Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 aug 2010 - Anul XV, nr. 203 (4494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tupeu

A fugit de poliţie, lovind unul dintre agenţi, după ce era să-i calce cu tirul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia e pe urmele unui şofer de tir care, la sfârşitul săptămânii trecute, a fugit de controlul oamenilor legii, după ce l-a lovit pe un agent, iar cu câteva minute înainte era să-i calce cu tirul pe poliţiştii care i-au făcut semn să tragă pe dreapta.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, evenimentul s-a petrecut vineri, 27 august, în cadrul unei acţiuni pe linia respectării de către conducătorii de vehicule a greutăţii maxime admise pe drumurile publice, acţiune efectuată de un echipaj din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Suceava, alături de doi lucrători din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi.

 

Somat cu pistolul, după ce era să dea cu tirul peste poliţişti

În timp ce se deplasau pe DN 17, din direcţia Poiana Stampei spre Dorna Candrenilor, poliţiştii au observat un autotractor cu remorcă încărcat cu buşteni, iar la solicitarea lucrătorilor DRDP, oamenii legii au pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, oprind legal autovehiculul în trafic, pe partea dreapta a carosabilului.

Tirul era înmatriculat în judeţul Bistriţa-Năsăud, iar la volan, explică poliţiştii, era un anume Dumitru Guşa, în vârstă de 27 de ani, din comuna bistriţeană Şanţ.

Tânărul a prezentat avizul de însoţire a mărfii, certificatele de înmatriculare şi câte o copie după actul de identitate şi permisul de conducere, susţinând că documentele originale nu le are asupra sa.

Tirul şi remorca aparţin unei societăţi comerciale din Anieş, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Şoferul a fost invitat să se deplaseze în zona în care se afla cântarul auto, însă bistriţeanul a încercat să îi convingă pe poliţişti să îl lase să plece, deoarece mai avea circa 200 de metri până la depozitul firmei de material lemnos unde trebuia să ducă încărcătura.

Refuzat de poliţişti, Dumitru Guşa s-a urcat din nou la volanul tirului, susţinând că îi va însoţi până la cântarul auto.

Odată ajuns însă în dreptul depozitului firmei la care urma să livreze buştenii, şoferul a semnalizat dreapta cu intenţia de a intra în curtea societăţii respective, moment în care poliţiştii i-au blocat cu maşina lor intrarea şi au coborât din autoturism, cerându-i şoferului de tir să coboare de la volan.

Şoferul, însă, a demarat şi a virat brusc, fiind cât pe ce să-i calce cu tirul pe poliţişti.

Unul dintre poliţiştii de la Circulaţie a scos pistolul din dotare şi l-a somat pe bistriţean să coboare din tir, ameninţându-l că nu va ezita să facă uz de armă.

 

„Poliţistul necesită pentru vindecare 5-7 zile de îngrijiri medicale”

Dumitru Guşa s-a conformat iniţial indicaţiilor poliţiştilor şi i-a urmat pe aceştia până la cântarul auto.

Odată ajuns la locul în care urma să i se verifice greutatea încărcăturii, şoferul a coborât din maşină, a încuiat-o cu cheia şi a încercat să fugă.

Unul dintre poliţişti, se arată în comunicatul IPJ Suceava, i-a tăiat calea în încercarea de a-l opri, însă Dumitru Guşa l-a lovit intenţionat cu cotul în umăr şi piept, agentul de la Rutieră căzând lângă carosabil.

Şoferul de tir a reuşit până la urmă să fugă în zona depozitului, unde i s-a pierdut urma.

„În urma examinării medico-legale s-a concluzionat că poliţistul necesită pentru vindecare 5-7 zile de îngrijiri medicale cu pierderea consecutivă a capacităţii de muncă pe această perioadă”, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul principal Gabriel Panţiru, precizând că s-au dispus măsuri pentru prinderea fugarului.

 

Dosar penal pentru ultraj şi amenzi usturătoare

În urma incidentului de la sfârşitul săptămânii trecute, informează IPJ Suceava, Dumitru Guşa s-a ales cu dosar penal pentru ultraj.

Şoferul de tir va afla când va fi prins că, pe lângă acuzaţiile penale, s-a ales şi cu o amendă din partea lucrătorilor DRDP Iaşi pentru refuzul de a supune vehiculul verificării prin cântărire, iar amenda este de 15.000 lei.

Cei de la Drumuri şi Poduri au amendat şi firma de care aparţine tirul condus de Dumitru Guşa cu suma de 30.000 de lei, pentru efectuarea transportului de mărfuri care nu sunt indivizibile cu depăşirea maselor maxim admise.

Bistriţeanul nu va uita cu siguranţă prea repede incidentul de la Suceava, fiind lăsat fără permis de conducere pentru 30 de zile şi primind şi o amendă pe linie rutieră în valoare de 600 de lei.

Poliţiştii urmează să stabilească şi dacă erau şi alte motive pentru care bistriţeanul a fugit de control, preferând să lovească un om al legii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fugit de poliţie, lovind unul dintre agenţi, după ce era să-i calce cu tirul.
 Vizualizări articol: 4669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 6 voturi
A fugit de poliţie, lovind unul dintre agenţi, după ce era să-i calce cu tirul4.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Haha :) trimis de
(30 aug 2010, 11:34:46
Cica "Bistriţeanul nu va uita cu siguranţă prea repede incidentul de la Suceava, fiind lăsat fără permis de conducere pentru 30 de zile şi primind şi o amendă pe linie rutieră în valoare de 600 de lei."
1. el umbla cu o copie a permisului de conducere, deci ori nu are permis, ori deja e suspendat...il doare in 14 deci
2. 600 de lei...vezi sa nu o plateasca. o sa ii ia boii de la bicicleta cel mult
3. ca sa tina minte povestea asta, politistul trebuia sa ii traga cate un glont la rotule, sa i le faca praf. ei, abia atunci, dupa zeci de operatii si bani dati pe proteze, haiduc Pintea asta de sofer ar fi tinut minte
2.   Legile din Romania - tara membra U.E. trimis de
(30 aug 2010, 12:20:26
De peste 20 de ani ne imbatam cu apa rece si ca sa nu ruginim din cand in cand ne facem frectie la piciorul de lemn.In tara asta nimeni nu vede si nu aude ce se intampla iar daca o sa mergem tot asa inainte vor mai trece inca 20 de ani si vom ajunge exact de unde am plecat.Unde sunt legile Uniunii Europene domnilor guvernanti ? Asta denota ca la noi nu se vrea ordine in tara asta, de asta se intampla toate aceste spectacole ieftine.
3.   Haha :) trimis de
(30 aug 2010, 12:28:07
Cica "Bistriţeanul nu va uita cu siguranţă prea repede incidentul de la Suceava, fiind lăsat fără permis de conducere pentru 30 de zile şi primind şi o amendă pe linie rutieră în valoare de 600 de lei."
1. el umbla cu o copie a permisului de conducere, deci ori nu are permis, ori deja e suspendat...il doare in 14 deci
2. 600 de lei...vezi sa nu o plateasca. o sa ii ia boii de la bicicleta cel mult
3. ca sa tina minte povestea asta, politistul trebuia sa ii traga cate un glont la rotule, sa i le faca praf. ei, abia atunci, dupa zeci de operatii si bani dati pe proteze, haiduc Pintea asta de sofer ar fi tinut minte
4.   NU REDUC VITEZA!,etc,... trimis de
(30 aug 2010, 13:53:20
Totdeauna am probleme cind intalnesc mastodontii pe soselele patriei. Nu-i intereseaza, merg pe unde nu crezi, isi fac de cap, chiar inadins merg pe mijlocul soselei, fac depasiri riscante su nu te lasa sa-i depasesti!
NU REDUC VITEZA!,etc,...
Na-i cum demonstra ca totul se intimpla din cauza lor!.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei