Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 sep 2010 - Anul XV, nr. 218 (4509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Avertisment

Lungu anunţă sistarea „boieriei” din cabinetele medicale din şcoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cabinetele medicale din şcoli vor avea parte, în perioada următoare, de atenţie din partea instituţiei care le-a preluat anul trecut, Primăria Suceava. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că în urma unor disfuncţionalităţi pe care le-a constatat în funcţionarea acestui segment a avut „o discuţie serioasă” cu personalul medical din cabinetele şcolare.

„Am încercat să le transmit să trateze profesia pe care o au la modul cel mai serios. Din verificări am văzut că mai sunt şi probleme, că nu se poate pădure fără uscături. Foarte multe cadre medicale, mai ales cadre medii, vor concedii fără salariu de un an de zile. Nu se poate aşa ceva. Ştiu că este o perioadă grea, dar cine vrea să se ducă să lucreze afară, asta este, cine vrea să rămână în ţară trebuie să-şi facă datoria”, a spus Lungu.

Potrivit primarului, până acum au solicitat concediu fără plată pentru un an cinci asistente medicale, care au intenţia să plece să lucreze în străinătate: „Înţeleg situaţia, dar până la un punct. Se întinde coarda mai mult decât se poate”.

Ion Lungu a precizat că în perioada următoare primăria şi Consiliul Local vor acorda o atenţie deosebită cabinetelor medicale, vor fi făcute igienizări şi dotări, mai ales la cabinetele stomatologice.

„Vom face aceste dotări, dar cu condiţia ca toate cadrele medicale de acolo să-şi facă datoria, să fie dedicate şcolii, elevilor din şcoală. Nu facem dotări şi ei transformă cabinetul în cabinet privat. Sper că au înţeles mesajul nostru. În perioada următoare voi face verificări în acest sens, voi face vizite la cabinetele medicale şi acolo unde este cazul avem posibilitatea să le modernizăm pentru că primăria mai are nişte bani din vânzarea cabinetelor medicale, sume care pot fi folosite numai în scop medical”, a afirmat Ion Lungu.

 

Cabinetele şcolare, numai pentru elevi şi profesori

Lungu a mai arătat că în privinţa funcţionării cabinetelor medicale sunt câteva lucruri care trebuie obligatoriu respectate. Printre acestea se numără programarea concediului de odihnă şi pontajul lunar.

„Din păcate s-a scăpat acest lucru şi trebuie să-l reglementăm. Avem contractul cadru cu CAS şi trebuie să-l respectăm. Este de preferat ca concediul de odihnă să fie în vacanţa de vară, iar cu pontajul trebuie să dovedească faptul că a fost la serviciu şi şi-a făcut datoria. A fost puţină boierie până acum, n-a avut nimeni grija lor şi atunci...”, a spus Lungu.

În opinia lui, în cabinetele şcolare ar trebui să se acorde consultaţii şi tratament doar elevilor şi personalului din şcoală.

În cabinetele şcolare aflate în subordinea Primăriei Suceava lucrează 14 medici şi 50 de asistenţi medicali. Un doctor are un salariu de 1.000 - 1.400 lei, iar o asistentă medicală 600 - 700 lei lunar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu anunţă sistarea „boieriei” din cabinetele medicale din şcoli.
 Vizualizări articol: 2354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Lungu anunţă sistarea „boieriei” din cabinetele medicale din şcoli2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Taranul tot taran moare trimis de
(16 sep 2010, 11:36:44
Zise Lungu: ".... ca concediul". Mare om, geniu al gramaticii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei