Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 sep 2010 - Anul XV, nr. 218 (4509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boagiu spune că CE va fi un partener "de nădejde" al MTI, după ce relaţia a fost "puţin încordată"

Joi, 16 Septembrie 2010 (16:14:07)

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a discutat marţi şi miercuri, la Bruxelles, cu oficiali UE despre situaţia fondurilor europene alocate proiectelor din domeniul transporturilor şi spune că CE va fi "un partener de nădejde", după ce relaţia din ultimii ani au fost "puţin mai încordată".

"Din păcate, în ultimii ani, relaţia Ministerului Transporturilor cu Comisia Europeană a fost puţin mai încordată, fapt care explică într-o anumită măsură şi rezultatele nesatisfăcătoare în absorbţia fondurilor europene pentru infrastructura mare de transporturi. Am convenit cu oficialii europeni să instituţionalizăm acest tip de dialog pentru a găsi împreună soluţiile care să deblocheze absorbţia fondurilor europene şi care să ofere României un nou impuls pentru a utiliza cât mai mult din cele 4,6 miliarde euro acordate de UE pe Programul Operaţional de Transporturi până în 2013. Pornim o cursă contra-cronometru în care sprijinul Comisiei Europene este esenţial. Comisia Europeană va fi un partener de nădejde al Ministerului Transportului în această cursă", a declarat, într-un comunicat, Anca Boagiu.

Ministrul s-a întâlnit cu comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Johannes Hahn, cu directorul din cadrul Directoratului General Politică Regională (DG Regio), Jean Marie Seyler, şi cu responsabilii pentru România din cadrul Directoratului.

În cadrul discuţiilor, au fost evaluate proiectele aflate în derulare sau care urmează a fi aprobate de către Comisia Europeană în cadrul POS-T, propunerile iniţiate de MTI în ceea ce priveşte exproprierile, întârzierile în procedurile de achiziţii publice datorită contestaţiilor care trenează în justiţie, dar şi despre situaţia programelor finanţate prin programul ISPA, semnat în anul 2000, şi pentru care perioada de finanţare expiră la sfârşitul acestui an, existând riscul pierderii unei părţi din fonduri în cazul proiectelor nefinalizate.

Totodată, Boagiu a convenit cu oficialii europeni ca în perioada imediat următoare resursele financiare ale MTI să fie dirijate cu prioritate către proiectele parte a Coridorului IV Pan-European, respectiv Curtici-Arad-Braşov-Bucureşti-Constanţa.

Întâlnirile dintre reprezentanţii MTI şi responsabilii Comisiei Europene vor continua săptămâna viitoare, când o delegaţie a DG Regio va veni în România pentru a discuta o serie de aspecte tehnice în ceea ce priveşte proiectele finanţate din fonduri europene şi pentru a stabili un calendar al realizării obiectivelor.

Fostul ministrul al Transporturilor Radu Berceanu a declarat, la începutul lunii, că până în prezent ministerul a atras fonduri europene de 41 milioane de euro, urmând ca în perioada următoare să atragă încă 60 de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boagiu spune că CE va fi un partener "de nădejde" al MTI, după ce relaţia a fost "puţin încordată".
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boagiu spune că CE va fi un partener "de nădejde" al MTI, după ce relaţia a fost "puţin încordată"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei