Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 dec 2010 - Anul XV, nr. 300 (4591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încasările prevăzute în bugetul de stat pe 2011 sunt supraevaluate - patronate

Marţi, 21 Decembrie 2010 (16:33:28)

Reprezentanţii UGIR-1903 şi CONPIROM consideră că încasările prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2011 sunt supraevaluate, în special cele din colectarea TVA, în condiţiile în care pentru anul viitor cele două patronate prognozează o creştere economică de 0%, iar autorităţile de 1,5%.

"Ne exprimăm îngrijorarea faţă de faptul că veniturile din bugetul pentru 2011 sunt supraevaluate, pentru că atât noi cât şi auditorii care urmăresc evoluţia economiei româneşti spunem că este puţin probabil să avem creştere economică de 1,5%, obiectivul realist fiind 0%. Este nerealistă creşterea de venituri cum ar fi cele din încasările din TVA cu 18%. Această creştere nu se va realiza în condiţiile în care abia din a doua parte a anului vom avea o revenire a economiei", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Ioan Cezar Corâci, preşedintele UGIR-1903.

El a arătat că patronatele sunt îngrijorate şi că anul viitor vor fi "sacrificate" fondurile pentru investiţii, cofinanţări şi pentru plata arieratelor.

"Nu vedem în acest buget surse clare de creştere economică, de reducere a arieratelor, de realizare a investiţiilor. Noi am asigurat Guvernului condiţiile pentru a creşte veniturile bugetare prin semnarea contractului colectiv de muncă la nivel naţional, care prevede creşterea salariului minim brut pe ţară de la 600 de lei, la 700 de lei pentru 2011", a adăugat Corâci.

Parlamentarii au adoptat luni, pe articole, textul Legii bugetului de stat pe 2011, admiţând două amendamente, dintre care unul de fond, plenul urmând să înceapă marţi dezbaterea bugetelor principalilor ordonatori de credite.

Prin proiectul de buget pentru 2011 veniturile bugetare sunt estimate la 179,223 miliarde lei, reprezentând 32,9% din PIB, în creştere cu 0,2 puncte procentuale faţă de 2010, pe baza unei creşteri economice preconizate de 1,5% şi a măsurilor privind îmbunătăţirea colectării. Cheltuielile sunt estimate la 203,176 miliarde lei (37,3% din PIB), astfel încât deficitul se va plasa la 4,4% din Produsul Intern Brut. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încasările prevăzute în bugetul de stat pe 2011 sunt supraevaluate - patronate.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încasările prevăzute în bugetul de stat pe 2011 sunt supraevaluate - patronate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei