Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 dec 2010 - Anul XV, nr. 293 (4584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Accident grav

Doi soţi, loviţi în plin pe trecerea de pietoni, în faţa Poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi soţi au fost răniţi grav într-un accident rutier petrecut aseară, pe trecerea de pietoni, chiar în faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Ei au fost loviţi violent de un autoturism BMW condus de un şofer în vârstă de 25 de ani, în urma impactului victimele fiind proiectate pe carosabil, la câţiva metri una de alta. Aseară, la închiderea ediţiei, starea bărbatului lovit era critică.

 

Accidentul s-a produs în jurul orei 18.15. Şoferul implicat în accident, Andrei Ştefan, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Suceava, la volanul autoturismului BMW cu numărul de înmatriculare SV-13-STF, circula pe banda a doua de mers, venind dinspre Areni. Cei doi soţi, Stoian şi Gabriela Turculeţ, de 67, respectiv 64 de ani, se aflau la trecerea de pietoni, angajându-se în traversare dinspre Direcţia Silvică spre Poliţie. Din impactul violent, bărbatul de 67 de ani  s-a lovit de parbrizul maşinii, după care a fost proiectat pe axul drumului, în timp ce femeia a fost aruncată în dreapta maşinii, aproape de trotuar. Personalul medical ajuns imediat la faţa locului l-a găsit pe bărbat cu faţa în sus, pe carosabil, mai mult mort decât viu. El a fost resuscitat minute bune, iar diagnosticul preliminar pus de medicii de la „Urgenţe” a fost comă de gradul IV, prognosticul de supravieţuire fiind rezervat. Soţia sa a fost diagnosticată cu multiple traumatisme de o gravitate medie, însă din fericire aceasta era conştientă şi nu prezenta probleme deosebite.

 

Ce a constatat poliţia

Din ancheta preliminară de la faţa locului a ofiţerilor de la Biroul Rutier al Poliţiei municipiului Suceava rezultă că cei doi soţi s-au angajat în traversare prin locul marcat, moment în care au fost loviţi de şoferul care nu le-a acordat prioritate. Poliţiştii anchetatori spun că deşi afară fulguia uşor, condiţiile de trafic din momentul accidentului erau bune, iar aderenţa de pe carosabil una aproape normală. În aceste condiţii, neatenţia şi viteza şoferului de 25 de ani par a fi cauzele care au dus la gravul accident.

Pe de altă parte, acesta a invocat faptul că cei doi pietoni s-au angajat brusc în traversare, când el era deja aproape de trecere, şi, din cauza aderenţei scăzute, nu a mai putut opri. El a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.

 

Accidentele cu pietoni, marea problemă în traficul din Suceava

Statisticile Poliţiei arată că, în acest an, din numărul total de accidente rutiere produse în municipiul Suceava, 61% au avut drept victime pietoni. Aceştia au devenit principala problemă în traficul din municipiul reşedinţă de judeţ, iar statisticile arată că accidentele produse după ce aceştia trec strada aiurea, respectiv după ce şoferii nu le dau prioritate la treceri, sunt în proporţii egale.

Poliţia recomandă pietonilor o asigurare prealabilă şi la trecerile de pietoni, cu atât mai mult în această perioadă când, din cauza condiţiilor de trafic, şoferilor le este mai greu să frâneze la timp. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi soţi, loviţi în plin pe trecerea de pietoni, în faţa Poliţiei.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 16 voturi
Doi soţi, loviţi în plin pe trecerea de pietoni, în faţa Poliţiei4.4516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "daca autoritatile ar avea minte" trimis de
(13 dec 2010, 12:35:46
respectiva trecere de pietoni ar putea fi mutata putin mai sus unde exista intersectia semaforizata,si cred ca nu ar secatui bugetul inca doua semafoare pentru pietoni;mai este si problema cu trecerile de pietoni prea dese si enervante pentru soferi ex. sunt doua zebre pe 100m intre Palatul de Justitie si Parcul "Trei Barbosi" ,poate ar fi mai buna doar una la mijlocul distantei si eventual semaforizata cu temporizare. oricum in top e cea de la Policlinica unde vad ca nici macar o "cocoasa " nu se poate pune !!!
2.   Si daca soferii ai fi oameni normali trimis de
(13 dec 2010, 13:10:04
orice sofer normal, care stie ce inseamna sa conduca preventiv nu merge ca turbatul pe vreme de seara, carosabil partial umed/inghetat, vizibilitate redusa, apropiere de treceri de pietoni. orice om normal la cap se gandeste la ce s-ar putea intampla. dobitocii tineri cu masini tari - apropos BMW este preferatul loazelor, cocalarilor si fitosilor - ignora orice. strada e numai a lor. niste dobitoci fara creier dar cu masini tari.
3.   Vrajeala trimis de
(13 dec 2010, 13:11:04
an orice tara din europa un pieton accidentat pe o trecere de pietoni e vina soferului, aci unde locuiesc eu ,nici macar nu se uita stanga dreapta ,pasesc direct si daca nu ai oprit ai belito , deci in concluzie nu invinovatiti pietoni ca nu se asigura ci educati soferii
4.   Şoferul lui peşte trimis de
(13 dec 2010, 13:18:08
"Pe de altă parte, acesta a invocat faptul că cei doi pietoni s-au angajat brusc în traversare, când el era deja aproape de trecere, şi, din cauza aderenţei scăzute, nu a mai putut opri. El a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0."
Pai nu bă ţărane, dacă mergeai şi tu normal nu-i mai nenoroceai pe oamenii ăia. Şi în faţa mea au sărit sute de neghiobi pe trecere, dar nu am omorât pe nimeni. La ce maşină ai, cred că îţi este uşor să modifici pe expertiză poziţia trecerii de pietoni.
5.   Pe banda 2 au aparut brusc trimis de
(13 dec 2010, 13:31:22
Pe banda 2 au aparut brusc de unde din cer? Poate se trage de la anabolizante...
6.   :))))) trimis de
(13 dec 2010, 13:37:18
cumpar bmw-u seria 5, sv 13 stf . daca-l lasi ieftin, te vizitez zilnic la arest . glumesc.
boule, nu ai lasat omu' sa treaca, iar acum viata lu' ala atarna de un fir de ata
6.1  RE: :))))) trimis de
(13 dec 2010, 14:21:58
Ala e bmw seria 7. 730 e65 cred, model 2004.
7.   Din pacate trimis de
(13 dec 2010, 14:57:32
A murit omul aseara.
8.   Frumos... trimis de
(13 dec 2010, 15:14:01
Imi pare rau ca a murit omul...Condoleante familiei. Cat despre soferas, bai frate, eu zic de pe-acum sa-ti vinzi BMW-ul si sa mai faci vreo 3-4 credite in banca sa ii oferi o despagubire femeii cu pricina. Cat despre viata ta...numarul de inmatriculare zice totul. SuceVean...intr-o zi de 13...ghinionist de-a dreptul. Te vom vizita pe la Botosani, sau unde te-or duce...dar atentie...sa ai grija sa nu cumva Sa Te tot F... aiawinking Daca tu vrei STF, STF vei primiwinking stim cu totii de la ce vine STF, si tu cumva asta vroiai sa exprimi prin nr tau de inmatriculare: ca tu esti mare si tare. Ei uite ca viata mai are si coborari din cand in cand. Succes!
8.1  RE: Frumos... trimis de
(13 dec 2010, 15:30:07
Stai linistit că nu-i face nimeni nimic. În cel mai bun caz o să ia 3 ani cu suspendare dacă nu cumva o să-l scoată vinovat pe pieton şi cu asta basta. Nu ar fi primul caz. Aici trebuie reînfiinţată legea talionului.
8.2  RE: Frumos... trimis de
(13 dec 2010, 20:35:32
In majoritatea cazurilor de acest gen, pietonii sunt intotdeauna vinovati. Motivul? Nu s-au asigurat cand s-au angajat in traversarea trecerii de pietoni. Case closedwinking
9.   --- trimis de
(13 dec 2010, 15:55:57
sper ca monitorul sa stea aproape de acest caz si sa ne informeze mereu . eu unul sunt curios. spunea cineva de legea talionului, si-i cam dau dreptate.
nu cred ca justitia va face dreptate in acest caz, asa ca propun rudelor defunctului sa-si faca dreptate singuri.
10.   Comentariu trimis de
(13 dec 2010, 16:17:13
Sunt si sofer si pieton. Am vazut si "smecheri" care fac slalom pe benzi, cu o viteza naucitoare, dar si pietoni care pur si simplu iti sar in fata cand esti la 1 m de trecerea de pietoni. Poti avea si 20km/h ca tot il agati un pic. Dar una e agatatul si alta e "trantitul". Asa ca nu stiu ce sa spun. Un pic de ordine in trafic ar trebui sa faca politia. Si cu soferii, si cu pietonii. Dar mai ales cu cei "smecheri".
11.   Mda trimis de
(13 dec 2010, 16:42:40
Important este faptul ca acel om a murit. Restul este de prisos. Acel tanar, oricat de bogat sau nu este el, oricat de mult va scapa de executarea pedepsei acum, va avea de tras de pe urma "cozii" din cazier. Prietenii stiu de ce. Plus ca, daca are o umbra de constiinta in cap, isi va da seama ce nasol e sa traiesti stiind ca ai bagat in groapa un om absolut nevinovat.
12.   ))) trimis de
(13 dec 2010, 17:38:06
batranul e de vina ca nu sa interesat inainte sa iasa din casa daca e vreun mucea cu bmw pe strazile sucevei
13.   Agresivitate si mârlanie in condusul unui bolid... trimis de
(13 dec 2010, 17:41:31
Fara suparare, asta inseamana agresivitate si mârlanie in condusul unui bolid... dobitocii needucatii, obraznicii, care se considera puternicii soselelor fac mereu accidentele!... Parca ar fi pe soselele lor personale! Stau ca nesimtiti si ,,dorm’’ pe le stopuri cind verdele dureaza doar citeve secunde! Nu te lasa sa treci pe zebra sau te grabesc! Incolo, nu au deloc rabdare ca, de, ,,trebuie sa fie in fata '', te depasesc pe stinga, pe dreapta, pe linia continua ( nu conteaza), iar cind iti vin din fata ,,taie’’ tot! Astia sfirsesc prin a muri ca lighioile si prin inconstienta lor, omoară pe altii nevinovati. Specimenile astea si altii ca ei omoara animalutele, copii si batrinii neputinciosi...
Halal legi!
14.   Am de spus si eu ceva trimis de
(13 dec 2010, 18:36:22
Sunt batranei...67 respectiv 64 de ani,nu au 20 de ani...Cum draku puteau sa sara pe trecerea de pietoni brusc in fata lui tocmai pe banda a 2-a....Concluzia e clara...Au puteri supranaturale batraneii astia dar din pacate unul a murit...Dumnezeu sa-l odihneasca,daca e adevarat ce spunea cineva in comentariu mai sus...Si pentru debilul asta si altii ca el as vota pentru o lege care sa le dea pedeapsa capitala cat si pentru toti criminalii indiferent de circumstante...
15.   Dezamagitor trimis de
(13 dec 2010, 20:04:27
@ Ics si zero : stf vine de la Stefan, tampitule.In cazul in care ai citit articolul, ai vazut ca asa il chema pe om.
Va place sa judecati si sa bateti din taste pana la nesfarsit dar nu asta va schimba lumea. Cand veti respecta voi toti regulile ca la carte, atunci sa aruncati prima piatra. Pun pariu ca nu exista om care sa nu fi trecut strada de nebun, si nu regulamentar. O tara plina de barfitori si comentatori cu o mentalitate de pe vremuri.De asta Europa evolueaza pe langa noi..noi suntem prea ocupati sa o comentam.Fiecare isi duce crucea, e treaba lui ce masina are. Si tatal meu, poate si rudele voastre, au avut accidente rutiere dar asta nu inseamna ca sunt needucati, obraznici, dobitoci si nenorociti. Urat .... urat tare !
15.1  RE: Dezamagitor trimis de
(13 dec 2010, 20:29:54
Doamna sau domnisoara, tot respectul. In primul rand, putina decenta si in acelasi timp respect, pentru ca nu ne cunoastem. In al doilea rand, nu inteleg de ce va ofuscati asa pentru ca nu l-am jignit deloc nici pe domnul sofer si pe nimeni altcineva pentru ca nu-mi sta in caracter. Ceea ce am scris mai sus e pura fictiune, fiindca nu am de unde sa stiu concret ceea ce s-a intamplat si ceea ce se va intampla. Asta decide justitia. Intr-adevar poate nu-i apartine vina in totalitate domnului sofer...dar...normal si firesc asa reiese. Ok...sa zicem ca vina ar apartine si pietonilor, dar ce vina au ei ca au trecut strada si le-a iesit monsieur in cale?
15.2  RE: Dezamagitor trimis de
(13 dec 2010, 20:31:53
"Va place sa judecati si sa bateti din taste pana la nesfarsit dar nu asta va schimba lumea."
Cine este aici să schimbe lumea, să ridice mâna sus.
"Cand veti respecta voi toti regulile ca la carte, atunci sa aruncati prima piatra."
Când vei fi tu guvernant, atunci să critici Guvernul. Îţi place analogia?
"Pun pariu ca nu exista om care sa nu fi trecut strada de nebun, si nu regulamentar. "
Are relevanţă în cazul de faţă? A murit un om din cauza lui Ştefănel.
"De asta Europa evolueaza pe langa noi..noi suntem prea ocupati sa o comentam."
Şi eu care credeam că oamenii ca Ştefănel sunt nişte involuaţi. Plimbă ursu'!
15.3  RE: Dezamagitor trimis de
(13 dec 2010, 20:40:19
Sincer nu stiu ce vrea domnisoara sau doamna prin comentariul ei...dar n-are nici o relevanta cu ceea ce se discuta in articolul cu pricina. Oricum, nu-mi bat capul. O seara faina tuturor!
16.   Omorati si soferul trimis de
(13 dec 2010, 21:08:02
Eu cred ca daca ai merge cu 30 - 40 km cand ai in fata treceri de pietoni, nu cred cai cum sa-i omori. Dar cand mergi cu 80 e clar. E plina Sv de tarani - facuti soferi peste noapte.
17.   ...... trimis de
(13 dec 2010, 21:23:56
 ☭ ://www.obie
18.   .... trimis de
(13 dec 2010, 21:27:42
 ☭ ://www.moni
19.   .... trimis de
(13 dec 2010, 21:32:03
este interesant un articol de pe data de 09 aprilie 2010....merita citit.
20.   Sa se puna bariere la trecerile de pietoni! trimis de
(13 dec 2010, 21:51:39
LACRYSHOR ,tata!
Sa se puna bariere la trecerile de pietoni!
Sunt din ce in ce mai rari soferii cu bun simt, cu rabdare, la trecerea pentru pietoni, Stau unii si asteapta civilizat, de-ti vine sa-i saluti, sa-i multumesti ca sunt civilizati…
Incolo, fel de fel de golani trec ca vintul, si mai nou, femeile, nici ele, nu mai au rabdare…
Sa se puna bariere la trecerile de pietoni!
21.   ..... trimis de
(13 dec 2010, 22:03:36
Soferul este vinovat 100% si nici nu va scapa prea usor .
22.   Doamne fereste trimis de
(13 dec 2010, 22:19:10
Sunt sofer si pieton, deaceea in primul rand pot spune Doamne fereste. E neplacuta treaba din ambele parti. Exista multi soferi ca si cei descrisi mai sus, dar si pietoni care cred ca o masina o poti opri in 2m, si se arunca pe trecere fara sa se asigure. Pietonul este obligat sa se asigure inainte de a se angaja in traversarea strazii, iar soferul sa reduca viteza in zona trecerilor de pietoni. Fiind spre seara se vad foarte greu pietonii, mai ales in acea zona, si la trecerea de la Spital.
Cu privire la cazul de fata nu ma pronunt, spun din nou Doamne fereste.....
22.1  RE: Doamne fereste trimis de
(14 dec 2010, 00:10:17
Decat sa spuneti doamne fereste si sa lasati volanul din mana pentru a face cruci in fata bisericilor , mai bine cascati gura mai bine la pietoni. Valabil si pentru pietoni, si ei trebuie sa caste gura si sa nu sara pe strada de parca ar fi a lor.
Am avut o doamna in fata care a lasat volanul sa faca cruce si a intrat pe contrasens, norocul ei e ca inca mai exista soferi atenti in trafic. (ESTE DOAR PAREREA MEA , NU JUDEC PE NIMENI)
23.   Trecerea ... trimis de
(14 dec 2010, 00:01:31
Trec de multe ori pe zi prin zona respectiva. Problema majora cu acea trecere este ca pe timp de noapte pietonii nu se vad. Avem o problema nationala in acest sens: intr-o noapte neagra, pe o sosea neagra, mergea un pieton imbracat in negru - ghiciti tara. Nu apar pe nimeni, dar si eu era sa o patesc in zona cand, intuneric fiind, cu greu am observat 1 pieton care trecerea ... Evident era imbracat in negru. Am cateva sute de mii de km la bord si nici un eveniment sau vreo amenda. In tari civilizate deasupra trecerilor de pietoni exista iluminare cu lampa cu lumina ultravioleta (ca in discoteci), care face pietonii vizibili de la cel putin 200 m.
24.   BAI MAI USOR CU NU SE OBSERVA PIETONII trimis de
(14 dec 2010, 01:02:47
Daca ai permis de conducere.. stii ca nu mai exista faza cu au aparut brusc pe banda 2!!... brusc pot sa apara doar pe banda 1... cat despre viteza de deplasare a acelor batrani ma indoiesc ca-i prea mare... cred ca alergau sa alunece si sa-si rupa oasele..

Asa ca ciocu mic ii sucevean stiie unde-s trecerile de pieton...

DACA JUSTITIA-SI FACEA TREABA SI-L INCHIDEA LA CONTRABANDA CU MEDICAMENTE SI ANABOLIZANTE ACUM NU OMORA OMUL ALA... SI NU MAI NENOROCEA ATATEA VIETI

25.   ... trimis de
(14 dec 2010, 09:11:12
Este drept că mulţi , foarte mulţi pietoni nu se asigura pe trecerea de pietoni. Oameni buni şi la semafoare ar trebui acum sa te asiguri .. nicidecum să treci ca prostu uitându-te pe sus !! E clar că şi tinerii au boala vitezei , este demonstrat acest lucru .. În cazul acesta e vinovat mai mult ca sigur şoferul pentru că ştim cu toţii că cei de vârsta a doua sunt primii care se asigura regulamentar. Iar Tânărul normal că trebuie sa-si ia apararea cu ceva !
26.   ,,numai destepti' pe aici trimis de
(14 dec 2010, 13:14:55
....sunt de acord cu IREAL... pe timp de noapte pietonii nu se vad in zonele slab luminate asa ca nu mai comentati in necunostinta de cauza. Ce s-a intamplat e la fel de trist pentru toti cei implicati. Complexatilor, incercati sa pareti destepti?
26.1  RE: ,,numai destepti' pe aici trimis de
(14 dec 2010, 19:54:38
Deci sa dam vina pe administratia publica locala pentru proasta semnalizare a trecerilor de pietoni? Mai mult ca sigur. Singura modalitate este ca trecerea de pietoni cu pricina sa fie mutata ceva mai sus, langa intersectia semaforizata. Si ar fi cazul ca domnul edil, stimabilul Ion Lungu sa-si usureze bugetul local de un semafor temporizat pentru pietoni si unul pentru soferi in zona respectiva. Ca si-asa alea-s vechi...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei