Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 dec 2010 - Anul XV, nr. 299 (4590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Băieţii ăştia, informaticienii, devin tot mai mult o avere pe care trebuie să o exploatăm

Luni, 20 Decembrie 2010 (13:15:47)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la CNAS, că informaticienii sunt o avere, că trebuie să fie exploataţi, preţuiţi şi utilizaţi, pentru că pot contribui la modernizarea României.

"Băieţii ăştia care ne par, aşa, oameni oarecare, dar care înţeleg ce se întâmplă cu sistemele informatice, devin tot mai mult o avere, pe care trebuie să o exploatăm, cu toată modestia pe care o au când îi vedem cum ne explică... Trebuie să le dăm atenţie, să-i preţuim şi să-i utilizăm, pentru că ne pot aduce servicii extraodinare chiar în modernizarea României. Aştept cu nerăbdare să vedem eficienţa acestui sistem. (...) Aştept introducerea Cardului de sănătate la anul. Vreau să ştiţi că este fără posibilitate de extindere de termen. Vom constata că sistemul de sănătate, dincolo de medici, are nevoie şi de informaticieni şi de date de sinteză care să permită decizia", a declarat Traian Băsescu.

El a participat, luni, la sediul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, la evenimentul prilejuit de lansarea versiunii centralizate a Sistemului Informatic Unic Integrat. Potrivit unui comunicat de presă al CNAS, prin introducerea acestei versiuni a fost obţinută monitorizarea şi eliminarea totală a pierderilor din sistemul de asigurări sociale de sănătate.

"Numai ce am auzit din prezentare probează eficienţa acestui sistem. Înainte de introducerea sistemului, când adunai toţi pacienţii care erau înscrişi la medicii de familie, România avea 27 de milioane de înscrişi. Când s-a trecut la introducerea în baza de date, s-a constatat că sunt doar 19 milioane şi vreo 800.000. Şapte milioane... Fraudă! La fel ca la asistenţa socială, la fel ca la pensionaţii pe caz de boală, la fel ca în multe alte locuri", a mai spus şeful statului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Băieţii ăştia, informaticienii, devin tot mai mult o avere pe care trebuie să o exploatăm.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Băieţii ăştia, informaticienii, devin tot mai mult o avere pe care trebuie să o exploatăm0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei