Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 dec 2010 - Anul XV, nr. 300 (4591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plăţile către Pilonul III sunt deductibile de la calculul contribuţiilor de asigurări sociale

Marţi, 21 Decembrie 2010 (17:02:18)

Sumele virate către fondurile de pensii facultative (Pilonul III) sunt exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale, în limitele de deductibilitate stabilite de legislaţie, potrivit prevederilor Legii privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial.

"Exceptarea contribuţiilor pentru pensia facultativă din baza de calcul a contribuţiilor de asigurări sociale reprezintă încă un pas în concretizarea demersurilor întreprinse de Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) pentru clarificarea regimului de deductibilitate totală a acestor cheltuieli", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Potrivit CSSPP, un regim de deductibilitate totală pentru contribuţiile la pensia facultativă presupune exceptarea acestora de la alcătuirea bazei de calcul aferentă impozitului pe venit (pentru persoane fizice) sau profit (persoane juridice), precum şi de la calculul contribuţiilor de asigurări sociale, asigurări de sănătate şi pentru fondul de şomaj.

"În prezent, pragul de deductibilitate pentru pensiile facultative se situează la 400 de euro/an pentru angajat şi la 400 de euro/an pentru angajator (...)", se precizează în comunicat.

CSSPP susţine că prevederile Legii privind sistemul unitar de pensii publice referitoare la Pilonul III vor stimula interesul angajatorilor în a oferi pensii facultative salariaţilor şi creşterii atractivităţii acestui sistem de pensii pentru angajatori şi salariaţi.

Contribuţia la Pilonul III poate fi plătită de salariat (din salariul brut), de către angajator (suplimentar salariului brut) sau de către angajat şi angajator deopotrivă.

"Din calculele efectuate de către CSSPP, prin contribuţia de 100 de lei la un fond de pensii facultative, comparativ cu o majorare echivalentă a salariului, reiese un avantaj de 25 de lei în cazul în care plata este efectuată de către salariat. Dacă plata o realizează angajatorul, atunci câştigul este de 27 de lei", se spune în comunicatul Comisiei.

Primele contribuţii la Pilonul III au fost virate în mai 2007.

La finele lunii noiembrie, activele nete ale fondurilor de pensii facultative însumau 314,43 milioane de lei, iar numărul clienţilor depăşea 216.000 persoane. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plăţile către Pilonul III sunt deductibile de la calculul contribuţiilor de asigurări sociale.
 Vizualizări articol: 830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plăţile către Pilonul III sunt deductibile de la calculul contribuţiilor de asigurări sociale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei