Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 oct 2010 - Anul XV, nr. 245 (4536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tragedie

Mamă şi fiu, morţi după ce s-au prăbuşit cu un microbuz într-o râpă de 100 de metri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O familie din comuna Vama a fost lovită de o cumplită tragedie după un accident rutier petrecut pe DN 17 A, între Palma şi Ciumârna. Mama, fiul şi fiica, aflaţi într-un microbuz cu care duceau marfă, s-au prăbuşit într-o prăpastie, maşina răsturnându-se de mai multe ori. Doar ultima persoană a scăpat cu viaţă, ceaţa, carosabilul umed, viteza şi zona extrem de periculoasă părând a fi cauzele care au dus la producerea unei alte tragedii pe şoselele judeţului.

 

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 15.00. Într-o maşină VW Transporter se aflau Costel Găină, şoferul, în vârstă de 55 de ani, Doina Ciornei, de 50 de ani, sora sa, şi mama acestora, Paraschiva Găină, în vârstă de 78 de ani. Transportau cereale şi nuci şi din câte se pare intenţionau să ajungă acasă, la Vama, venind dintr-o direcţie ce nu a putut fi aflată până aseară de anchetatori.

Tragedia s-a petrecut pe DN 17 A, în apropiere de Ciumârna, într-o curbă foarte periculoasă. Din ancheta Poliţiei Rutiere rezultă că şoferul a scăpat maşina de sub control pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, ceaţă şi carosabil umed, ajungând pe sensul opus de mers.

 

Ghinionul că nu s-au oprit în parapet şi apoi dezastrul

Ghinionul celor trei a fost că maşina nu s-a oprit în parapetul de protecţie, izbind un indicator de avertizare privind curba periculoasă şi apoi ieşind în afara drumului, pe o potecă. A urmat un adevărat dezastru, scăpat de sub control microbuzul rulând câţiva metri şi apoi  răsturnându-se în hăul din afara drumului, până la o diferenţă de nivel de aproape o sută de metri. Toţi cei trei ocupanţi ai maşinii au fost aruncaţi din microbuz în timpul răsturnării, astfel că au fost găsiţi la zeci de metri distanţă.

La faţa locului au ajuns, rând pe rând, pompieri de la Detaşamentul Rădăuţi şi de la Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Personalul medical a găsit-o în viaţă pe Doina Ciornei, în timp ce mama acesteia era decedată. Fiul bătrânei mai dădea semne de viaţă, însă, deşi a fost resuscitat timp de 45 de minute, nu s-a mai putut face nimic nici pentru el.

Zona în care s-a produs accidentul este una foarte periculoasă, aici producându-se adesea evenimente rutiere. Poliţiştii spun că este bine semnalizată şi cuvântul de ordine ce trebuie respectat pe porţiunea Palma este prudenţa maximă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mamă şi fiu, morţi după ce s-au prăbuşit cu un microbuz într-o râpă de 100 de metri.
 Vizualizări articol: 7112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 15 voturi
Mamă şi fiu, morţi după ce s-au prăbuşit cu un microbuz într-o râpă de 100 de metri4.7515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Condoleante trimis de
(18 oct 2010, 11:50:25
Cutremurator...
Condoleante familiei atat de greu incercate. Fie-le tarana usoara si Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.
2.   Jurnalisti si pompieri trimis de
(18 oct 2010, 22:22:33
Cu privire la acest caz...e cutremurator...cum zice si persoana de deasupra mea, MARINA. Dar vizualizand fisierul video de la locul tragediei, constat ca pompierii si jurnalistii au o meserie consider eu...destul de grea. Nu pot sa-mi imaginez sentimentul, dar trebuie sa ai sange rece cand asisti la asa ceva: sa vezi persoanele decedate imprastiate pe-acolo si sa mergi sa le acoperi cu ceva. Pai eu nu-s in stare sa ii vad de la 10 metri, dar tu ca pompier ai obligatia sa mergi aproape si sa vezi daca mai au puls sau mai stiu eu ce alte metode de prim ajutor. In fond sunt semenii nostri si trebuie sa ii ajutam cum se cuvine, pompier sau simplu cetatean, fie ca ai sange rece sau nu. Condoleante familiei pentru pierderile suferite!
3.   Condoleante trimis de
(19 oct 2010, 10:08:14
Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei