Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 sep 2010 - Anul XV, nr. 218 (4509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Corlăţean: Băsescu le-a dat francezilor un acord prealabil pentru expulzarea romilor

Joi, 16 Septembrie 2010 (14:23:29)

Senatorul PSD Titus Corlăţean a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, din informaţiile sale, preşedintele Traian Băsescu a dat un acord prealabil autorităţilor franceze pentru a putea începe acţiunile de expulzare colectivă a cetăţenilor români de etnie romă.

"În baza informaţiilor la care am acces, pe care autorităţile se vor grăbi să le dezmintă, Traian Băsescu a dat un acord prealabil autorităţilor franceze pentru a începe aceste acţiuni. Acest lucru este incalificabil pentru cei care pretind sunt la conducerea acestei ţări în interesul României", a spus Titus Corlăşean, care a criticat de altfel atitudinea autorităţilor române - a Guvernului, a preşedintelui şi a ministrului de Externe - în gestionarea situaţiei create prin expulzările făcute de către Franţa.

Totodată, Titus Corlăţean a acuzat faptul că Guvernul român a pus la dispoziţia autorităţilor franceze o companie aviatică românească pentru a se finaliza procesul de expulzări.

El a precizat că nici măcar nu a fost aleasă compania naţională Tarom, ci afost selectată o firmă particulară, Blue Air, căreia autorităţile franceze îi plătesc transportul persoanelor expulzate.

De asemenea, Titus Corlăţean a acuzat Guvernul şi pe preşedinte Băsescu pentru reacţia "modestă" şi "tardivă" în ceea ce priveşte expulzările făcute de către autorităţile franceze.

Colăţean a criticat şi Minsiterul de Externe pentru lipsa de informaţii privind eventuala discutare a acestui subiect la reuniunea informală a miniştrilor de externe ai statelor UE, desfăşurată la Bruxelles, în 10-11 septembrie.

În plus, senatorul PSD a atras atenţia că, într-un interviu recent, ministrul Teodor Baconschi a vorbit despre acţiuni de "cerşetorie agresivă".

"Vreau să-i transmit ministrului Afacerilor Externe al României faptul că acest concept nu există nicăieri, în nicio legislaţie penală din România sau din Franţa. Există însă, şi aici apare un lucru extrem de interesant, un proiect de lege în Franţa, pe care Guvernul francez dorea să-l promoveze la nivelul Parlamentului şi care în premieră face referire la această categorie infracţională de cerşetorie agresivă", a spus Corlăţean.

El a precizat că în Comisia de politică externă din Senat va avea loc luni o audiere a miniştrilor Teodor Baconschi şi Vasile Blaga.

Titus Corlăţean a pledat, totodată, pentru adoptarea de către Parlamentul român a unei declaraţii care să menţioneze că toate statele Uniunii Europene trebuie să respecte principiile fundamentale ale drepturilor omului, dar şi că relaţia României cu Franţa, care este una foarte importantă, trebuie să se bazeze pe un respect mutual.

În opinia sa, documentul ar trebui să facă referire şi la faptul că interconectarea artificială între aderarea României la spaţiul Schengen şi problematica romilor este inacceptabilă.

Senatorul PSD a mai propus relansarea în dezbatere europeană a unei idei lansate în urmă cu câţiva ani de delegaţia PSD din PE referitoare la oportunitarea creării unui portofoliu de comisar european pentru minorităţi.

Corlăţean a subliniat că a făcut aceste declaraţii în calitate de vicepreşedinte pentru politică externă al PSD.

Titus Corlăţean este preşedintele Comisiei de politică externă din Senat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corlăţean: Băsescu le-a dat francezilor un acord prealabil pentru expulzarea romilor.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corlăţean: Băsescu le-a dat francezilor un acord prealabil pentru expulzarea romilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei