Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 dec 2010 - Anul XV, nr. 300 (4591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Primarul Aurel Olărean a inaugurat primul cinema 3D din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Rădăuţi are de la finele săptămânii trecute primul cinematograf în sistem 3D din judeţul Suceava. „Vina” amenajării cinematografului aparţine primarului Aurel Olărean, care în urmă cu circa 50 de zile afirma că

fusese abordat în mai multe rânduri de tineri, dar şi de localnici mai învârstă, care îşi exprimaseră dorinţa amenajării unui cinema de acest gen în municipiu. „Am <cântărit> bine toate posibilităţile şi, după o discuţie cu directorul Casei Municipale de Cultură, am decis să înfiinţăm acolo o sală destinată proiecţiilor de filme în sistem 3D, pentru că totuşi suntem în anul 2010. Directorul Casei de Cultură are termen până la finele anului să inaugureze cinematograful, deja ne-am interesat de aparatură şi am ales o variantă convenabilă, atât din punct de vedere a performanţelor, cât şi a preţului”, declara atunci Olărean.

Chiar dacă au existat suficienţi cârcotaşi în Rădăuţi, dar şi în judeţ, care au privit cu neîncredere iniţiativa, sâmbăta trecută, în prezenţa primarului Aurel Olărean şi a unui grup de consilieri locali, a avut loc prima proiecţie la noul cinematograf din municipiu. „Aparatura, care este compusă din sistem, proiector, computer cu placă video, ochelari, ecran cu dimensiunile 3,5 m x 2,6 m şi sistem audio de 850W, a costat aproximativ 12.000 de euro, cu menţiunea că am făcut şi unele amenajări în regie proprie. Sala are o capacitate de 40 de locuri, iar biletul va costa 15 lei pentru filmele 3D şi şase lei pentru cele normale. Încă nu am stabilit un program fix, însă cel mai probabil vor fi două spectacole pe zi, iar sâmbăta va fi şi matineu, cu filme pentru copii”, a declarat directorul Casei Municipale de Cultură Rădăuţi, Ovidiu Foca.

 

„Cinematograful 3D este darul meu de Crăciun pentru rădăuţeni”

Inaugurarea cinematografului vine ca o „mănuşă” pentru localnici, în condiţiile în care în municipiul Rădăuţi aproape că nu există nici o alternativă pentru petrecerea timpului liber. Dacă până în anii ‘90 cele două cinematografe erau aglomerate cel puţin în perioada sfârşiturilor de săptămână, odată cu desfiinţarea lor rădăuţenii au pierdut o variantă de relaxare, pentru că în municipiu nu există nici teatru, nici filarmonică, iar municipiul este „ocolit” de orice gen de spectacol. Primarul Aurel Olărean a declarat: „Cinematograful 3D este darul meu de Crăciun pentru rădăuţeni. Am promis, apoi am reuşit să găsim o variantă de finanţare, şi astfel am inaugurat primul cinema de acest fel din judeţ. Profit de ocazie să îi invit la noul cinematograf din Rădăuţi pe suceveni, dar şi pe ceilalţi amatori de film din judeţ, pentru că vor avea parte de experienţe inedite, de senzaţii <out of screen> şi de un sistem de sonorizare ultramodern”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Aurel Olărean a inaugurat primul cinema 3D din judeţ.
 Vizualizări articol: 966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 20 voturi
Primarul Aurel Olărean a inaugurat primul cinema 3D din judeţ4.4520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Haha !!!! trimis de
(21 dec 2010, 11:06:55
Olarean l-a facut pe Lungu ! Csre este cea mai mare realizare a  ☭ ului de Lungu? Enumar doar 3: echipe de fotbal desfiintate, un oras transformat in santier (+ tone de praf) si marele  ☭  cu ochi, bucovina inaripata (daca stai bine si te uiti la ea, crezi ca au pozitionat-o gresit, crezi ca au pus-o cu spatele).

Felicitari Primarului Olarean !  ☭  Lungu !
2.   Bravo trimis de
(21 dec 2010, 11:17:06
cand a fost prima stire pe monitorul de sv , ca olarean v'a deschide un cinema 3d eu am crezut si am lasat si un coment...atunci era cineva care scria niste porcarii la comentarii....vreau sa il vad acum ce zice...adica ce mai zice....BRAVO DOMNULE PRIMAR OLAREAN!!! FELICITARI!!
3.   HAHAHA trimis de
(21 dec 2010, 12:05:19
E buna asta, noi in Suceava asteptam un cinema 3d de cativa ani dar preafericitu' Lungu nu a reusit decat sa-l distruga pe cel de la Modern iar pe cel din Burdujeni sa-l transforme in primarie. Ba mai mult... are o predilectie spre muzica populara... nu de alta da macar sa ne stoarca noua creierii cu kitchurile lui. Santier aveam, Ou avem.... suntem ca la Prelipcahappy
4.   Campanie electorala? trimis de
(21 dec 2010, 13:08:22
De cateva zile in acest ziar sunt din abundenta stiri despre ce-a facut, ce face si cum va face primarul Olarean. E deja pornita ofensiva electorala?. "Cinematograful 3D este darul meu de Craciun pentru radauteni " zice dl Olarean, dar poate ne prezinta factura, sa vedem cat l-a costat pe el personal un asemenea dar. Daca factura e suportata de Primarie, atunci ciocu' mic, domnule Olarean, fiindca nu puteti face daruri personale din banii contribuabililor, este o promisiune onorata in urma unei hotarari colective si care a fost executata din bani publici punct. Restu-i gargara.
5.   Comentariu trimis de
(21 dec 2010, 14:45:04
Foarte frumos, insa ar fi bine daca ati fi atenti si la urmatoarele sugestii: achizitionati o statie bunicica, fiindca cea de la Casa de Cultura distruge cam toate manifestarile cultural-artistice desfasurate acolo. Nu stiu ce angajati are Casa de Cultura, cum sunt platiti, insa dl. de la sunet e turmentat non stop si-ti "taie macaroana" cand ti-e lumea mai draga.
Pt. dl. Olarean si "sfatuitorii/consilierii" d-lui: Cand platiti diferentele salariale pt. profesorii de la CTR, sa se bucure si ei de Craciun de luminite si sa poata plati copilasilor lor biletul la cinema?
6.   Comentariu trimis de
(21 dec 2010, 15:00:36
Felicitari si la mai multe realizari. Numai facand lucruri frumoase istoaria il va primi in paginile sale.
7.   Bravo trimis de
(21 dec 2010, 18:29:18
Am vazut si parcul din centrul orasului care e luminat f. fain. Bravo dom'le, vezi Lungule ca se poate? In Suceava nu mai e nici un cinema (in afara de ala de la mall).
8.   Care? trimis de
(22 dec 2010, 00:19:08
Care cinematograf la Mall? Eu nu am fost de vreo 3 saptamani la Mall dar nu am auzit sa se deschida cinematograful. Sau gresesc eu? Sigur, promisiunile sunt vechi.
9.   Haha trimis de
(22 dec 2010, 02:57:22
vroiam poze cu cinematografu' nu cu primarul, ma doare undeva de primar

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei