Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 sep 2010 - Anul XV, nr. 218 (4509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protest

Primarii PSD se pregătesc de grevă la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lipsa fondurilor în administraţia publică locală înarmează opoziţia social democrată, care ameninţă cu proteste. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, ieri, că aleşii locali ai PSD din judeţ vor stabili, în data de 24 septembrie, la Liga Aleşilor Locali, un calendar al manifestărilor de protest.

Potrivit lui Nechifor, primarii şi consilierii locali PSD vor începe cu o scrisoare de protest adresat prefectului de Suceava, Sorin Popescu, în care vor arăta că repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul bugetelor locale şi din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale s-a făcut pe criterii politice de către Consiliul Judeţean Suceava. De asemenea, ei spun că repartizarea sumelor din Fondul European de Solidaritate pentru acoperirea pagubelor produse de inundaţii în anul 2008, dar şi alocarea de fonduri guvernamentale pentru inundaţiile din vara acestui an au fost făcute tot pe baza interesului politic al PD-L.

Mai mult, bugetele localităţilor au suferit diminuări de sume în ultima perioadă ca urmare a politicii de restrângere a cheltuielilor statului la nivel central şi local.

„Am încercat, inclusiv prin contencios administrativ, să adoptăm o poziţie publică prin care să sancţionăm modul discreţionar prin care conducerea portocalie a judeţului îşi permite să trateze bugetele localităţilor, implicit viaţa locuitorilor. Se pare că nu a fost suficient acest lucru, iar în acest moment încercăm să găsim alte modalităţi prin care să ne putem face auzite necazurile noastre şi ale cetăţenilor care locuiesc în comunele şi oraşele conduse de primari PSD. Cred că a sosit vremea ca poziţia noastră, ca partid de opoziţie, să devină mai dură. Am ajuns în situaţia în care nu mai avem ce să pierdem, ori ieşim la luptă, în sens democratic, ori acceptăm situaţia şi asta va însemna, în multe cazuri, închiderea activităţii la unele primării din judeţ”, a declarat Nechifor.

 

Nechifor: „Trebuie adoptată o poziţie de forţă”

Acesta a mai spus că în cadrul Biroului Permanent Judeţean al PSD, care va avea loc mâine, conducerea PSD va analiza oportunitatea ca în data de 24 septembrie, când va avea loc Liga Aleşilor Locali, să se organizeze şi un marş de protest pe traseul Casa Culturii – Prefectura Suceava. La marş ar trebui să participe toţi consilierii locali şi judeţeni, primarii şi viceprimarii PSD din judeţ.

„Situaţia actuală este fără precedent şi tocmai de aceea consider că trebuie adoptată o poziţie de forţă în cadrul Ligii Aleşilor Locali, care poate merge până la declanşarea unei greve a primarilor”, a mai spus Nechifor. În viziunea sa, greva primarilor înseamnă boicotarea acţiunilor organizate de Consiliul Judeţean, cu participarea administraţiilor locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarii PSD se pregătesc de grevă la Suceava.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Primarii PSD se pregătesc de grevă la Suceava1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare pt Nechifor trimis de
(16 sep 2010, 11:39:20
Da' liderul de la Suceava, Iordache, nu mai are nimic de zis? L-a uns PDL cu fonctie si acuma pupa mana (a se citi corect kr) care a semnat decizia? Da-l afara bai Nechifor. Asta o sa te vanda si pe tine cae in stare s-o vanda si pe masa pt o functie.
2.   Greva spontana sau instantanee trimis de
(16 sep 2010, 19:31:32
Vor face "greva foamei dupa ciolan" sau greva japoneza ? In prima varianta cred ca sunt din 2004, a doua varianta ar fi o optiune realizabila insa,in loc de banderole albe la brat,ar merge ptr unii cate o pereche de catuse la maini.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei