Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 oct 2010 - Anul XV, nr. 246 (4537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

INIMM: Măsurile de stimulare a angajării absolvenţilor sunt, de multe ori, declarative

Marţi, 19 Octombrie 2010 (14:18:01)

Tinerii absolvenţi au dificultăţi la angajare pentru că nu sunt pregătiţi corespunzător în şcoala românească dar şi pentru că măsurile privind stimularea angajării lor sunt, de multe ori, declarative, a declarat, marţi, la lansarea unei campanii de comunicare, preşedintele INIMM, Ioan Piţurescu.

Preşedintele Institutului Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (INIMM), Ioan Piţurescu, a declarat cu ocazia lansării campaniei de comunicare adresate tinerilor şi angajatorilor, desfăşurată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) printr-un proiect european, că şansele de angajare ale tinerilor absolvenţi sunt diminuate de pregătirea necorespunzătoare dar şi de faptul că măsurile adoptate pentru sprijinirea lor nu sunt eficiente.

"Angajatorii, de obicei, nu apelează la absolvenţi, absolvenţii îşi trimit curriculum vitae dar sunt întrebaţi dacă au experienţă, întrebare la care tinerii nu au ce răspunde şi, în mod real, ei sunt respinşi. Este o mare tristeţe că există o asemenea abordare dar nu este vina lor. Pe de o parte este vina şcolii, este vina universităţilor pentru că în România practica a devenit un lucru care nu mai există nici în şcolile de meserii, nici în licee, nici în facultăţi. Măsurile de stimulare a angajării absolvenţilor de multe ori sunt declarative", a declarat preşedintele INIMM.

El a explicat că atunci când un angajator face calcule privind avantajele de care ar beneficia dacă angajează un absolvent, constată că acestea se pierd prin achitarea unor dobânzi şi comisioane.

"Rezultatele măsurilor adoptate se dovedesc a fi modeste pe considerentul că dacă un angajator îşi face un calcul vede că suma pe care ar câştiga-o este echivalentă cu neangajarea. Deci suma oferită ca un avantaj se pierde în calculul financiar birocratic. Pe de o parte apar dobânzi, o serie de servituţi care nu îi avantajează. Bine ar face dacă s-ar subvenţiona angajarea studenţilor în stagii de practică în întreprinderi. În şcoală dobândesc cunoştinţe care nu îi oferă tânărului şanse pentru aceste timpuri. Cultura antreprenorială în România este declarativă", a mai spus Piţurescu.

Preşedintele ANOFM, Silviu Bian, a precizat că majoritatea absolvenţilor care au dificultăţi în angajare se adresează agenţiilor locale de ocupare, iar 67 la sută dintre cei care urmează cursuri de formare profesională reuşesc ulterior să-şi găsească un loc de muncă.

Campania de comunicare lansată, marţi, de ANOFM, vizează tinerii dar şi angajatorii pentru ca aceştia să fie informaţi asupra drepturilor pe care le au atunci când se adresează agenţiilor de ocupare dar şi asupra serviciilor oferite de acestea.

Campania face parte dintr-un proiect finanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, are ca obiectiv general creşterea gradului de vizibilitate a serviciilor SPO în rândul tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi în rândul angajatorilor, având o durată de 18 de luni şi un buget total de 10.016.900 de lei

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului INIMM: Măsurile de stimulare a angajării absolvenţilor sunt, de multe ori, declarative.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
INIMM: Măsurile de stimulare a angajării absolvenţilor sunt, de multe ori, declarative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei