Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 aug 2010 - Anul XV, nr. 203 (4494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intenţie

Administraţia judeţeană vrea să preia salina Cacica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salina Cacica ar putea să treacă în administrarea Consiliului Judeţean Suceava. Anunţul a fost făcut de preşedintele acestei instituţii, Gheorghe Flutur, care a precizat că săptămâna trecută a avut o întâlnire cu primarul comunei Cacica în vederea stabilirii modului în care salina ar putea fi modernizată. Flutur a spus că autorităţile locale din Cacica au fost de acord cu trecerea salinei în administrarea Consiliului Judeţean, în acest sens fiind demarate deja discuţii cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Şeful administraţiei judeţene a declarat că transferul salinei Cacica la CJ Suceava ar urma să se facă prin promovarea unei Hotărâri de Guvern. Gheorghe Flutur a mai spus că intenţia autorităţilor judeţene este de a încheia un parteneriat public – privat în vederea modernizării salinei, în vederea includerii acestui obiectiv în circuitul de turism balnear din România. „Vom căuta investitori dispuşi să investească în modernizarea salinei din Cacica, atât în interior, cât şi în exterior, luând ca model salina din Turda”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administraţia judeţeană vrea să preia salina Cacica.
 Vizualizări articol: 2181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Administraţia judeţeană vrea să preia salina Cacica4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incompetent trimis de
(30 aug 2010, 13:16:54
Ma intreb daca primarul din Cacica s-a consultat si cu cetatenii in legatura cu aceasta afacere, care este paguboasa pentru localnici avand in vedere, succesul de care se bucura mai ales piscina cu apa sarata.De altfel ,cred ,ca acest obiectiv este singurul care prezinta interes pentru Flutur,deoarece cu o investitie de vreo doua,trei sute de mii euro,mina de sare s-ar putea transforma in mina de aur!
Cu un proiect bun,cu potentialul locului si mai ales cu un primar cinstit si competent cred ca banii ar ramane in Cacica si nu la altii!
2.   Cometariu tau zoro2 e psdist trimis de
(30 aug 2010, 15:43:23
nu fac astea nimic , e bine ca primarul sa implicat si apus vorba pe langa flutur ca fie preluata salina si daca se fac investii are de castigat intreaga comuna, in special localnicii care au terenuri pentru ca preturile vor creste in funtie de ritmul lucrarilor de modernizare a salinei, asa ca Zoro2, indiferent din ce pocreaca esti tu , veziti de localitatea ta sau de afaceriile pe care le desfasori si painea proasta pe care o produci,
3.   Multumesc redactiei trimis de
(30 aug 2010, 15:49:21
multumesc redactiei pentru ca tot timpul exista articole in care apare si cacica, e un lucru bun, incet incet macar la nivel judetean se face o promovare si o sa existe din partea oamenilor chestia aia :" ba parca am citit de cacica ceva, da nu mai stiu ce, ia sa vad ce mai zice de cacica aia si ce hram poarta. cacica are un potentia foarte mare, poate sa ajunga usor din urma zona arinis din gura humorului prin ceva investii la nivel local, sunt cateva zone care merita interes. faceti investii pentru pischine acoperite si modernizarea salinei , si o sa creasca foarte mult localitatea, faceti ceva pentru localitate si o sa fiti votat in continuare domnule primar,
4.   Asa da trimis de
(30 aug 2010, 16:31:28
In sfarsir domnule Flutur aveti si dumneavoastra o idee buna. Eram disperata ca nu vedeti in fata ochilor decat oua, oi, si staule. Cu o investitie serioasa si un proiect gandit de oameni care se pricep (sper sa nu fie in stilul oului sau a publicitatii ovine) am putea transforma zona intr-o adevarata statiune balneara, imrejurimile fiinde cele care ar putea-o aseza printre primele statiuni din tara. Desi nu-mi sunteti simpatic in postura portocalie pe care o afisati, pentru acest proiect va felicit!
5.   Despre Cacica trimis de
(31 aug 2010, 08:04:42
Cacica, cu o mana de gospodar cu initiativa si care sa atraga la acest proiect specialisti importanti - fii ai comunei sau nu - ar putea sa fie pe locul 1 din punct de vedere al turismului balnear in nordul tarii. Comunitatea polona din Cacica poate avea un rol insemnat in acest proiect. Fonduri europene pot fi accesate daca se porneste demersul in directia atragerii acestor oameni, iar comuna Cacica poate deveni una dintre cele mai bogate statiuni balneare din tara. Spun aceasta pentru a atrage atentia ca este oarecum pripit gestul primarului de-a transfera aceasta bogatie catre CJ Suceava. Despre investitori in spatii de cazare n-are rost sa discutam atat timp cat, chiar in acest moment, sunt terenuri cumparate de astfel de investitori care stau in asteptare. Fii ai localitatii, Primarie si Consiliu Local, locuitori ai comunei Cacica, nu dati altora ce puteti face voi, fiindca puteti face! CJ Suceava trebuie sa va sprijine sa faceti si sa aveti, nu sa va ia bogatia ce-o aveti!
6.   Continuare trimis de
(31 aug 2010, 08:22:41
Stiu in mod sigur ca dorinta unor oameni importanti din comuna, fii ai locului si ai comunitatii poloneze de aici, demult vor sa faca ceva pentru valorificarea acestui urias potential si stiu ca li s-au pus piedici, dar mai stiu ca unii dintre ei ajunsi in functii importante au fost pentru sprijinirea autoritatilor locale in dezvoltarea statiunii Cacica, nu a statiunii CJ Suceava in parteneriat cu cineva (fiindca aici e chichita!), pe acestia sprijiniti-va stimati locuitori si alesi locali ai localitatii, nu va aruncati orbeste intr-un proiect din care veti castiga doar maruntisul. Se vorbeste de vreo 2 ani de intentia celei ce conduce azi turismul de-a inchina cuiva aceasta imensa bogatie. Vatra Dornei este a Consiliului Judetean? Aveti potential, aveti oameni suficienti care sa va sprijine, atrageti-i si faceti, nu dati si ce mai aveti acum de valoare! Langa bazinul minei este terenul obtinut de primarie, de ce nu va incumetati sa faceti VOI, de ce dati altora?
7.   Pentru cei din Cacica! trimis de
(31 aug 2010, 08:38:27
Baza turistica Arinis din Gura Humorului este a Primariei, nu a Consiliului Judetean Suceava, asta este important sa retineti si chiar daca acum va va fi putin mai greu pentru ca vi se vor pune piedici, fiti siguri ca veti izbandi daca veti persevera cum au facut cei de-acolo. Ei n-au nicio resursa pentru turism balnear, dar valorifica orice, natura, amplasarea localitatii, totul, in scop turistic! VOI autoritati locale si cetateni ai comunei Cacica, cu o asemenea imensa bogatie, nu puteti? DE CE? FIINDCA VA E FRICA? DE CINE, DE NEPREVAZUT ORI DE CEI CE AU PUS MANA ACUM PE ROMANIA? IA, INCUMETATI-VA SI FACETI CEVA CA SA FIE MANDRI DE VOI SI URMASII VOSTRI!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei