Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 sep 2010 - Anul XV, nr. 218 (4509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga: Biroul SIRENE este interfaţa umană a Sistemului Informatic Schengen

Joi, 16 Septembrie 2010 (13:43:57)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, joi, la lansarea Biroului SIRENE, că acesta "reprezintă interfaţa umană a Sistemului Informatic Schengen", fiind un punct important în aderarea României la Spaţiul Schengen.

"Biroul SIRENE are un loc foarte important în această organizare, fiind interfaţa umană a Sistemului de Informaţii Schengen, punctul de contact prin care se schimbă informaţii suplimentare cu privire la datele existente în sistem", a declarat Vasile Blaga.

El a precizat că, în ceea ce priveşte aderarea la Spaţiul Schengen, săptămâna trecută a primit felicitări din partea statelor membre şi a instituţiilor europene pentru modul în care s-a reuşit îndeplinirea recomandărilor echipei de evaluare care a vizitat, în martie, frontierele terestre.

"Ştiu că suntem pe drumul cel bun, dar mai ştiu şi că mai avem de parcurs câteva etape şi de îndeplinit angajamente importante. Unul dintre acestea este reprezentat de ultima misiune de evaluare pe care o vom parcurge la sfârşitul acestui an, care va evalua gradul de pregătire în domeniul SIS/SIRENE”, a mai spus ministrul.

Înfiinţarea Biroului SIRENE (Supplementary Information Request at National Entries), a mai spus Blaga, are drept scop prevenirea unor posibile breşe la adresa securităţii interne, în contextul în care frontierele interne dispar.

Sistemul Informatic Schengen (SIS), ce include Biroul SIRENE, conţine date cu privire la persoane şi bunuri, folosite de autorităţile de aplicare a legii în interes operativ, facilitând astfel, un schimb rapid de informaţii.

România va fi conectată la SIS începând cu noiembrie 2010, sistemul fiind, în momentul de faţă, în perioada de pregătire şi testare cu statele membre şi cu sistemul centeral.

Vasile Blaga a mai arătat că Biroul SIRENE, inclus în Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, reprezintă un proiect de succes şi din perspectiva absorbţiei fondurilor europene.

"Accesarea fondurilor europene este un subiect extrem de sensibil, mai ales în perioada dificilă, din punct de vedere economic, pe care o traversăm, şi tocmai de aceea consider că un exemplu pozitiv, aşa cum este acesta, trebuie evidenţiat", a spus Blaga.

Pentru realizarea Biroului SIRENE au fost necesare fonduri europene de patru milioane de euro, alocate prin Facilitatea Schengen, care au vizat cumpărarea şi implementarea sistemului informatic, cumpărarea echipamentelor ITC, dotarea birourilor, etc.

Biroul SIRENE realizează şi coordonarea activităţilor de urmărire şi supraveghere transfrontalieră desfăşurate fie pe teritoriul Ungariei sau Bulgariei, fie pe teritoriul României. El asigură prin prezenţa continuă, 24 de ore din 24, cât şi prin folosirea unui sistem informatic unic la nivel naţional, menţinerea la parametri ridicaţi a disponibilităţii şi operativităţii fluxului informaţional.

Biroul SIRENE este deja implicat în activităţile premergătoare vizitei de evaluare a experţilor Schengen, programată pentruperioada 4-8 decembrie. Blaga a precizat că vizita, care trebuia efectuată în luna noiembrie, a fost amânată la cererea Bulgariei.

Vasile Blaga a mai spus că un punct important pe agenda aderării la Spaţiun Schengen este şi înfiinţarea Gărzii de Coastă Române, care va fi subordonată Poliţiei de Frontieră şi care se află în stadiu de proiect legislativ. Ministrul a mai spus că Garda de Coastă va supraveghea judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Brăila.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga: Biroul SIRENE este interfaţa umană a Sistemului Informatic Schengen.
 Vizualizări articol: 818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga: Biroul SIRENE este interfaţa umană a Sistemului Informatic Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei