Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 dec 2010 - Anul XV, nr. 299 (4590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UDMR vrea măsuri pentru accesul IMM-urilor la credite în lei garantate 80% de stat

Luni, 20 Decembrie 2010 (19:12:03)

Deputatul UDMR Petru Lakatos a declarat, luni, în plenul Parlamentului, că formaţiunea sa susţine continuarea eforturilor de reducere a arieratelor dar şi adoptarea urgentă de măsuri pentru accesul IMM-urilor la credite în lei garantate 80% de stat, cu dobândă redusă, parţial subvenţionată.

"UDMR susţine mai de mult necesitatea continuării eforturilor de reducere a stocului de arierate, condiţie sine qua non de supravieţuire a multor firme mici şi mijlocii care în cadrul unor programe guvernamentale au efectuat lucrări de bună calitate, recepţionate dar neachitate încă", a spus Lakatos, în plenul reunit.

El a adăugat că majoritatea parlamentară a votat şi va vota în continuare legile de aprobare a ordonanţelor de urgenţă prin care se acordă puteri sporite Ministerului Finanţelor Publice în lupta împotriva evaziunii fiscale, a contrabandei şi a muncii la negru, aşteptând în schimb rezultate concrete, materializate în sume consistente în plus la veniturile bugetare.

De asemenea, Lakatos a mai spus că UDMR consideră că în bugetul de stat pe 2011 există resursele necesare sprijinirii IMM-urilor, aceasta reprezentând una din căile ieşirii din recesiune.

"Solicităm Guvernului adoptarea urgentă de măsuri concrete care să asigure accesul IMM-urilor la credite în lei garantate de stat în procent de 80 % cu dobândă redusă, parţial subvenţionată", a spus Lakatos.

Deputatul UDMR a criticat de asemenea "culorile sumbre" în care este prezentat bugetul. "În aceste zile asistăm la o lipsă acută din magazine a culorii tempera neagră pentru că majoritatea politicienilor au prezentat şi prezintă exclusiv în culori sumbre tabloul bugetului de stat pe 2011. Fără doar şi poate, bugetul nu este unul generos la capitolul de cheltuieli, mai ales dacă avrem în vedere bugetul general consolidat şi nu poate fi prezentat în culori roz bonbon", a spus Lakatos.

El a apreciat că pentru a putea adăuga acestui tablou şi "nuanţe deschise, reprezentând un optimism moderat", este nevoie de o acţiune concertată a Legislativului şi Executivului. El a spus că printre priorităţi figurează adoptarea strategiei fiscal-bugetare pe 2011- 2013 şi adoptarea unui cod fiscal modern, transparent şi care să nu fie modificat cel puţin trei ani.

Senatorii şi deputaţii au s-au reunit, luni, în plen comun în vederea dezbaterii bugetului pentru anul 2011.

La începutul şedinţei, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat la dezbaterile generale la legea bugetului de stat guvernul va avea la dispoziţie pentru intervenţii în plen 45 de minute, iar fiecare grup parlamentar câte 20 de minute.

Anastase a mai spus că dezbaterile pentru fiecare articol nu vor putea fi mai lungi de cinci minute, iar argumentaţiile pentru fiecare amendament trebuie să dureze maxim un minut. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UDMR vrea măsuri pentru accesul IMM-urilor la credite în lei garantate 80% de stat.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UDMR vrea măsuri pentru accesul IMM-urilor la credite în lei garantate 80% de stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei