Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 dec 2010 - Anul XV, nr. 300 (4591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PNL: Unica soluţie constituţională, morală şi legală este validarea listei CSM

Marţi, 21 Decembrie 2010 (17:52:33)

PNL consideră că se impune ca unică soluţie constituţională, legală şi morală validarea listei cu rezultatele alegerilor pentru judecătorii şi procurorii care vor face parte din Consiliul Superior al Magistraturii.

"Considerăm că în materia deciziei la care este chemat Senatul României se impune ca unică soluţie constituţională, legală şi morală validarea listei cu rezultatele alegerilor pentru judecătorii şi procurorii care vor face parte din Consiliul Superior al Magistraturii", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Senatul poate invalida lista numai "în cazul încălcării Legii în procedura alegerii membrilor CSM, şi numai dacă această încălcare a legii are drept consecinţă influenţarea rezultatului alegerilor", se mai arată în comunicat.

PNL precizează că în privinţa situaţiei celor trei magistraţi aleşi pentru un al doilea mandat, Dan Nicolae Chiujea, Lidia Bărbulescu şi Dan Lupaşcu, nu există nicio hotărâre judecătorească definitivă care să constate încălcarea condiţiilor de ocupare a unei funcţii de membru al CSM.

"Blocarea intenţionată a funcţionării CSM cu scopul de încălcare a independenţei justiţiei sau de îngerinţă în procesul de alegeri de la nivelul sistemului judiciar este inacceptabilă şi face ca România să nu mai îndeplinească criteriile politice de la Copenhaga, putând atrage nu numai un raport nefavorabil pe MCV, dar chiar suspendarea României din Uniunea Europeană", se mai arată în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, marţi, o scrisoare partidelor reprezentate în Senat şi preşedintelui acestei Camere, Mircea Geoană, prin care solicită luarea unei decizii, în cursul acestei sesiuni parlamentare, în ceea ce priveşte Consiliul Superior al Magistraturii.

Senatorii nu au reuşit, miercuri, să îi valideze pe cei unsprezece judecători aleşi să facă parte din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce dezbaterile în contradictoriu dacă aceştia să fie votaţi in corpore sau fiecare în parte s-au prelungit peste programul de lucru.

Coducerea Senatului a decis, marţi, convocarea senatorilor în şedinţă de plen, miercuri, la ora 9.30, pentru validarea noilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL: Unica soluţie constituţională, morală şi legală este validarea listei CSM.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL: Unica soluţie constituţională, morală şi legală este validarea listei CSM0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei