Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 oct 2010 - Anul XV, nr. 246 (4537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elena Băsescu în PE: Criza a avut un efect limitat asupra femeilor active din România

Marţi, 19 Octombrie 2010 (15:43:56)

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu a rostit trei discursuri în PE în prima zi a sesiunii plenare, ea menţionând că în anul 2009, în România, a continuat să crească proporţia femeilor care şi-au găsit un loc de muncă, acesta fiind un exemplu privind efectul limitat al crizei asupra femeilor.

Elena Băsescu şi-a început primul discurs cu un mesaj de condoleanţe pentru familia asistentei medicale Maricica Hăhăianu care a murit la Roma, în urma unei agresiuni.

Europarlamentarul PDL s-a referit apoi, în discursul rostit în cadrul dezbaterii din plenul PE cu tema "Femeile cu locuri de muncă precare - Îmbunătăţirea securităţii şi a sănătăţii la locul de muncă în cazul lucrătoarelor gravide, care au născut de curând sau care alăptează", la faptul că femeile sunt concentrate în locuri de muncă prost remunerate, ele reprezentând totodată "marea majoritate a lucrătorilor cu timp parţial din UE".

"Există totuşi unele cazuri în care criza a avut un efect limitat asupra femeilor active pe piaţa muncii. De exemplu, în România, proporţia femeilor care şi-au găsit un loc de muncă a continuat să crească pe parcursul anului 2009", a spus Elena Băsescu.

În cel de-al doilea discurs rostit luni, în cadrul dezbaterii din plenul PE cu tema "Revizuirea Acordului-cadru privind relaţiile dintre Parlamentul European şi Comisia Europeană - Adaptarea Regulamentului de procedură al Parlamentului la acordul-cadru revizuit referitor la relaţiile dintre Parlamentul European şi Comisia Europeană", europarlamentarul PDL a apreciat că noul acord va aduce "o îmbunătăţire semnificativă" cooperării între PE şi CE în perioada 2010-2015.

"Noile reguli definesc în mod clar responsabilitatea politică a celor două instituţii şi consolidează competenţele Parlamentului European, cele pe care le-a câştigat recent în procesul de luare a deciziilor", a spus Elena Băsescu.

În cel de-al treilea discurs rostit, privind viitorul standardizării europene, Elena Băsescu a spus că în România a fost emisă recent o ordonanţă privind stabilirea unor măsuri pentru aplicarea unitară a legislaţiei UE care armonizează condiţiile de comercializare a produselor. Ea a mai apreciat că problema standardizării are relevanţă în ceea ce priveşte piaţa unică a IMM-urilor. "IMM-urile au nevoie de produse de creditare simple, standardizate, care să permită utilizarea lor rapidă în baza unui număr minim de documente şi a unei analize financiare simplificate", a spus ea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elena Băsescu în PE: Criza a avut un efect limitat asupra femeilor active din România.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elena Băsescu în PE: Criza a avut un efect limitat asupra femeilor active din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei