Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 oct 2010 - Anul XV, nr. 245 (4536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Cavalerii felinarelor târzii”

Tudor Gheorghe şi orchestratorul Marius Hristescu, din nou la Suceava

Luni, 18 Octombrie 2010 (15:29:56)

Maestrul Tudor Gheorghe, împreună cu orchestra Arkadia, ce va evolua sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu, revin la Suceava, miercuri, pe 27 octombrie, într-un concert inedit „Cavalerii felinarelor târzii”. 
Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, începând cu ora 19:00. Un bilet costă 50 sau 60 de lei, în funcţie de aşezarea locurilor în sala de spectacol. Informaţii şi rezervări la tel. 0230 523718 ;0330 401807.
 „Cavalerii felinarelor târzii” va cuprinde cele mai frumoase melodii din repertoriul a două legende ale muzicii interbelice, Zavaidoc şi Jean Moscopol. Violonistul Dan Bozgan va aduce un plus de simţământ, în mod special pieselor lui Zavaidoc, prin arcuşul „măiestrului” său instrument.
Fiu al unui apreciat violonist şi ţambalagiu, Zavaidoc (pe numele său adevărat Marin Teodorescu) a fost apreciat pentru talentul şi virtuozitatea sa artistică chiar de George Enescu, alături de care a susţinut, în timpul Primului Război Mondial, spectacole muzicale menite să ridice moralul soldaţilor şi al ofiţerilor români. Jean Moscopol a fost o personalitate complexă din perioada interbelică, care s-a remarcat prin frumoase romanţe şi muzică de „pahar”. El a lăsat cântece celebre precum „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara?”.
Maestrul Tudor Gheorghe le promite sucevenilor un concert deosebit. Este cunoscut faptul că Tudor Gheorghe are câteva oraşe preferate din ţară, unde, de fiecare dată, revine cu plăcere, având săli pline în ziua spectacolului. Mai este suficient timp pentru ca iubitorii de muzică de calitate, de poezie, de poveste să îşi procure un bilet la spectacolul eveniment susţinut de Tudor Gheorghe, la Suceava. 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tudor Gheorghe şi orchestratorul Marius Hristescu, din nou la Suceava.
 Vizualizări articol: 1034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tudor Gheorghe şi orchestratorul Marius Hristescu, din nou la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei