Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 sep 2010 - Anul XV, nr. 218 (4509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc despre acţiunile anunţate de sindicate: Proteste au loc în orice societate democratică

Joi, 16 Septembrie 2010 (15:33:50)

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Iaşi, referitor la acţiunile sindicale anunţate, că proteste sindicale au loc în orice societate democratică şi că Guvernul nu a vrut să impună măsuri dure de reformă, iar dacă ar fi existat resursele financiare necesare nemulţumirile puteau fi rezolvate.

Emil Boc a spus, la Iaşi, întrebat ce părere are despre protestele sindicale care se anunţă în perioada următoare, că în orice societate democratică acestea există şi că deşi Guvernul putea fi populist, nu a făcut-o, pentru că, din punct de vedere economic, nu există alternativă.

"În orice societate democratică există astfel de proteste. Nu e o dorinţă a mea sau a Guvernului să luăm măsuri dure, dar nu avem alternativă. Puteam fi populişti şi să mergem doar pe consum. Însă trebuie să plătim salariile şi pensiile, în condiţiile în care nu mai avem creştere economică de opt la sută, cum s-a întâmplat în 2008", a spus premierul.

Emil Boc a susţinut că dacă ar fi existat resursele financiare necesare nemulţumirile oamenilor ar fi fost rezolvate.

De asemenea, premierul a afirmat că toate costurile politice au fost asumate şi că rezultatele vor apărea în anii următori, când "se pregăteşte o creştere economică sănătoasă a României".

"E simplu să dai cinci miliarde de euro la pensii, dar în acest caz să nu ne întrebe nimeni de ce nu mai facem investiţii. Trebuie să alegem ce vrem, consum sau măsuri aspre, dar apoi să avem resurse să ne întreţinem singuri, fără împrumuturi", a mai afirmat premierul Emil Boc.

Sindicaliştii de la Cartel Alfa vor organiza în teritoriu, luni, pichete, urmând ca între 22 şi 27 septembrie să proteste în Piaţa Victoriei, acţiunile fiind doar ale acestei confederaţii chiar dacă iniţial se stabilise să participe toate confederaţiile.

Peste 20.000 de sindicalişti ai CNSLR-Frăţia vor participa, în 22 septembrie, la un miting şi un marş în Capitală, a anunţat preşedintele Confederaţiei, Marius Petcu.

Blocul Naţional Sindical (BNS) a anunţat, miercuri, că va organiza propria acţiune de protest până la sfârşitul lunii septembrie, ajungând la concluzia că nu este posibil să îşi susţină cu celelalte confederaţii protestele avute în vedere pentru perioada următoare.

Sindicaliştii vor stoparea dispoznibilizărilor, stabilirea de programe concrete de investiţii finanţate corespunzător pentru păstrarea şi crearea a noi locuri de muncă.

De asemenea, protestatarii vor să nu fie modificat Codul muncii, respectiv să nu fie desfiinţate contractele colective de ramură, cele la nivel naţional, să nu fie desfiinţată protecţia socială a salariaţilor la concediile colective, să nu fie desfiinţat contractul individual de muncă pe durată nedeterminată pentru a fi transformaţi salariaţii în zilieri.

Sindicaliştii mai cer un salariu minim garantat în plată de 750 de lei, păstrarea coeficienţilor de ierarhizare din legea salarizării unice, grila de ierarhizare să rămână 1/12, nu 1/15, modificarea legii inspecţiei muncii, renunţarea la toate măsurile de austeritate impuse de Guvernul Boc, salariul de bază 1 să fie salariul minim garantat în plată pe economie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc despre acţiunile anunţate de sindicate: Proteste au loc în orice societate democratică.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc despre acţiunile anunţate de sindicate: Proteste au loc în orice societate democratică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei