Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 oct 2010 - Anul XV, nr. 246 (4537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Contractele de investiţii în agricultură fără cofinanţare asigurată vor fi reziliate

Marţi, 19 Octombrie 2010 (14:03:16)

Ministerul Agriculturii va verifica în termen de 30 zile toate proiectele europene de investiţii în agricultură aflate în derulare, iar acele lucrări care nu mai pot fi cofinanţate de către firmele private contractante vor fi reziliate, a anunţat, marţi, premierul Emil Boc.

El s-a întâlnit, la Ministerul Agriculturii cu reprezentanţi ai băncilor comerciale şi ai Băncii Naţionale a României, pentru a discuta modalităţile de deblocare a creditării în agricultură.

La finalul discuţiilor, şeful Guvernului a arătat că una dintre problemele identificate este aceea că, în 2008, firmele nu erau obligate să prezinte băncilor scrisori de confort sau declaraţii pe proprie răspundere pentru a obţine credite destinate agriculturii, iar mulţi dintre contractori sunt în prezent în imposibilitatea de a mai asigura cofinanţarea acestor proiecte.

El a precizat astfel că a convenit cu băncile ca acele proiecte pentru care firmele nu mai pot asigura cofinanţarea să fie reziliate.

"Invitaţia noastră directă pentru cei cu probleme de finanţare este să meargă la bancă pentru a discuta şi negocia condiţiile de creditare, astfel încât să poată continua proiectele. Acolo unde există un minim de bancabilitate, proiectul va continua, dar unde nu există nici măcar condiţii minimale pentru bancabilitate, contractul se va rezilia. Noi, ca ţară, nu putem sta la nesfârşit şi aştepta ani în şir să vedem dacă unii merg sau nu la bancă pentru credite, deoarece pierdem bani europeni", a spus Boc.

Săptămâna trecută, premierul Emil Boc le-a aspus sindicaliştilor Agrostar, într-o întâlnire organizată la Guvern, că va discuta cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi reprezentanţii băncilor comerciale despre acordarea de credite pentru proiecte agricole cu fonduri UE, considerându-se că unul dintre motivele pentru care agricultura are probleme este faptul că băncile nu se implică în cofinanţarea proiectelor sprijinite şi din fonduri structurale.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Contractele de investiţii în agricultură fără cofinanţare asigurată vor fi reziliate.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Contractele de investiţii în agricultură fără cofinanţare asigurată vor fi reziliate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei