Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 dec 2010 - Anul XV, nr. 293 (4584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta, lui Băsescu: Am stenograma de la PSE, nu aveţi probleme cu opoziţia pe Schengen

Luni, 13 Decembrie 2010 (19:27:13)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a spus preşedintelui Traian Băsescu, la începutul consultărilor de la Cotroceni, legat de aderarea la Schengen, că are stenograma discuţiilor la care a participat în PSE, şi că puterea nu are nicio problemă cu opoziţia în legătură cu acest subiect.

Ponta este însoţit, la Cotroceni, de Liviu Dragnea şi de Constantin Niţă.

La începutul întâlnirii, preşedintele Traian Băsescu a dat mâna cu cei trei social-democraţi şi i-a invitat să ia loc.

Preşedintele le-a mulţumit reprezentanţilor PSD pentru prezenţă, menţionând că, dată fiind importanţa subiectelor discutate, ar fi fost dispus să discute cu opoziţia chiar şi în alt loc, nu la Cotroceni, "ca o excepţie". Băsescu a spus că vrea să cunoască opiniile PSD despre statul social şi intrarea în Schengen.

Ponta a răspuns că subiectul legat de statul social este foarte important şi că trebuie discutat dincolo de disputele politice. El a adăugat că are stenogramele discuţiilor pe care le-a purtat, recent, la PSE. "Nu aveţi nicio problemă cu opoziţia pe acest subiect", a spus Ponta, dând asigurări că există sprijin şi în Parlament pe această temă. Ponta a spus că a susţinut la PSE cauza României.

Băsescu a spus că în 2011 ar trebui să se discute mult despre subiectul statului social.

Înainte de începerea consultărilor, Ponta declara presei că motivul prezenţei delegaţiei partidului la Palatul Cotroceni îl reprezintă România socială.

"Noi am spus foarte clar că dacă ne cheamă separat domnul Băsescu şi dacă vrea să vorbim cu adevărat despre ce e important pentru România, nici nu ne răzgândim, nici nu lăsăm pe nimeni în off-side. Noi suntem serioşi, sperăm ca întâlnirea să fie serioasă", a declarat Victor Ponta.

Întrebat care sunt motivele pentru care partidele de opoziţie acţionează separat, PNL şi PC neonorând invitaţia şefului statului de a participa la consultări, liderul social-democrat a negat: "Nu acţionează separat. Noi venim de la o întâlnire a opoziţiei şi aşa va fi de acum încolo".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus socialiştilor europeni, recent, la Strasbourg, că aşteaptă de la aceştia semnale mai "ridicate" privind lipsa de performanţă a Guvernului de la Bucureşti pe aderarea la spaţiul Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Ponta a fost invitat să vorbească în plenul grupului socialist-democrat din Parlamentul European, el afirmând că, din păcate, "România nu a îndeplinit toate condiţiile pentru aderarea la spaţiul Schengen şi nici pentru ridicarea monitorizării în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV)".

Preşedintele PSD le-a spus europarlamentarilor din grupul socialiştilor şi democraţilor că aşteaptă de la ei obiectivitate, dar şi semnale "ridicate" privind "lipsa de performanţă a guvernului României" pe problema Schengen şi MCV.

Ponta i-a acuzat pe europarlamentarii PDL Cristian Preda şi Traian Ungureanu de calomnie şi minciună, referindu-se la afirmaţiile acestora despre faptul că el ar fi solicitat blocarea aderării la spaţiul Schengen.

Ponta a spus că europarlamentarii PSD care au participat la şedinţa grupului social-democrat-progresist din Parlamentul European au trimis o scrisoare în care "demască minciunile" lui Cristian Preda şi ale consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu despre declaraţiile făcute la reuniunea grupului socialist din PE.

Europarlamentarii PSD susţin, într-o scrisoare deschisă, că reprezentanţii PDL au demarat o "campanie mincinoasă" referitoare la declaraţiile lui Victor Ponta privind aderarea la Schengen, "încercând să fugă de responsabilitate şi să identifice un vinovat extern pentru eşecul guvernului".

"Europarlamentarii PSD condamnă campania mincinoasă prin care PDL fuge de răspunderea care îi revine privind aderarea la spaţiul Schengen", se arată în scrsioarea deschisă transmisă marţi.

Europarlamentarii PSD menţionează că, la întâlnirea de la Strasbourg, Victor Ponta nu s-a opus şi nici nu avea cum să se opună intrării României în sapţiul Schengen, ci a făcut "demersuri corecte" de informare a partenerilor europeni cu privire la situaţia actuală din România. "Problemele de natură tehnică aflate în sarcina Ministerului de Interne au fost prezentate tocmai ca obstacole în calea unui obiectiv absolut necesar pentru România", mai arată ei.

Vicepreşedinte PDL Raluca Turcan susţine, într-un comunicat transmis miercuri, că liderul PSD Victor Ponta trebuie să răspundă în faţa unei comisii parlamentare de anchetă "pentru acţiunile politice de la nivelul Parlamentului European, împotriva aderării României la spaţiul Schengen". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta, lui Băsescu: Am stenograma de la PSE, nu aveţi probleme cu opoziţia pe Schengen.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta, lui Băsescu: Am stenograma de la PSE, nu aveţi probleme cu opoziţia pe Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei