Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 dec 2010 - Anul XV, nr. 299 (4590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cristina Neagu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mi-e lehamite de cei care s-au aruncat cu bâta asupra fetelor noastre handbaliste. I-aş numi semidocţii sportului. Cei care au adevărurile la îndemână, pe măsuţa de lângă fotoliu. Hai să vă dau un exemplu de pe Twitter. Pe scurt, pentru cei care nu ştiu, este vorba despre un fel de site în care cei care îşi fac cont pot da mesaje cu număr limitat de caractere şi pot alege pe care dintre ceilalţi utilizatori să-i urmărească. Evident, toată floarea cea vestită a blogosferei, dar şi a presei româneşti, este prezentă pe Twitter. Constrânşi să fie concişi, unii mai nevorbiţi dau mesaje în avalanşă, ca pe messenger. Unul dintre aceştia trage concluzia că înfrângerea din faţa Suediei ne arată cum suntem noi ca naţie, nişte tâmpiţi. Un “radiofonic” îi răspunde că tâmpită e mă-sa. Mama e moartă, vin peste tine la radio. Vino, dacă ai sânge. Păi, vin… sau preferi bere? O palincă, mai bine. O reprezentaţie mai degrabă manelistică, mai ales pentru nişte oameni, teoretic, de un anumit nivel.

Nu trebuie să fi făcut neapărat sport de performanţă ca să ştii că, de multe ori, diferenţa este făcută de episoade minore. Până cu câteva minute înainte de final eram umăr la umăr cu suedezele. Era atât de uşor ca fetele noastre să fie urcate în Olimp! Şi tocmai atunci s-au îngrămădit toate… Un gol anulat pentru o potenţială forţare a Cristinei Neagu, o eliminare de două minute, un şut în blocaj, tot al Cristinei, un 7 metri ratat tot de ea, un contraatac irosit chiar la semicerc, o bară, o pasă de foarte aproape spre extremă, iarăşi a Cristinei, eşuată în aut. Să nu vă imaginaţi că este vorba de un proces de intenţie pentru Cristina Neagu. Ea este un Messi al handbalului. L-aţi văzut pe Messi sâmbătă? După o suită de meciuri în care a marcat câte o dublă, în derby-ul cu Espanol n-a mai dat nici un gol, dar a compensat cu 3  (trei!) pase de gol!! Asta face şi Neagu, înscrie pe bandă, dar oferă şi pivotului nenumărate mingi de gol. Din pasele cui credeţi că a înscris Stanca-Gâlcă atâtea goluri sâmbătă?! Şi nu o dată am forţat-o şi în apărare, că şi aici îşi face datoria această fată! Că a clacat pe final, da, dar cum să ai obrazul de a-i reproşa ceva?! Păi câte goluri au venit din partea cealaltă, pe mâna stângă? Niciunul! Faptul că naţionala României a zburat, sau mai degrabă a planat, într-o singură aripă, s-ar fi văzut şi mai bine dacă portăriţa Talida Tolnai nu ne-ar fi ţinut mult timp în meci, reuşind aproape o paradă la două şuturi!!

Iată, între timp am câştigat finala mică. Putem spune că suntem pe locul 3 în Europa? Nu, nu noi suntem, ele sunt! Bravo fetelor, bravo Cristina Neagu - cea mai bună din lume!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristina Neagu.
 Vizualizări articol: 1094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cristina Neagu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei