Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 dec 2010 - Anul XV, nr. 300 (4591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Demersul Franţei şi Germaniei, o lovitură dură la adresa României

Marţi, 21 Decembrie 2010 (16:29:35)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că demersul Franţei şi Germaniei de a cere CE amânarea aderării României la spaţiul Schengen reprezintă o lovitură dură la adresa României.

"Eu în continuare consider că această decizie, care începe să devină realitate, este nedreaptă la adresa României, este nelegală din punctul de vedere al dreptului european", a declarat, marţi, preşedintele Senatului.

El a subliniat că nu există niciun fel de legătură între obligaţiile Schengen şi alte obligaţii pe care România sau Bulgaria le-ar putea avea şi a opinat că, într-un fel, se confirmă "o anumită discriminare" la adresa României.

"România nu este o ţară de mâna a doua în Europa", a ţinut să precizeze senatorul.

Preşedintele Senatului a apreciat că gestul celor două ţări este unul neprietenesc şi că are în spate o motivaţie politică ce excede Tratatul european şi obligaţiile pe care România şi le-a asumat.

Geoană a afirmat, pe de altă parte, că România a investit din bani europeni, dar şi din bani proprii sume imense pentru securizarea frontierelor.

"Ar fi fost, poate, mai onest din partea partenerilor europeni să ne spună că aveau o intenţie ascunsă cu privire la România şi poate alocam acei bani în altă zonă şi etapizam resursele financiare şi efortul care s-a făcut în România, indiferent de guvern, pentru alte scopuri, poate pentru sănătate, paote pentru educaţie, poate pentru integrarea populaţiei roma în România", a menţionat senatorul.

Întrebat dacă nu ar fi utilă, în aceste condiţii, o decuplare a României de Bulgaria, în privinţa demersurilor pentru aderarea la Schengen, Geoană a susţinut că jocul în care se încearcă să se vadă care dintre cele două ţări ar fi vinovată este contraproductiv.

"Suntem împreună cu Bulgaria, ne place sau nu. Am intrat împreună în acelaşi mecanism de cooperare pe Justiţie, suntem în aceeaşi barcă şi nu îmi place să arăt cu degetul către vecinii mei din sud, aşa cum descurajez vecinii din sud să arate cu degetul către România atunci când ceva merge prost la noi", a afirmat Geoană.

Preşedintele Senatului a adăugat că, în acest moment, este o atmosferă foarte proastă în Europa, cauzată şi de situaţia economică proastă şi de şomajul înalt, el apreciind că se caută ţapi ispăşitori, se pregătesc alegeri viitoare.

"Este nedrept faţă de România", a conchis Geoană. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Demersul Franţei şi Germaniei, o lovitură dură la adresa României.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Demersul Franţei şi Germaniei, o lovitură dură la adresa României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei