Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 oct 2010 - Anul XV, nr. 245 (4536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Nu discut cu liderii studenţilor teleghidaţi politic, nu pot fi parteneri de discuţie

Luni, 18 Octombrie 2010 (19:18:02)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, luni, după întâlnirea cu sindicatele de la Ministerul Muncii, că a discutat cu reprezentanţii de la două organizaţii studenţeşti despre amendamentele la Legea educaţiei, dar că refuză să discute cu "liderii studenţilor teleghidaţi politic".

Daniel Funeriu a apreciat că dialogul avut cu cele două organizaţiile studenţeşti a fost "constructiv", susţinând că refuză să discute cu acei lideri care sunt coordonaţi politic.

"Nu discut cu liderii studenţilor teleghidaţi politic, pentru că aceşti lideri nu pot fi parteneri de discuţii", a spus ministrul Educaţiei, la finalul întâlnirii de la Ministerul Muncii cu sindicaliştii din învăţământ, pe tema coeficienţilor din noua lege a salarizării.

Cadrele didactice au protestat, luni, pentru a treia zi în faţa Ministerului Educaţiei, nemulţumite de prevederile din proiectele Legii educaţiei şi Legii salarizării, dar şi de faptul că ministrul Daniel Funeriu refuză dialogul cu ei.

Protestul a fost declanşat joi seară, în urma întâlnirii liderilor federaţiilor din învăţământ. Câteva zeci de persoane au mers atunci în faţa Ministerului Educaţiei pentru a cere demisia ministrului Daniel Funeriu. Lor li s-au alăturat şi câţiva studenţi din UNSR, conduşi de liderul organizaţiei studenţeşti, Ionuţ Poenaru.

Acţiunea de protest din faţa Ministerului Educaţiei a continuat vineri, când s-au alăturat şi cadre didactice din alte judeţe. La finalul pichetului liderii sindicali au făcut apel la protestatari să revină luni, la ora 9.00, precizând că acţiunea a fost autorizată de Primăria Capitalei.

Sâmbătă, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, s-a întâlnit cu studenţii din Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România. Liderul Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, Ionuţ Poenaru, s-a dus şi el la discuţii, însă nu a fost primit pe motiv că nu a fost invitat.

Reprezentanţii UNSR spuneau, sâmbătă, că invitarea la discuţii doar a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România este discriminatorie. Aceştia mai spuneau că UNSR va da în judecată, în contencios administrativ, Ministerul Educaţiei, întrucât nu a răspuns în termenul legal de 30 de zile la cererea organizaţiei privind o întâlnire.

"Domnule Ministru Funeriu, susţineţi constant că doriţi depolitizarea sistemului de educaţie însă acţiunile şi deciziile dumneavoastră demonstrează contrariul. Acum am realizat care este motivul pentru care primiţi la discuţii, preferenţial, doar o singură federaţie studenţească, ai cărei foşti lideri sunt actualii dumneavoastră colegi portocalii din Minister. Acum am înţeles că sub umbra acuzaţiilor de apartenenţă politică aduse imaginii UNSR se ascund mârşăviile MECTS prin care s-a încercat şi s-a reuşit politizarea reprezentanţilor studenţilor pe care îi chemaţi, astăzi 16 octombrie, din nou la discuţii. Uniunea Naţională a Studenţilor din România vă informează, domnule ministru, că nu această organizaţie studenţească portocalie are nevoie să comunice cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Nu această organizaţie are nemulţumiri cu privire la legea educaţiei, cu privire la bursele studenţilor, la subvenţiile pentru cămine şi cantine", au mai spus reprezentanţii UNSR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Nu discut cu liderii studenţilor teleghidaţi politic, nu pot fi parteneri de discuţie.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Nu discut cu liderii studenţilor teleghidaţi politic, nu pot fi parteneri de discuţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei