Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 oct 2010 - Anul XV, nr. 245 (4536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Profesorii afiliaţi la SLIP îi cer lui Boc să intervină în cazul învăţătoarei aflată în greva foamei

Luni, 18 Octombrie 2010 (14:03:56)

Cadrele didactice membre ale Sindicatului Liber din Învăţământul Preuniversitar din Cluj au transmis preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc un document-apel în care le cer să intervină în cazul învăţătoarei aflată în greva foamei, din 26 august, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cadrele didactice membre ale Sindicatului Liber din Învăţământul Preuniversitar din Cluj au iniţiat, luni, un protest de solidaritate cu învăţătoarea Cristina Anghel, aflată în greva foamei, şi cu colegii care pichetează Ministerul Educaţiei, urmând să poarte în piept insigne cu sigla sindicatului.

Liderul Sindicatului Liber din Învăţământul Preuniversitar din Cluj, Lucia Cojocaru, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că membrii sindicatului i-au cerut Cristinei Anghel să renunţe la greva foamei şi au transmis preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc un document-apel în care le cer să intervină în cazul învăţătoarei, pentru că este în pericol "o viaţă de om".

"Membrii Sindicatului Liber din Învăţământul Preuniversitar din Cluj au decis ca de luni să declanşeze un protest de solidaritate cu învăţătoarea Cristina Anghel, aflată în greva foamei, şi cu colegii care pichetează Ministerul Educaţiei, prin purtarea siglei sindicatului în piept. I-am cerut doamnei Anghel să renunţe la gestul extrem care înseamnă greva foamei şi am adresat un apel preşedintelui Băsescu şi premierului Boc să intervină în acest caz, deoarece este în pericol o viaţă de om", a spus Cojocaru.

Sindicatul Liber din Învăţământul Preuniversitar are, în întreg judeţul Cluj, peste 6.000 de membri.

Cristina Anghel a intrat în greva foamei în 26 august, nemulţumită de diminuările salariale din sistemul bugetar.

Învăţătoarea Cristina Anghel a declarat, sâmbătă seară, că nu va renunţa la greva foamei, chiar dacă fostul preşedinte al României Ion Iliescu a cerut delegaţilor la Congresul PSD să aprobe un mesaj către aceasta de încetare a grevei.

Pe de altă parte, cadrele didactice au reluat, luni dimineaţă, protestele în faţa Ministerului Educaţiei, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Liviu Pop, spunând că s-a obţinut autorizaţie pentru protest până miercuri.

Liviu Pop a adăugat că s-au făcut toate demersurile pentru ca protestul să fie legal, el spunând că autorizaţia obţinută este valabilă până miercuri.

Secretarul general al FSLI a lansat un apel către profesori şi către părinţi să iasă în stradă şi să protesteze având în vedere problemele din legea salarizării şi din legea educaţiei.

Protestul spontan al cadrelor didactice a fost declanşat joi seară, în urma întâlnirii liderilor federaţiilor din învăţământ. Câteva zeci de persoane au mers atunci în faţa Ministerului Educaţiei pentru a cere demisia ministrului Daniel Funeriu. Lor li s-au alăturat şi câţiva studenţi din UNSR, condus de Ionuţ Poenaru.

Protestul a fost reluat vineri dimineaţă, când oamenii s-au adunat iar în faţa Ministerului Educaţiei. Liderul filialei din Sectorul 1 a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Sorin Dragne, a făcut apel către toţi cei prezenţi la protest să revină luni, la ora 9.00, precizând că acţiunea este autorizată de Primăria Capitalei.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, s-a întâlnit sâmbătă cu stundeţii din ANOSR.

Liderul Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, Ionuţ Poenaru, s-a dus şi el la discuţii, deşi nu fusese invitat, el nefiind însă primit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii afiliaţi la SLIP îi cer lui Boc să intervină în cazul învăţătoarei aflată în greva foamei.
 Vizualizări articol: 401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorii afiliaţi la SLIP îi cer lui Boc să intervină în cazul învăţătoarei aflată în greva foamei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei