Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 oct 2010 - Anul XV, nr. 245 (4536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cutremurător

Bătrână de 82 de ani, atacată în casă, prădată, violată şi apoi omorâtă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cutremurător caz de omor în comuna Vereşti, unde o bătrână în vârstă de 82 de ani a sfârşit cumplit, schingiuită şi apoi omorâtă. Jaful pare să fie mobilul crimei, însă individul sau indivizii care au dat buzna peste ea, în casă, nu s-au mulţumit să ia banii şi să plece, omorându-o, nu înainte de a-şi bate joc de ea. O crimă oribilă, şocant fiind şi faptul că locuinţa femeii este situată la mai puţin de o sută de metri de sediul poliţiei locale.

 

Otilia Curelaru locuia singură de mai bine de zece ani de zile. Soţul îi murise, iar cele două fiice ale sale erau plecate în Germania. În ciuda vârstei înaintate, femeia, care urma să împlinească 82 de ani pe 10 noiembrie, nu era o bătrână neajutorată. Vecinii ne-au povestit că era în putere, îşi lucra pământul şi se întreţinea singură. Din când în când, o femeie care locuieşte în apropiere, Maricica Gavriliuc, îi mai aducea câte ceva de mâncare. Aşa s-a întâmplat şi sâmbătă, în jurul orei 14.00, când vecina a intrat în casa bătrânei, pentru a-i duce o farfurie de borş. Şocul a fost teribil.

 

„Era în mijlocul camerei, cu faţa în sus, cu mâinile şi picioarele depărtate”

„M-am dus la dânsa, am strigat-o, şi nici un răspuns. Am auzit televizorul, credeam că se uită. Când am mai făcut doi paşi, am dat de ea. Era căzută jos, acoperită cu un capot. Nici nu ştiu cum am fugit din casă până la o vecină”, ne-a povestit femeia care a făcut şocanta descoperire.  

Mai tare din fire, un alt vecin a intrat să vadă ce e cu bătrâna.

„Era în mijlocul camerei, cu faţa în sus, cu mâinile şi picioarele depărtate. Pe piept avea o cârpă plină de sânge, şi o parte a feţei era lovită foarte puternic. Şi-au bătut joc de ea şi după ce au omorât-o au acoperit-o cu un halat”, ne-a relatat cutremurătoarea imagine Nicolae Macovei.

 

Scenariul unei crime cumplite

În mod cert, fapta a fost comisă încă din noaptea de vineri, după miezul nopţii. Individul sau indivizii care au intrat peste femeie par să fi avut ca mobil jaful. Bătrâna luase pensia vineri şi mai avea ceva economii în casă. De altfel, din dulapul în care bătrâna adunase câteva mii de lei au dispărut toţi banii, fără ca în jur bunurile să fie răvăşite, semn că victima le-a spus atacatorilor unde-şi ţine economiile, sperând că va scăpa cu viaţă.

 

Au pus pături în geam pentru a ascunde grozăvia

Două pături au fost puse în geamurile dinspre stradă, pentru a masca ce se petrece în interior. Urmele de pe corpul bătrânei arată că aceasta s-a luptat în timp ce era agresată sexual, fiind lovită de mai multe ori în cap cu un corp contondent. Anchetatorii cred că locul în care a fost găsită femeia este şi cel în care s-a petrecut agresiunea sexuală. După ce şi-a bătut joc de octogenară, atacatorul a aruncat peste ea un halat şi a dispărut.

Necropsia cadavrului, care a confirmat moartea violentă, a fost făcută ieri dimineaţă. Pe corpul femeii au fost găsite multiple leziuni, mai ales în zona capului, aceasta fiind şi asfixiată, probabil cu cârpa găsită plină de sânge. Totodată, urmele unei agresiuni sexuale sunt evidente pe corpul femeii, însă violul va putea fi dovedit doar după o serie de analize de laborator.

 

Oameni şocaţi şi întrebări fără răspuns

Aspecte terifiante despre o faptă comisă cu o cruzime de neînţeles asupra unei bătrâne care nu a deranjat niciodată pe nimeni şi care îşi trăia în linişte apusul vieţii. De ce au trebuit să o omoare dacă au găsit banii? De ce au violat-o? De ce nu i-au lăsat măcar viaţa? -acestea sunt întrebările de pe buzele sătenilor, şocaţi şi totodată îngroziţi că o femeie a fost omorâtă în casă, la câţiva metri de sediul Poliţiei. Oamenii care stau în casele din apropiere ne-au spus ieri că nimeni nu a auzit sau văzut nimic suspect în noaptea crimei. Pe de altă parte, din informaţiile pe care le avem, în locuinţă au fost găsite destule urme care pot duce la indivizii care au comis o faptă atât de oribilă.

Ancheta este derulată de la ofiţeri de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Aseară, anchetatorii încă se aflau la Vereşti.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrână de 82 de ani, atacată în casă, prădată, violată şi apoi omorâtă.
 Vizualizări articol: 3097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Bătrână de 82 de ani, atacată în casă, prădată, violată şi apoi omorâtă2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De neinchipuit!!! trimis de
(18 oct 2010, 14:17:42
arda-va focu de nenorociti! nici un animal nu face asa ceva! nu pot crede ca ceea ce am citit e adevarat! ce fel de om tre sa fi sa faci asa ceva? Doamne fereste!
2.   Idioti... trimis de
(18 oct 2010, 14:24:46
Niste idioti fara minte care vor fi cat de curand descoperiti ! Pacat ca s-a abolit pedeapsa capitala urmand ca in anii ce vor urma asemenea jigodii sa manance,sa doarma si sa fie supravegheati din banii nostri .
2.1  RE: Idioti... trimis de
(18 oct 2010, 23:35:35
asa e! ar trebui ei omorati pe scaunul electric. poate sunt niste retardati din astia care iau etnobotanice, ca astia nu prea mai stiu pe ce lume traiesc. eu trec printr-un parc, cand merg la munca si ma apuca groaza cand vad cum se manifesta unii dintre copiii astia de liceu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei