Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 dec 2010 - Anul XV, nr. 293 (4584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Peste 20 la sută dintre tinerii români au condus cel puţin o dată în stare de ebrietate

Peste 20 la sută dintre tinerii români cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani au condus cel puţin o dată sub influenţa alcoolului, iar doi la sută fac acest lucru în mod frecvent, potrivit unui studiu realizat de Ursus Breweries.

Tinerii au recunoscut că, atunci când ies cu maşina în oraş, deşi sunt hotărâţi să nu bea, sub presiunea grupului ajung să consume alcool, se arată într-un comunicat de presă de duminică al Ursus Breweries.

Potrivit studiului, aproximativ 35 la sută dintre tinerii bucureşteni au condus cel puţin o dată în stare de ebrietate, iar 3,5 dintre aceştia o fac adesea. De asemenea, 30 la sută dintre tinerii din Buzău au recunoscut că au condus sub influenţa alcoolului.

La polul opus se află tinerii din Braşov, care au spus în proporţie de 96 la sută că nu au condus niciodată în stare de ebrietate. În ceea ce priveşte Timişoara şi Clujul, 22 la sută din tinerii şoferi au spus că au condus sub influenţa alcoolului.

Studiul a fost realizat în perioada 15 octombrie - 20 noiembrie, pe bază de focus grupuri şi anchetă prin chestionar aplicat pe un eşantion de 1001 respondenţi din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani.

Ursus Breweries a lansat campania "Află-ţi echilibrul!", prin care îi îndeamnă pe tineri să fie echilibraţi atunci când beau alcool şi să nu conducă după ce au băut.

"Luna decembrie este plină de ocazii de a petrece alături de prieteni şi familie, tinerii fiind cei expuşi riscului de a conduce în stare de ebrietate. Iată de ce, în această perioadă, campania «Află-ţi echilibrul!» îi îndeamnă pe tineri să nu se urce la volan după ce au băut şi să evite pericolul în care s-ar pune ei, pasagerii lor şi alţi participanţi la trafic", se arată în comunicatul citat.

Totodată, pentru a încuraja tinerii să apeleze la soluţia unui "şofer de serviciu" pentru serile petrecute în oraş sau pentru petrecerile din perioada sărbătorilor de iarnă, Ursus Breweries a lansat o felicitare virtuală pe site-ul www.desprealcool.ro, prin care tinerii pot mulţumi prietenului care nu a băut şi i-a adus acasă în siguranţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 20 la sută dintre tinerii români au condus cel puţin o dată în stare de ebrietate.
 Vizualizări articol: 882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 20 la sută dintre tinerii români au condus cel puţin o dată în stare de ebrietate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei