau banii viraţi de victimele lor în anumite conturi.

Banii erau ridicaţi de complici de-ai membrilor reţelei ce foloseau acte de indentitate false sau erau viraţi de cumpărători direct în conturile celor acuzaţi. Complicii acestora obişnuiau să le trimită SMS-uri în care le explicau cum au retras banii şi cum pot avea acces la ei.

Suspecţii ar fi escrocat unele victime cu sume de zeci de mii de dolari, prejudiciul total estimat de anchetatori până în prezent fiind de peste 300.000 de dolari.

La anchetă au colaborat US Secret Service, precum şi departamentele de poliţie din Miami, Hallandale Beach, Pembroke Pines, Sunny Isles Beach şi North Miami Beach, dar şi diviziile de securitate ale Money Gram, Wal-Mart, Western Union şi Divizia de Criminalitate a Departamentului de Justiţie şi Centrul Internaţional pentru Operaţiuni împotriva Crimei Organizate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Membrii unei grupări infracţionale cu baza în România, puşi sub acuzare în SUA pentru fraudă online.
 Vizualizări articol: 1490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Membrii unei grupări infracţionale cu baza în România, puşi sub acuzare în SUA pentru fraudă online0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei