Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 aug 2010 - Anul XV, nr. 203 (4494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Lumea necuvântătoarelor

„Fantezia” a adunat ieri peste 40 de crescători de păsări şi animale mici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Mamifere Mici de Curte “Fantezia – Ţara de Sus” Suceava a adunat ieri, în parcarea Shopping City, peste 40 de crescători de păsări şi animale mici, din judeţul Suceava, dar şi din Iaşi, Galaţi, Botoşani, Neamţ, în cadrul Târgului de Păsări şi Mamifere Mici de Curte.

În ciuda vremii ploioase şi destul de rece, au fost destui vizitatori care au dorit să se bucure de „lumea necuvântătoarelor”, veselă şi colorată, în care au putut să admire iepuri din mai multe rase, de la uriaşii belgieni la pufoşii gri sau cărămizii, peste 20 de rase de porumbei, mai multe rase de găini, dar şi o mulţime de păsări exotice, de la drăgălaşele păsări de colivie – peruşi, papagali ori canari, mult admirate de cei mici, la fazani aurii, aduşi din China şi păuni.

 

„Pasiune” pentru iepuri şi prepeliţe

Suceveanul Cezar Tomescu, pasionat crescător de păuni, a venit în expoziţie, de această dată, cu găini de rasă: din rasa Italiană aurie, din rasa Hamburg, pe care le comercializa la preţuri variind între 30 şi 40 de lei bucata.

Mihai Chifiriuc şi fiul său Marius, din Dorohoi, au venit în expoziţia de la Shopping City cu mai multe rase de iepuri, printre care uriaşul belgian, de mai multe mărimi, iepuri pe care îi comercializau la preţuri variind între 70 de lei şi 350 de lei.

„Noi creştem aproximativ 30 – 40 de iepuri de rasă. Suntem atenţi la hrana pe care le-o dăm, la curăţenie, dar şi la vaccinurile de care au nevoie pentru a creşte normal”, ne-a povestit Marius Chifiriuc. L-am întâlnit la târg şi pe suceveanul Nelu Bucătaru, care creşte de 11 ani găini de rasă – prepeliţe. El comercializează atât ouă de prepeliţă, de cea mai bună calitate, la 50 de bani bucata, dar şi prepeliţe de diferite mărimi.

„Este un microb, n-am ce face. Nu-mi place să înşel pe nimeni. Îmi place ca ceea ce comercializez să fie de cea mai bună calitate, atât ouăle de prepeliţă, cât şi păsările. Preţurile pe care le practic sunt rezonabile, având în vedere mediul ecologic în care sunt crescute păsările”, ne-a povestit crescătorul de prepeliţe.

 

„Vedetele” târgului

Târgului de Păsări şi Mamifere Mici de Curte a fost organizat de Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Mamifere Mici de Curte “Fantezia – Ţara de Sus” Suceava, în parteneriat cu Shopping City Suceava şi Camera de Comerţ şi Industrie Suceava.

Vizitatorii expoziţiei, de toate vârstele, au admirat porumbeii ornamentali şi de agrement, păsări de curte (găini, raţe, gâşte, bibilici), păsări exotice (canari, papagali, păuni) şi iepuri de casă, dar au avut parte şi de o ofertă: „Animax” a acordat un discount de 10% la achiziţionarea produselor din magazinul situat în incinta Shopping City Suceava.

Preşedintele Asociaţiei “Fantezia – Ţara de sus”, doctorul Romeo Uşurelu, ne-a spus că la târg au fost invitaţi, în primul rând, membrii Asociaţiei “Fantezia”, crescători de porumbei, găini, iepuri, în jur de 40 de persoane, la care s-au alăturat alţi crescători de păsări din Galaţi, Botoşani, Neamţ, Satu Mare, Iaşi.

 

Ediţie jubiliară, în iarnă

„Din cauza ploii, au venit mai puţine mămici, bunici cu copilaşi de mână, pentru a admira păsările, dar au vizitat târgul destul de mulţi pasionaţi de păsări, unii debutanţi, alţii deja cu vechime în domeniu, dar care au vrut să schimbe idei, impresii cu alţi crescători de păsări din ţară, să îşi completeze cunoştinţele legate de creşterea păsărilor pe care le au acasă”, a explicat dr. Uşurelu. Tot el ne-a spus că în iarnă, decembrie sau ianuarie, tot la Shopping City, va fi organizată o expoziţie de păsări şi mamifere mici de curte, ediţie jubiliară, zece ani de la înfiinţarea Asociaţiei „Fantezia”. Evenimentul se va desfăşura pe perioada mai multor zile, iar, la final, pe lângă expoziţie, va fi organizat şi un târg, unde crescătorii de păsări şi animale mici vor putea să-şi comercializeze „necuvântătoarele”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Fantezia” a adunat ieri peste 40 de crescători de păsări şi animale mici.
 Vizualizări articol: 1538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
„Fantezia” a adunat ieri peste 40 de crescători de păsări şi animale mici4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei