Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 oct 2010 - Anul XV, nr. 245 (4536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Câmpulung Moldovenesc

Patru ore de distracţie, de-o parte şi de alta a scenei, la Balul Bobocilor de la „Dragoş Vodă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Faptul că liceele din municipiul Suceava, gen “Petru Rareş”, „Ştefan cel Mare”, „Mihai Eminescu” etc. organizează, an de an, cele mai frumoase baluri ale bobocilor, a fost contrazis la sfârşitul săptămânii trecute de elevii Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.

Proiectul Monitorului de Suceava de a mediatiza nu numai balurile de la liceele din municipiul reşedinţă de judeţ ne-a adus, vineri seară (15 octombrie a.c.), şi la Câmpulung Moldovenesc, la balul celor de la “Dragoş Vodă”.

 

Nimic nu le putea strica petrecerea

Într-o Casă a Culturii–frigider, în care doar hainele groase de iarnă te împiedicau să nu intri în şoc hipotermic, o mână de elevi de-a XII-a şi 16 boboci au pus-o de un bal al bobocilor plin de veselie, umor şi bună dispoziţie, beneficiind ce-i drept şi de sprijinul sutelor de tineri care au transformat sala de spectacole într-una neîncăpătoare şi au mai redus cât de cât frigul pătrunzător din sală.

Unde mai pui că timp de patru ore, nici bobocii şi nici organizatorii nu s-au mai dat jos de pe scenă.

E drept, au fost câteva nesincronizări, trageri de timp, mici probleme de sonorizare, însă atmosfera de pe scenă şi din sală a fost cea care a contat.

Nici măcar accidentul unuia dintre membrii trupei Animal X, care a căzut secerat pe scenă, show-ul fiind întrerupt, iar cortina trasă câteva minute, nu le-a stricat petrecerea celor de la “Dragoş Vodă”, petrecere care s-a încheiat cu un frumos foc de artificii.

Bucuria bobocilor, care păreau să fie de-o viaţă pe scenă, şi veselia organizatorilor s-au transmis în sala arhiplină de elevi şi profesori deopotrivă, iar balul celor de la “Dragoş Vodă” a fost unul reuşit, nu neapărat prin programul artistic pregătit de organizatori, cât prin distracţia “molipsitoare”, care s-a luat de o parte şi de alta a scenei Casei de Cultură din Câmpulung Moldovenesc.

 

Poftiţi la Moulin Rouge!

Prima bilă albă acordată celor de la “Dragoş Vodă” a fost legată de punctualitatea organizatorilor, care au pornit balul la ora programată, 20:00.

“Moulin Rouge” a fost tema din acest an a balului de la colegiul câmpulungean, iar din decorul realizat pe scenă nu lipsea celebra moară de vânt roşie.

Prezentatorii, după numele din catalog, Alexandra Miruţoi şi Tudor Piticari, erau pe scenă Liza Minelli, respectiv Frank Sinatra, iar bobocii, opt băieţi şi opt fete, în costume specifice sfârşitului de secol XIX, întruchipau personaje celebre din istoria Moulin Rouge.

Au intrat pe scenă rând pe rând şi şi-au prezentat, în câteva fraze, povestea vieţii lor, Josep Oller, Charles Zidler – fondatorii celebrului music hall parizian,  Josephine Baker, Edit Piaf, Marilyn Monroe etc., dar şi curtezane, dansatoare de French can-can, precum Marciana – care „adoră vânătoarea de masculi”, şi Lagulu – care „goleşte buzunarele domnilor cu stare”.

Coregrafia de început a contribuit din plin la crearea atmosferei renumitului cabaret parizian, candidaţii la titlurile de Miss şi Mister dansând sincron pe muzica de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

 

Bobocii, trecuţi printr-un maraton al dansurilor

A urmat apoi prezentarea sponsorilor şi a juriului, iar aplauzele primite de profesorii ale căror nume erau anunţate la microfon au fost invers proporţionale cu huiduielile care au început să se audă în sală în momentul în care prezentatorii au rostit numele primarului Constantin Şerban.

Pe scena Casei de Cultură din Câmpulung Moldovenesc au intrat apoi şapte fete din trupa Addicted, a căror misiune, după cum au explicat prezentatorii, a fost aceea de a personaliza binecunoscutul can-can pe ritmuri de hip-hop, dance şi dubstep.

Organizatorii au anunţat încă de la repetiţii că va fi mult dans în spectacolul pregătit de ei, şi aşa a şi fost.

Bobocii au dansat latino şi reggae la prima probă, iar proba a doua, de dexteritate, a fost precedată de un număr de street-dance, făcut de unul dintre tinerii din liceu, Alexandru.

Puşi să stingă cu gura lumânările aprinse, ţinute de fete, să ducă cât mai repede, dintr-o parte în alta a scenei, un pahar de şampanie, plin cu apă, fără să-l verse, iar partenerul să-l bea, să caute numai cu gura un inel într-o tavă plină cu făină, bobocii au fost încurajaţi la proba de dexteritate şi de aplauzele spectatorilor, fiecare candidat fiind susţinut de propria galerie.

 

“Liceenii”, producţie “Dragoş Vodă”. Cum a ajuns Dana adolescenta emo, iar Mihai un manelist “fără număr”

Cortina s-a tras, luminile s-au stins, iar pe ecranul unui videoproiector a început să ruleze “Liceenii”, o parodie jucată de elevi de-a XII-a de la “Dragoş Vodă”, după binecunoscutul film ale căror roluri principale au fost interpretate de Ştefan Bănică Jr. (Mihai) şi Oana Sârbu (Dana).

De data aceasta, Dana – “singura fată din clasă care mai credea în barză” – şi Mihai au fost aduşi, cu tot cu profa de mate “Isoscel” şi dirigintele „Socrate” în zilele noastre, iar eleva eminentă, campioană la şah, s-a transformat în adolescenta emo, iar Mihai, din tânărul ambiţios, manierat, a ajuns un manelist “fără număr”.

Nu au scăpat de metamorfoza timpurilor nici cei doi profesori, “Isoscel” şi „Socrate”. Cel mai mult a avut de suferit acesta din urmă, care a fost serios afectat de criză şi reduceri salariale, ajungând să strângă gunoaie de prin parc şi să trăiască din mila elevilor săi.

 

French can-can, cu bundiţă şi căciuli de blană

După hohotele de râs stârnite de “Liceenii” în varianta celor de la “Dragoş Vodă”, pe scenă au reintrat bobocii, de data aceasta îmbrăcaţi în haine populare, iar French can-can-ul a fost înlocuit de dansuri autohtone, arcanul şi polobocul.

Candidaţii la Miss şi Mister Boboc au fost nevoiţi să treacă printr-un adevărat maraton de dans, de la jocul popular, îmbrăcaţi cu bundiţe şi căciuli de blană, la muzică country, în costume specifice, jungle în pijamale şi un colaj muzical pregătit de organizatori.

Trupa Addicted a mai punctat un număr în programul artistic, iar pe ecranul videoproiectorului au mai rulat alte două filmuleţe, de data aceasta cu cele mai hazlii momente de la repetiţii.

 

“Tortura” de la repetiţii, luată la mişto de boboci pe scenă

Faptul că bobocii şi organizatorii au stat săptămâni la rând în sala de repetiţii, aproape zi de zi împreună, s-a văzut pe scenă, unde toţi erau prieteni, detaşaţi, fără emoţii, de parcă se cunoşteau de-o viaţă.

Distracţia şi buna dispoziţie a celor de pe scenă s-a transmis şi spectatorilor, iar în sală atmosfera era pe măsură.

Un alt moment apreciat de public a fost cel în care candidaţii la titlul de Mister Boboc au imitat-o pe una dintre fetele organizatoare, care i-a “torturat” la repetiţii.

De altfel, organizatoarea cu pricina a avut parte şi ea de o parodie video, în care elevii organizatori ai balului au făcut mişto şi pe seama negocierilor cu impresarii lui Smiley, care, după ce aproape au bătut palma cu cei de la “Dragoş Vodă”, primind chiar şi un avans, au anunţat că artistul nu mai poate ajunge la Câmpulung Moldovenesc.

 

Meci de box cu Charlie Chaplin şi pantomimă cu “fetiţa tunată”, “Bubulina gospodina” sau “bomba sexi”

Cei 16 boboci de la „Dragoş Vodă” au făcut spectacol şi la proba de aptitudini. Gheaţa a fost spartă de Michael Jackson – varianta de Câmpulung, urmat de un duet de pantomimă dintre un răzeş şi un otoman, duet în care de la săbii şi paloşe, cei doi protagonişti au trecut la mitraliere şi coordonare de trupe prin staţii de emisie recepţie şi telefoane mobile.

Un meci de box cu Charlie Chaplin şi tot un moment de pantomimă, al fetelor de data aceasta, cu personaje precum “fetiţa tunată”, “Bubulina gospodina” sau “bomba sexi”, au primit ropote de aplauze.

Nu mai puţin apreciate au fost alte două pretendente la titlul de Miss Boboc, una dintre ele interpretând hitul “I Love Rock 'n' Roll”, iar cealaltă recitând o poezie, creaţie proprie.

   

Rock cu The Shrooms, şase elevi (cinci fete) şi un profesor

Trecuseră aproape trei ore de la începutul balului celor de la „Dragoş Vodă”, iar pe scena Casei de Cultură din localitate şi-au făcut apariţia membrii trupei The Shrooms, cinci fete şi doi băieţi, şase dintre ei elevi ai colegiului câmpulungean.

Al şaptelea membru, cel de la percuţie, este şi coordonatorul trupei, profesorul Ciprian Bîrsă (tobe).

Cei şase membri ai trupei The Shrooms au cântat mai multe cover-uri rock, având în sală foarte mulţi susţinători.

 

Hit după hit. Animal X

După premierea celui mai bun machiaj de către reprezentanta unei firme de cosmetice care a ales-o pentru acest premiu pe boboaca Oana Drăgan, a venit rândul să îşi facă apariţia pe scena balului invitaţii speciali – „Hienă”, „Vierme”, „Greiere”, „Martzianu” şi „Tzapu”, formaţia Animal X.

Nu au lipsit din reporteriul lor piesele “Pentru ea”, “N-am crezut”, “Băieţi derbedei”, “Nisip purtat de vânt”, “Sâmbure de drac”,  “10 mii”  etc..

Pe scenă au intrat şi bobocii şi organizatorii, cu toţii dansând frenetic, scăpaţi de emoţiile spectacolului pe care l-au realizat.

Hiturile băieţilor de la Animal X i-au ridicat pe aproape toţi cei prezenţi în picioare, refrenul pieselor fiind cântat la unison de sutele de liceeni de la „Dragoş Vodă”.

Din păcate, show-ul a fost întrerupt de accidentarea basistului trupei, care a suferit o deplasare de rotulă, însă a revenit în scenă după câteva minute şi a dus spectacolul la final.

 

Miss şi Mister Boboc 2010, desemnaţi după miezul nopţii

Era trecut de miezul nopţii, când prezentatorii au anunţat premierea. Publicul era deja încălzit de băieţii de la Animal X şi a început să-şi susţină favoriţii la titlurile de Miss şi Mister Boboc „Dragoş Vodă” 2010.

La băieţi, Ştefan Coca a obţinut locul al III-lea, Vasile Tabacaru locul al II-lea, iar Mister Popularitate a ieşit concurentul cu nr. 2, Robert Mercheş.

La fete, Oana Drăgan a ieşit pe locul III, Oana Iakab pe II, iar Miss Popularitate a fost desemnată Emilia Botoacă, concurenta cu nr. 1.

După mai bine de patru ore de la începerea balului bobocilor de la “Dragoş Vodă”, organizatorii aveau să anunţe şi numele celor care au câştigat titlurile de Miss şi Mister Boboc ai colegiului câmpulungean. Iar aceştia au fost aleşi în persoana concurenţilor care formau perechea nr. 8, Oana Zaharescu şi Vlad Savin.

După spectacol, spectatorii s-au adunat pe platoul Casei de Cultură, de unde au putut urmări un frumos foc de artificii, înainte ca toată lumea, boboci, organizatori, elevi, profesori, invitaţi, să se îndrepte spre Clubul Bowling BTT, acolo unde era programată petrecerea de după, petrecere care cu siguranţă s-a terminat abia spre dimineaţă.

Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda
Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda
Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda Balul Bobocilor 2010 - Colegiul National Dragos Voda
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru ore de distracţie, de-o parte şi de alta a scenei, la Balul Bobocilor de la „Dragoş Vodă”.
 Vizualizări articol: 4948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Patru ore de distracţie, de-o parte şi de alta a scenei, la Balul Bobocilor de la „Dragoş Vodă”5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(18 oct 2010, 14:53:15
un bal f.frumos...felicitari....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Balurile Bobocilor

Ştiri video

Topul Balurilor Bobocilor 2010

Topul Balurilor Bobocilor 2010
Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei