Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 dec 2010 - Anul XV, nr. 299 (4590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: PSD nu va vota bugetul, e cel mai corupt şi cel mai prost întocmit

Luni, 20 Decembrie 2010 (19:06:39)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni seară, în şedinţa de plen reunit a Parlamentului, că social-democraţii nu vor vota bugetul de stat întocmit de Guvernul Boc, pentru că "este cel mai prost-întocmit, cel mai corupt şi cel mai generator de colaps financiar".

"M-am alăturat celor 92% dintre români care nu pot să-l mai asculte pe domnul Boc. Nu cred că ora 02.00 ne-ar fi suficientă ca să reliefăm toate aberaţiile şi toate minciunilepe care prim-ministrul continuă să le repete. E datoria noastră să explicăm, dincolo de cifre şi de analizele pertinente, nu doar de ce nu votăm acest buget, ci şi de ce acest buget, produs de acest Guvern, este cu siguranţă cel mai prost întocmit, cel mai corupt şi cel mai generator de colaps financiar şi social din ultimii 20 de ani", a spus Ponta.

Liderul PSD a menţionat că românii sunt din nou minţiţi la fel ca atunci când şi s-a spus că tăierile salariale vor dura doar până în 31 decembrie, precizând că minciunile PDL se "legalizează" printr-o lege care să fie adoptată stă la baza bugetului, legea salarizării.

"Încă o inovaţie constituţională din partea unui profesor de drept constituţional care ne-a dat atâtea teme de gândire: să adopţi bugetul pe baza unor legi care nu sunt adoptate cred că doar Guvernul Boc poate să facă", a adăugat social-democratul.

El a ţinut să spună că opoziţia trebuie să le spună românilor că se propagă o nouă minciună, aceea că dacă nu vin următoarele două tranşe de la FMI "nu vor fi bani de pensii şi salarii". Ponta a adăugat că acele tranşe merg în rezerva valutară a BNR şi nu au nicio legătură cu pensiile şi salariile "pe care le va tăia Boc".

Ponta a criticat faptul că discuţiile pe buget nu au început în 15 octombrie, dar şi faptul că "niciodată în 21 de ani, de la bugetul sănătăţii nu s-a tăiat 38%, de la educaţie nu s-a tăiat 27%".

"Ceea ce am convenit cu toţii în Pactul pentru Educaţie - 6% din PIB - ajunge acum la 3,5% din PIB. Evident, Guvernul actual nu a trecut niciun fel de măsură pentru crearea de noi locuri de muncă. 2011 va fi în continuare un an în care vom avea mai mulţi şomeri. Nu a spus nimeni că anul viitor vom plăti 8,5 miliarde de lei doar dobânzi pentru împrumuturile pe care Guvernul Boc le-a făcut ca să fie reales Traian Băsescu preşedinte şi pentru ca Guvernul actual să mai rămână în funcţie", a spus Victor Ponta.

El a subliniat că bugetul este "de campanie electorală".

"Cred că cei care astăzi vor să strângă de la toţi români bani ca să-i fure ei şi să-i folosească doar ei, pentru interesele lor personale vor plăti mai curând decât se aşteaptă. PSD va vota împotriva acestui buget, şi va lupta ca acest Guvern, cel mai incompetent şi mai corupt dintr-o istorie destul de dificilă a României să plece cât mai repede", a conchis Ponta.

Senatorii şi deputaţii au s-au reunit, luni, în plen comun în vederea dezbaterii bugetului pentru anul 2011.

La începutul şedinţei, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat la dezbaterile generale la legea bugetului de stat guvernul va avea la dispoziţie pentru intervenţii în plen 45 de minute, iar fiecare grup parlamentar câte 20 de minute.

Anastase a mai spus că dezbaterile pentru fiecare articol nu vor putea fi mai lungi de cinci minute, iar argumentaţiile pentru fiecare amendament trebuie să dureze maxim un minut.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: PSD nu va vota bugetul, e cel mai corupt şi cel mai prost întocmit.
 Vizualizări articol: 935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: PSD nu va vota bugetul, e cel mai corupt şi cel mai prost întocmit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei