Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 dec 2010 - Anul XV, nr. 299 (4590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale Protecţia Consumatorilor

Produse alimentare expirate, retrase de la comercializare din magazinele sucevene

Luni, 20 Decembrie 2010 (15:42:43)

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a efectuat o serie de controale la alimentele specifice sărbătorilor de iarnă, îndeosebi la produsele de carne, respectiv carne şi preparate din carne, produse zaharoase, membrane naturale, ciocolată, prăjituri, produse de patiserie. În urma controalelor s-au depistat o serie de nereguli şi au fost aplicate amenzi în cuantum de 27.100 de lei. Totodată, alte peste 200 de kilograme de alimente au fost retrase de la comercializare.
Potrivit şefului CJPC, Elena Oanea, „termenul de valabilitate expirat a fost una dintre principalele abateri constatate. Am găsit preparate din carne, napolitane, ciocolată, foi de cremşnit şi de tort, cozonac, bomboane şi alte dulciuri, consumate cu predilecţie de către copii, care erau ieşite din termenul de valabilitate”. 
Elena Oanea a precizat că „asemenea nereguli s-au depistat la SC REWE România, punct de lucru Câmpulung Moldovenesc, unde s-au găsit napolitane, tablete de cocos, ciocolată, foi de cremşnit şi prăjitură, toate expirate, amenda aplicată fiind în cuantum de 5000 de lei”. 
Pe lângă abaterile privind comercializarea de produse alimentare expirate, comisarii CJPC au identificat la comercializare produse fără etichete, în acest caz neputând verifica data limită de consum, acestea fiind retrase de la comercializare, a mai spus Elena Oanea.
La unele produse alimentare, pe etichetă nu sunt înscrişi toţi aditivii care întră în compoziţia acestora, sau sunt menţionaţi incorect şi incomplet, o altă abatere sancţionată de comisarii pentru protecţia consumatorilor. 
În cadrul controlului s-a mai constatat că operatorii economici din judeţ depozitează produse alimentare în condiţii necorespunzătoare şi lipsa afişării preţurilor pe produsele expuse pe raft şi în galantare pentru comercializare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Produse alimentare expirate, retrase de la comercializare din magazinele sucevene.
 Vizualizări articol: 1024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Produse alimentare expirate, retrase de la comercializare din magazinele sucevene5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei