Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 dec 2010 - Anul XV, nr. 293 (4584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta, despre Geoană: Regret că am ajuns în această situaţie

Luni, 13 Decembrie 2010 (14:12:10)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că BPN a decis să îl sancţioneze pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi a spus că acesta va avea ocazia să demonstreze dacă mai vrea să rămână în echipa PSD.

"Am luat această decizie, e un avertisment foarte clar, e o sancţiune pentru domnul Geoană şi sunt convins că în perioada următoare domnul Geoană va avea ocazia să ne demonstreze că vrea să rămână în echipa PSD", a spus Ponta, întrebat dacă BPN l-a sancţionat pe Geoană.

El a refuzat să precizeze natura sancţiunii, motivând că sancţiunea va fi prezentată public după ce va fi redactată.

"Regret faptul că am ajuns în această situaţie, nu este vina noastră, dar era important ca astăzi să punem capăt acestui subiect artificial şi PSD să se exprime aşa cum este normal vizavi de lucrurile care privesc viaţa României şi scena politică, şi asta vom face de acum încolo", a mai spus Ponta.

Liderul PSD a precizat că responsabilitatea pentru o eventuală următoare sancţiune îi revine lui Geoană.

"Pentru mine, acest subiect este închis. Din punctul meu de vedere, sancţiunea este un semnal foarte clar, pe care recunosc că îmi doresc ca domnul Geoană să îl înţeleagă foarte corect", a mai afirmat Ponta.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost suspendat pentru şase luni din PSD, decizia fiind luată, luni, de Biroul Permanent Naţional, cu majoritate de voturi, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Sursele citate au precizat că pentru suspendarea lui Geoană au votat 16 membri ai BPN, în timp ce alţi şase au fost împotrivă.

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a susţinut, într-o declaraţie filmată şi postată, luni, pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

În replică, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că singurul cu care Mircea Geoană s-a sfătuit, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009, a fost Sorin Ovidiu Vîntu. El a mai spus că afirmaţiile făcute de Geoană pe blog despre episodul vizitei la Vîntu şi reacţia staff-ului de campanie sunt "minciuni".

Marţi, 26 de membri PSD, între care se numără deputaţii Viorel Hrebenciuc, Nicu Bănicioiu, Mircea Duşa, Radu Moldovan, Florin Iordache, Valeriu Zgonea, europarlamentarii Corina Creţu şi Cătălin Ivan şi o serie de lideri ai organizaţiilor locale social-democrate, au transmis o scrisoare deschisă către Mircea Geoană, pe care au intitulat-o "Ce jocuri faceţi, domnule Mircea Geoană?".

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a declarat de acord cu o eventuală sancţiune cu avertisment pentru preşedintele Senatului, Mircea Geoană. "E o treabă pe care o s-o discutăm, dar în cadru intern, de partid. Eu nu sunt pentru măsuri radicale, de tăiat capete. În acelaşi timp trebuie fiecare să aiba mai mult simţ al răspunderii. Iar un lider de partid cu atat mai mult", a spus Iliescu, întrebat despre eventuale măsuri ale PSD împotriva lui Mircea Geoană, după recentele sale acuzaţii la adresa actualei conduceri a formaţiunii.

Întrebat dacă Geoană ar trebui să primească "măcar un avertisment", Iliescu a răspuns: "Bineînţeles! Bineînţeles!". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta, despre Geoană: Regret că am ajuns în această situaţie.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta, despre Geoană: Regret că am ajuns în această situaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei