Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 aug 2010 - Anul XV, nr. 203 (4494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CExN: PSD vrea Congres cu 4.500 de delegaţi, Dragnea şi Vanghelie se ceartă pe norma de reprezentare

Luni, 30 August 2010 (17:44:23)

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, au avut, luni, în şedinţa CExN, desfăşurată în prezenţa jurnaliştilor, un schimb de replici privind norma de reprezentare în baza căreia se vor stabili cei 4.500 de delegaţi la Congresul din 16 octombrie.

Discuţiile au fost deschise de către secretarul general, Liviu Dragnea, care a prezentat CExN o normă de reprezentare pentru fiecare judeţ, el precizând că, dacă aceasta va întruni acordul preşedinţilor de filiale judeţene, va fi luată ca model pentru a fi introdusă în Statutul partidului.

"Această normă de reprezentare ţine cont de numărul de membri, de consilieri locali, judeţeni, primari, raportat la numărul total de consilieri, primari. Ţine cont de numărul de parlamentari, de procentul obţinut la prezidenţialele din 2009, iar coefiecientul se aplică la numărul total de participanţi. E o formulă transparentă, nu lasă loc la subiectivism şi este stimulativă pentru performanţă", a spus Dragnea, care a arătat că intenţia sa este ca PSD să organizeze un Congres cu 4.500 de participanţi.

După precizările făcute de Dragnea a intervenit liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, care s-a arătat nemulţumit de faptul că la Congresul din octombrie, cu 4.500 de delegaţi, organizaţia de Bucureşti va avea doar 300 de reprezentanţi.

"Nu putem să nu luăm în calcul populaţia României. Vreţi să duceţi Bucureştiul la 300 de delegaţi, când avem un Congres cu 4.500, iar noi avem 1.800.000 de votanţi? Puteţi să luaţi ca punct de reper ultimul Congres, făcut de Cozmâncă", a opinat Vanghelie.

În acest moment al discuţiei a intervenit preşedintele PSD, Victor Ponta, care a precizat, ironic, că "miza" nu este la acest Congres, unde se votează Statutul, ci la cel de alegeri.

Vanghelie a explicat că reacţia sa vine ca urmare a intenţiei secretarului general, Liviu Dragnea, de a stabili şi introduce în Statutul partidului această normă de reprezentare.

Ponta a închis, însă, discuţia, subliniind că norma de reprezentare nu este "bătută în cuie" la această şedinţă a CExN.

"De principiu vorbesc: dacă se propune în Statut, trebuie luat de 10-15 ani să vedem care a fost cea mai bună formulă: să fie reprezentativitate şi performanţă şi număr de locuitori", a spus Vanghelie.

Dragnea a intervenit şi a precizat că norma de reprezentare propusă este "un model", el declarându-se interesat ca în Statut să fie introdusă o formulă de normă de reprezentare, având în vedere că la acest Congres nu sunt alegeri, iar "lumea poate să gândescă mai liber".

"Acum e meciul amical, apropo de voturi. Facem aşa ca data viitoare, la meciul oficial, să nu mai stăm cu trei zile înainte de congres să negociem reprezentarea", a spus Ponta.

CExN a stabilit luni, ca în 16 octombrie să convoace Consiliul Naţional, care, la rândul său, să convoace Congresul extraordinar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CExN: PSD vrea Congres cu 4.500 de delegaţi, Dragnea şi Vanghelie se ceartă pe norma de reprezentare.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CExN: PSD vrea Congres cu 4.500 de delegaţi, Dragnea şi Vanghelie se ceartă pe norma de reprezentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei