Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 sep 2010 - Anul XV, nr. 218 (4509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Silvicultorii pichetează pe 24, 28 şi 29 septembrie sediului Ministerului Mediului şi Pădurilor

Joi, 16 Septembrie 2010 (16:11:54)

Consilva va picheta pe 24, 28, 29 septembrie sediului Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP), solicitând modificarea ordinului privind constituirea şi autorizarea ocoalelor silvice, care potrivit sindicatelor urmăreşte aservirea necondiţionată de către minister a personalului silvic al Romsilva.

Silvicultorii cer modificarea şi stoparea de urgenţă a aplicării Ordinului ministrului Mediului şi Pădurilor 904/2010, care încalcă prevederile Constituţiei, Codului Muncii, Codului silvic şi Legii privind Statutul personalului silvic, se arată într-un comunicat de joi al Consilva.

"Ordinul urmăreşte aservirea necondiţionată de către minister a întregului personal silvic al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, implicit a acestei regii. Prin aplicarea ordinului, personalul silvic poate fi epurat de către minister, prin inspectoratele teritoriale ale acestuia, pe diverse criterii", susţin reprezentanţii sindicaliştilor.

Silvicultorii mai cer reconsiderarea de către minister a rolului şi importanţei silvicultorilor, având în vedere atât rezultatele economice şi financiare obţinute în gospodărirea pădurilor cât şi sacrificiile de care dau dovadă în menţinerea integrităţii acestora.

În perioada 1990-2010 patru pădurari au fost omorâţi şi 300 de pădurari, tehnicieni şi ingineri silvici au suferit vătămări corporale grave în urma loviturilor primite de la infractorii surprinşi furând lemn din pădure.

Silvicultorii solicită MMP să permită Regiei Naţionale a Pădurilor ca salariul mediu al angajaţilor de la această regie să ajungă la nivelul salariului pe mediu pe economie (în prezent este cu 550 de lei mai mic) şi să nu se mai ia măsuri de disponibilizare a acestui personal.

Stoparea distrugerii pădurilor în sectorul privat şi asigurarea de fonduri pentru împădurirea a 80.000 ha/an de terenuri afectate conform Legii privind Codul silvic este o altă cerere a sindicaliştilor.

Inundaţiile din lunile iunie-iulie 2010 au afectat 40 de judeţe, soldându-se cu 25 de victime omeneşti şi provocând pagube materiale de 868 de milioane de euro. Inundaţiile au fost provocate de cantităţile mari de precipitaţii, dar au căpătat amploarea unui dezastru naţional din cauza lipsei pădurilor, se arată în comunicat.

Silvicultorii cer stoparea retrocedărilor abuzive de păduri, consolidarea şi susţinerea Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, principalul factor de menţinere şi gospodărire durabilă a pădurilor din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Silvicultorii pichetează pe 24, 28 şi 29 septembrie sediului Ministerului Mediului şi Pădurilor.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Silvicultorii pichetează pe 24, 28 şi 29 septembrie sediului Ministerului Mediului şi Pădurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   HA HA HA trimis de
(16 sep 2010, 21:25:34
frica cumva de patronat?nu se va putea fura "ca in codru".Nu cumva asta e adevaratul motiv?cum ramane cu retrocedarea catre vechii proprietari?bine ca legea 18 i-a improprietarit pe marea majoritate a silvicultorilor,prin declaratii false.........date pe proprie raspundere

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei