Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 dec 2010 - Anul XV, nr. 293 (4584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Suceava citeşte

“Citeşte şi dă mai departe”, o provocare pentru tinerii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

“Citeşte şi arde”, un îndemn al celor care făceau parte din mişcarea de Rezistenţă, care luptau împotriva unui sistem politic care limita libertatea individului, a fost transformat acum în “Citeşte şi dă mai departe”, un îndemn al unei noi “mişcări de rezistenţă”, de încurajare a lecturii în spaţiile publice şi de deschidere a orizonturilor cunoaşterii, prin lectură.

Acesta este motto-ul acţiunii “Lecturi Urbane. Suceava Citeşte”, care a avut loc sâmbătă, de la ora 14.00, la Shopping City Suceava, când holurile din faţa librăriei Alexandria s-au umplut de lume dornică să citească, să descopere noi cărţi şi să îşi împărtăşească experienţele culturale.

Zecile de copii, tineri şi adulţi care s-au adunat în Parcul Lecturi urbane, amenajat special de cei de la Shopping City Suceava, cu multă verdeaţă, bănci pe care oamenii să se relaxeze în timp ce citesc o carte, mese rotunde, la care cărţile pot fi citite, cât şi dezbătute, au avut la dispoziţie peste 400 de cărţi, adunate din donaţii, pe care fie le-au citit acolo, fie le-au luat acasă să le citească, pentru ca la următoarea ediţie, să se întoarcă cu ele, sau cu alte cărţi, pe care vor să le pună la dispoziţia celor interesaţi.

Evenimentul organizat de Librăriile Alexandria împreună cu Shopping City Suceava, ce are ca obiectiv principal  încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii, a beneficiat şi de prezenţa a numeroase personalităţi sucevene care sprijină activ acest proiect, de promovare a lecturii, în special în rândul tinerilor.

Printre cei care s-au confesat publicului despre importanţa cărţilor în viaţa lor, experienţe personale legate de cărţi, exemple de lecturi care le-au schimbat viaţa, au fost Mircea Petrariu, directorul centrului comercial Shopping City Suceava; Angela Furtună, scriitor, publicist şi critic literar;  Constantin Severin, scriitor şi artist plastic; Lorelai Mironescu, specialist în marketing; Cezar Căilean, responsabil PR în cadrul Alexandria Librării şi Oxana Greadcenco, reprezentant al Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia, care anul acesta a iniţiat la Suceava proiectul “Trimite o carte peste Prut!”, prin care s-au strâns de la suceveni aproape 2000 de cărţi ce au fost duse la trei şcoli din Republica Moldova.

Acţiunea va fi reluată anul viitor, în primăvară sau în vară, când vremea va permite desfăşurarea ei în aer liber, pe stradă şi în parcurile din oraş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Citeşte şi dă mai departe”, o provocare pentru tinerii suceveni.
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 6 voturi
“Citeşte şi dă mai departe”, o provocare pentru tinerii suceveni4.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei