Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 dec 2010 - Anul XV, nr. 299 (4590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţii

Piaţa agroalimentară din Fălticeni a fost modernizată din fondurile primăriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Comercianţii din piaţa agroalimentară din Fălticeni au, de la sfârşitul săptămânii trecute, condiţii moderne în care să-şi desfăşoare activitatea. Sâmbătă a avut loc inaugurarea lucrărilor de modernizare a pieţei din centrul Fălticeniului, investiţia ridicându-se la 15 miliarde de lei vechi, fonduri asigurate din bugetul primăriei. La slujba de sfinţire oficiată de preoţi din toate parohiile din Fălticeni au participat primarul din Fălticeni, Vasile Tofan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, consilieri locali din Fălticeni, precum şi câteva sute de persoane care se aflau în acel moment la cumpărături în piaţă.

După inaugurarea lucrărilor, Vasile Tofan a spus că investiţia a însemnat refacerea în totalitate a pieţei agroalimentare, de la fundaţie, reabilitarea clădirii şi acoperirea zonei în care se află tarabele, închiderea incintei, precum şi modernizarea instalaţiei electrice şi a canalizării. „Piaţa din Fălticeni, hala, are o vechime de aproape 114 ani. Fălticeniul a fost cândva un important nod comercial în această zonă şi ne bucurăm că reuşim acum, înainte de Crăciun, să redeschidem piaţa şi să oferim condiţii moderne pentru comerţ. Asta pentru a veni în sprijinul producătorilor din zonă şi nu numai”, a spus Tofan. El a adăugat că după modernizare, piaţa agroalimentară din Fălticeni pune la dispoziţia producătorilor 250 de tarabe pentru vânzarea produselor. El a adăugat că anul viitor se intenţionează amenajarea unei parcări moderne care să deservească piaţa agroalimentară.

 

Investiţii de 300 de miliarde de lei vechi în Fălticeni

Pe de altă parte, Vasile Tofan a spus că 2010 a fost pentru administraţia fălticeneană cel mai important an din punctul de vedere al investiţiilor. „Paradoxal cu vremurile de criză şi nu tocmai uşoare pe care le trăim, pentru administraţia fălticeneană 2010 a fost anul cu cel mai mare volum de investiţii. O estimare aproximativă arată că avem investiţii de peste 300 de miliarde de lei vechi, proiecte încheiate, sau proiecte care sunt începute şi care continuă şi anul viitor”, a spus primarul din Fălticeni. Vasile Tofan a declarat că cel mai mare proiect este cel de reabilitare a reţelei stradale din Fălticeni, în valoare de 6 milioane de euro, care va fi finalizat în primăvara anului 2011. El a amintit că în cursul acestui an au început lucrările de reabilitare a Muzeului „Ion Irimescu”, investiţie de 1,5 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene. „De asemenea, am început lucrările de reabilitare la Casa Lovineştilor – Galeria Oamenilor de Seamă, iar anul viitor începem reabilitarea Muzeului Sadoveanu. Şi sper ca la jumătatea lui 2012 toate cele patru muzee ale Fălticenilor să capete o haină nouă şi să începem o acţiune de promovare, la modul real, a valorilor culturale pe care le are Fălticeniul”, a precizat Vasile Tofan. Nu în ultimul rând, el a arătat că alte două investiţii „de grad zero” pentru Fălticeni vor începe în cursul anului viitor, şoseaua de centură şi continuarea lucrărilor de construcţie la Spitalul Municipal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piaţa agroalimentară din Fălticeni a fost modernizată din fondurile primăriei.
 Vizualizări articol: 1934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Piaţa agroalimentară din Fălticeni a fost modernizată din fondurile primăriei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Qqq trimis de
(20 dec 2010, 14:42:29
priveste lungule si ia aminte ! suntem de rasul curului !avem cel mai urat oras din Romania! pana si falticeniul ne-a-n-trecut. ca sa nu mai amintim de Botosani ,Piatra Neamt, Bacau

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei