Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 dec 2010 - Anul XV, nr. 300 (4591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eurobarometru: Peste 60% dintre români cred că sărăcia este provocată de inechităţile din societate

Marţi, 21 Decembrie 2010 (15:37:34)

Peste 60% dintre români consideră că sărăcia este provocată de inechităţile din societate, iar cei mai mulţi dintre ei au cea mai mare încredere în acţiunile bisericii pentru combaterea sărăciei, potrivit unui Eurobarometru.

Rezultatele studiului Eurobarometru privind fenomenul sărăciei, realizat în cadrul Anului European pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale, arată că 41% dintre românii participanţi susţin că principala cauză a sărăciei sunt salariile insuficiente pentru a acoperi toate cheltuielile unei persoane, iar 37% sunt de părere că sărăcia este generată de lipsa locurilor de muncă şi de numărul mare de şomeri.

În opinia românilor, persoanele vârstnice sunt cele mai expuse pericolului sărăciei, în timp ce în toate celelalte ţări participante la studiu, majoritatea respondenţilor consideră că cea mai vulnerabilă categorie socială este reprezentată de persoanele care nu au un loc de muncă.

"România şi Marea Britanie sunt singurele participante la studiu care indică persoanele vârstnice ca fiind categoria cea mai expusa riscului de sărăcie (România cu 55% şi Marea Britanie cu 43%), în vreme ce în Olanda, de exemplu, persoanele care nu au un grad înalt de educaţie sunt considerate a fi cele mai expuse sărăciei", se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, dintre toţi europenii participanţi la studiu, românii şi ciprioţii consideră în cea mai mare proporţie că sărăcia este, în principal, o problemă transmisă din generaţie în generaţie sau "moştenită".

Peste un sfert dintre românii participanţii la studiu consideră că o persoană este săracă atunci când nu-şi permite bunurile de strictă necesitate pentru a supravieţui, alţi 25% sunt de părere că o persoană se confruntă cu sărăcia atunci când are resurse atât de limitate încât nu poate participa pe deplin la viaţa comunităţii în care trăieşte, în vreme ce 21% cred că o persoană este săracă atunci când realizează un venit lunar care o situează sub pragul sărăciei.

Pentru rezolvarea problemei sărăciei, românii au cea mai mare încredere în biserică - 64%, fiind depăşiţi doar de maltezi, care, de asemenea, au indicat instituţiile religioase ca fiind factorii în care au cea mai mare încredere atunci când vine vorba de combaterea sărăciei.

Potrivit studiului Eurobarometru, 74% dintre europeni consideră că Uniunea Europeană joacă un rol important în lupta împotriva sărăciei, iar 76% au recunoscut că sărăcia face parte din realitate şi că este larg răspandit în ţările lor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eurobarometru: Peste 60% dintre români cred că sărăcia este provocată de inechităţile din societate.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eurobarometru: Peste 60% dintre români cred că sărăcia este provocată de inechităţile din societate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei