Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 dec 2010 - Anul XV, nr. 293 (4584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Marcă înregistrată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mourinho se fericea că nu e vizitat de modestie, o însuşire căreia nu-i vedea vreun avantaj. Poate are dreptate, în lumea de azi, dacă nu scoţi pieptul la înaintare, ţi se urcă alţii pe umeri. Bineînţeles, există o graniţă subţire, destul de greu de respectat, unde lipsa modestiei se transformă în laudă de sine. Asta deja se poate întoarce împotriva persoanei cu pricina. Şi nu la Mourinho m-aş opri aici, ci la Mircea Lucescu. După calificarea lui Şahtior în primăvara Ligii Campionilor, de altfel foarte merituoasă, mai ales dacă ţinem cont de episodul greu de depăşit din deplasarea de la Arsenal, a declarat ceva de genul că numai Barcelona mai are un stil asemănător. Nu am văzut declaraţia respectivă la televizor, iar în felul de a transcrie al ziariştilor nu am încredere. În primul rând această afirmaţie nu e nouă, ea vine să întărească o alta asemănătoare din sezonul trecut. În al doilea rând, unei astfel de afirmaţii foarte uşor se poate denatura sensul. I-a fost repede prezentată lui Jenei, care l-a comparat cu Becali, fără prudenţa care ar fi fost de aşteptat la vârsta sa. În ce a spus Lucescu pot fi nuanţe diverse, dar alăturarea competenţei sale cu a lui Becali e jignitoare. Desigur, presarii de scandal abia aşteptau o replică acidă a lui Lucescu, mai aveau subiect bun de pritocit. Dacă ar fi să-mi dau şi eu cu părerea, nu că ar avea cine ştie ce greutate, Şahtior nu poate avea posesie la nivelul Barcelonei decât cu un adversar din eşalonul doi european, şi doar la nivel cifric. Cu brazilienii săi, poate eventual doar tinde spre acel tiqui-taca, o marcă înregistrată. Acest stil e total aparte, pur şi simplu Barcelona confiscă mingea oricărei echipe, ba, mai mult, în orice situaţie! I-a înscris gol devreme lui Manchester în finala Ligii Campionilor de acum doi ani, după care a ascuns balonul. Anul următor, Interul i l-a cedat deliberat, Mourinho nu-şi putea permite să alerge cu plasa ruptă după fluturi. Dar cel mai bine s-a văzut cu Realul… O echipă care are 2-0 cu un adversar de calibru, nu se mai cramponează de minge, o cedează (câteodată nici nu depinde de ea, i-o ia pur şi simplu adversarul!) şi, pe contraatac, poate număra până la 5 goluri! Nu e valabil şi pentru Barcelona. În ciuda presingului furios, fiecare jucător catalan manevra fără să se piardă cu firea, scoţându-i din minţi pe tăuraşii madrileni. Iar ceea ce îi demoraliza şi mai mult pe jucătorii lui Mourinho era faptul că nu se întrezărea vreun punct slab pe nicăieri! Toţi jucătorii blaugrana plimbau mingea cu aceeaşi dezinvoltură. Procentul de posesie se păstra superior, dar maniera era formidabilă. E de urmărit dacă în acest sezon va reuşi vreo echipă să întoarcă scorul în faţa Barcelonei. Sezonul trecut a făcut-o numai Inter, la acel 3-1 de pe San Siro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marcă înregistrată.
 Vizualizări articol: 773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marcă înregistrată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei