Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 dec 2010 - Anul XV, nr. 293 (4584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Rămân membru PSD, decizia BPN e nestatutară, organizaţia din Dolj hotărăşte

Luni, 13 Decembrie 2010 (16:28:06)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni, că el rămâne membru al PSD indiferent de lupta politică ce se duce, că decizia BPN de a-l suspenda este nestatutară, hotărârea aparţinând organizaţiei din Dolj, iar dreptul de opinie în partid trebuie să rămână necenzurat.

"Eu rămân membru al acestui partid indiferent de lupta politică care se duce", a declarat Geoană, referindu-se la decizia BPN al PSD de a-l suspenda din partid pentru şase luni.

Mircea Geoană a susţinut că dreptul de opinie în partid trebuie să rămână necenzurat. "Dreptul de a-ţi apăra imaginea şi de a vorbi liber într-un partid trebuie să rămână necenzurat", a spus el.

Geoană a susţinut că decizia BPN "nu are temei statutar", pentru că o astfel de hotărâre trebuie luată de organizaţia din care el face parte, respectiv cea din Dolj.

"Din punctul meu de vedere, această decizie nu are temei statutar, pentru că organizaţia din care fac parte, cea de la Dolj, este chemată eventual să discute astfel de subiecte (...) Decizia (n.r. de suspendare) aparţine organizaţiei de la Dolj, cu care o să mă sfătuiesc, ca un bun prieten şi bun coleg", a menţionat el.

Geoană a adăugat că nici decizia anterioară, prin care i-a fost impus un aşa-zis "moratoriu", nu a fost statutară.

"S-a impus o aşa zisă silentio stampa, un moratoriu de comunicare pentru mine, nu are nici temei statutar şi, mai mult, a fost făcut la ceea ce am spus şi spun în continuare că partidul trebuie să aibă o relaţie structurată cu liberalii şi cu PC. Pentru acesta a fost luată decizia din 16 august", a precizat senatorul.

El a mai spus că, în luna iulie, era catalogat de unii din conducerea partidului ca fiind singurul reprezentant care susţine o alianţă cu liberalii, iar astăzi PSD are discuţii cu liberalii "pentru a merge mai departe".

"Din punctul meu de vedere, aş aştepta ca toţi cei din conducere, indiferent cum au votat, în favoarea mea sau în defavoarea mea, să înţeleagă că ceea ce reprezint şi ceea ce doresc să fac în continuare în partid este un lucru util. Este păcat că intrăm într-o zonă a derizoriului", a afirmat Geoană.

Fostul preşedinte al PSD a menţionat că el nu a atacat partidul, ci doar a făcut referiri la unii membri ai formaţiunii.

"Dacă m-am referit la unul sau alţii dintre colegii noştri, este dreptul fiecărui membru de partid", a arătat senatorul PSD.

Social-democratul a declarat că ar fi preferat ca persoanele din conducere care au votat împotriva sa să fie fie alături de el împotriva adversarului comun.

"Nu cred că lupta de putere din interiorul partidului este calea de urmat pentru noi", a opinat el.

Geoană a precizat că ar dori ca subiectul să fie încheiat şi că o ecaladare a acestuia reprezintă o ocazie pentru adversarii politici de a ataca PSD.

"A escalada această chestiune este o ocazie pentru adversarii politici să ne atace şi să ne slăbim şi poziția de negociere cu liberalii", a fost de părere Mircea Geoană.

Întrebat dacă recunoaşte acestă suspendare, Mircea Goană a răspuns că, din punctul său de vedere, continuă să fie un membru al acestui partid.

"Sunt un om care îşi va face datoria şi aici, la Senat, şi în organizația din care fac parte şi îmi voi folosi toată experiența mea, tot respectul de care mă bucur în partid şi în afara partidului pentru a pune umărul la acest proiect care, sper, să aibă finalitate. Ideea unei opoziții unite care, în februarie, să dea jos Guvernul Boc şi regimul Băsescu-Boc este un proiect mai important decât lupta de putere din interiorul PSD", a subliniat Mircea Geoană.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost suspendat pentru şase luni din PSD, decizia fiind luată, luni, de Biroul Permanent Naţional.

Sancţiunea suspendării din calitatea de membru al PSD pe o perioadă de 6-12 luni este prevăzută în Statutul PSD la articolul 12, alineat 5.

"Sancţiunile prevăzute la art. 12 alin. (2) şi (5) se hotărăsc de organele de conducere ale organizaţiei care a hotărât primirea în partid a celui ce urmează a fi sancţionat, cu votul majorităţii membrilor acestora şi vor fi confirmate de organul ierarhic superior", stilulează primul alineat al următorului articol al Statutului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Rămân membru PSD, decizia BPN e nestatutară, organizaţia din Dolj hotărăşte.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Rămân membru PSD, decizia BPN e nestatutară, organizaţia din Dolj hotărăşte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei