Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 sep 2010 - Anul XV, nr. 218 (4509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Măciucarii la putere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am urmărit timp de două săptămâni ultimul turneu de grand slam (pe care comentatorii noştri, indiferent de anul disputei, de locul acesteia şi de canalul T.V. care-l transmite, se îndârjesc să-l traducă prin „mare şlem”, fără ca substantivul “şlem” să existe în română!), cel de la Flushing Meadow. Mai întâi din interes, întrucât am avut şi noi niscai reprezentanţi: 4 fete şi-un Hănescu. Ba şi pe Horia Tecău, la dublu. Toate cazurile soluţionate maximum în turul doi, de unde şi prăbuşirea în clasamentele individuale, singura aflată încă pe un loc rezonabil (27) fiind Dulgheru. Şi, desigur, în urcare Simona Halep, dar la ea e vorba de o bătălie lungă. Cum ziceam, prestaţiile românilor au fost undeva între lamentabil şi penibil, cea mai mare dezamăgire fiind Sorana Cârstea (care a şi ieşit din top 100 mult mai rapid decât ajunsese acolo) cu care cred că se petrece ceva grav. După ce am scăpat de grija prezenţei româneşti, am urmărit restul turneului cu maximă relaxare, interesându-mă doar latura pur sportivă.

Şi ce-am constatat? Păi, în primul rând, că tenisul feminin a devenit deosebit de aspru.

Se serveşte în forţă, se aleargă nebuneşte, au loc câte 10-12 schimburi de lovituri (ba am văzut chiar şi rally-uri de peste 20), încât cred că dacă una din jucătoarele de top de azi ar putea beneficia de o călătorie în timp, ar cam mătura pe jos cu generaţia lui Ilie Năstase, Stan Smith şi Bjorn Borg.

Asta nu-i neapărat de bine. Fiindcă am văzut meciuri întregi, cam de pe la sferturile de finală începând, în care n-am văzut nici măcar o minge de fineţe, un stop lângă fileu, un cros din rever, ceva acolo. Nimic. Totul a fost numai o bufnitură, o bubuială, un geamăt. Aţi încercat să daţi volumul mare la televizor? Te seacă la neuron când auzi, la fiecare minge, câte un „iiiih”, “aiii” (la feminin) oric câte un “harrh” ori “hâmmh” (la masculin). Între ele, “buf” şi “buf”. Asta-i mingea în contact cu asfaltul. Finala între măciucarii Djokovici şi Nadal exact aşa a fost: o bufnitură şi un geamăt, repetate de „n” ori. Singurii care au făcut altceva în joc în şi, în plus, nu scot nici un sunet când lovesc (ori mai degrabă mângâie) mingea au fost Federer şi Dulgheru. Doar pe ei am să-i mai “vânez” la următoarele turnee.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măciucarii la putere.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Măciucarii la putere3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei